El lehet valahogy kerülni a beöntést?
Mit egyek-igyak az utolsó hetekben, hogy ne kelljen beöntést kapnom?
Vagy van értelme még otthon, a vajúdás során próbálkozni valami olyan kajával, ami jól "kipucol"?
Félek a beöntéstől, meg hogy ott a szülőágyon jön ki valami, aminek nem kellene (tudom, láttak már olyat, de akkor is), jó lenne megelőzni.
Én sokat hallottam a beöntésről, hogy hú de rossz volt stb. én is féltem tőle, de mikor beadták azt a folyadékot semmit nem éreztem belőle, tényleg. Aztán vissza kellett volna tartani valameddig a wc-zést, na azt tényleg nehéz :) de a szomszédos helységbe volt a wc és zuhanyzó is együtt. Szóval nem kellett rohannom sehova, mert szépen oda tudtam lépni ahova kell. Azért írom, hogy odalépni, mert nem a folyosó túl oldalára kellett menni, hanem kb 3 lépést és ott a wc zuhanyzóval. Párszor rá kellett ülni a wc-re mert nem tudtam meddig jön még. Senki nem volt ott, szóval senki nem hallott semmit, illetve a szülésznő azért figyelt, hogy pl nem-e vagyok rosszul stb, mert már fájásaim voltak és a magzatvíz is elfolyt. De nem ült mellettem vagy ilyesmi, csak annyi volt, hogy ezt a wc zuhanyzós helység ajtaját kérte ne csukjam magamra pici rést hagyjak és néha odaszólt nekem hogy minden rendben van-e. szóval nem éreztem semmit kínosnak, amúgy egy szülésnél, vajúdásnál hidd el tök mindegy mit csinálnak veled, vagy te mit teszel, mert szerintem nem tudsz újat mutatni nekik és ezzel foglalkoznak, hidd el elég trutyival jár a szülés is, bár ebből nem fogsz látni semmit, de szerintem a doki, szülésznő hozzászokott. Amúgy jó a beöntés mert nem a gyerekkel jön a kaki, de ettől függetlenül jöhet valami akármi, akár pisilhetsz is közben, pedig nem akarsz, mert a gyerek nyomja a beleket stb.
Szerintem ne legyen szempont hogy megelőzd a beöntést, hanem fogd fel úgy, hogy ez ezzel jár, ez is hozzá tartozik, hidd el a fájások között tök mindegy lesz......
sok sikert.
1. szülésemnél kaptam beöntést.Indított volt.Beöntés, infúzió, burokrepesztés, oxi..stb.
2. szülésnél senki nem akarta elhinni hogy reggel 6 előtt szülök..Annyira nem, hogy beöntést se kaptam..gondolom mire csináltak volna valamit, én már nyavalyogtam, hogy toló fájásaim vannak.."na persze" felkiáltással jött be a szülésznő, de gyorsan kikerekedett szemmel már szedte is szét a lábaim, és közölte hogy "hoppá, szülünk" :D Végül 3.45-kor már megszületett a kisfiam, beöntés nélkül..de nem volt benne köszönet, mert lehetett utánam takarítani rendesen..(remélem érted mire gondolok)nem éreztem cikinek, de azért kimaradhatott volna az életemből ez..1000x inkább beöntés szülés előtt!!És egyáltalán ne olyan szörnyű ám!!!
Gondolj arra, hogy pár kilótól is elkezdesz megszabadulni mert átpucul:)
Ha nem sorban állnak a kismamák, és csak egy mosdó van, akkor nyugisan trónolsz egyet, és könnyebben érzed magad. Egy lazító tus utána. Kellemesebb lesz a szülés.
Ne parázz tőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!