Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » El lehet valahogy kerülni a...

El lehet valahogy kerülni a beöntést?

Figyelt kérdés

Mit egyek-igyak az utolsó hetekben, hogy ne kelljen beöntést kapnom?

Vagy van értelme még otthon, a vajúdás során próbálkozni valami olyan kajával, ami jól "kipucol"?

Félek a beöntéstől, meg hogy ott a szülőágyon jön ki valami, aminek nem kellene (tudom, láttak már olyat, de akkor is), jó lenne megelőzni.

2014. ápr. 10. 11:57
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
100%

Kétszer szültem, császárral. Mindkettő sürgősségi volt, mégis volt beöntés.

Megmondom őszintén, hogy én örültem is neki, mert másnap arra nem lett volna erőm, hogy felkeljek az ágyból (a kötelező felkelés-séta-fürdésen kívül) és elindulja a wc-re székelni. Ugyanis nekem mindennap kell. Van, hogy 2-3× is. Na, most egy friss császáros sebbel eltotyorogni a wc-re, ott kínlódni és közben nyomni, de fáj a friss seb .. hát kihagytam volna ezt az érzést az első 1-2 napban.

Így is az a legfontosabb (császár után főleg), hogy legyen széklet. Arról nem beszélve, hogy azért a katéter kivétele után a pisilés sem egy leány álom.

2014. ápr. 10. 12:02
 2/23 anonim ***** válasza:
100%
Én is féltem tőle, de egyáltalán nem volt gaz, sőt, legalább jól kipucolt. Ez az egyetlen dolog, amivel el tudod kerülni, hogy szülés közben telinyomd a dokit vagy a szulesznot:)
2014. ápr. 10. 12:03
 3/23 anonim ***** válasza:
100%
Nem érdemes otthon próbálkozni vele,főleg ha már vajudsz.Igaz nem egy kellemes dolog,de ki lehet bírni.:)Lányomnál kaptam beőntést,fiamnál nem,mert nem volt idő rá.Ha semmiképp nem akarsz kapni akkor próbálj minnél "később"bemenni a kórházba.Persze csak akkor ha nincs semmi külőnősebb problémád.
2014. ápr. 10. 12:03
 4/23 anonim ***** válasza:
100%

Figyu, ha a szülész meg a dokinő könyékig benned van (már bocsi), akkor ahhoz képest ez kispista. Egy csövön keresztül kapd, majd felsegítenek, és mehetsz a wc-re és egyedül zárt ajtók mögött elvégzed a dolgod. Sokkal jobb így, mintha a szülőágyat teliraknád. De nem akarlak elkeseríteni, egyik szülésnő barátnőm mondta, hogy volt beöntés, még nem jelenti azt, hogy a szülőágyra nem jut. Én nem tudom, hogy nálam, hogy lehetett, de egyik alkalommal sem részletezték azt hogy milyen a lepedő.

Hidd el, nagyon rendesek, és tudják, hogy a szülés mivel jár. Senki nem fog csúnyán rádnézni hogy összepiszkolod a lepedőt.

És az sem utolsó szempont, hogy a friss gátvarrással még tüsszenteni is problémás, nem hogy másnap wc-zz. Ne akard elkerülni!!

2014. ápr. 10. 12:08
 5/23 anonim ***** válasza:
100%
Én kaptam beöntést, hogy a baba tiszta környezetbe érkezhessen, ettől függetlenül becsúszott a baleset, nem szóltak érte, barátnőm nem kapott mert előtte volt hasmenése, nem volt mit kipucolni, szólt hogy fölösleges lenne, kész.
2014. ápr. 10. 12:08
 6/23 anonim ***** válasza:
100%
Én pl nem kaptam beöntést, és minden odament a szülőágyra. Bárcsak inkább kaptam volna.
2014. ápr. 10. 12:12
 7/23 A kérdező kommentje:
csak olyan kínos, olyanokat is olvastam, hogy el sem jutottak a vécére, biztos iszonyatosan szégyellném magam
2014. ápr. 10. 12:12
 8/23 anonim ***** válasza:
80%

Én is nagyon féltem a beöntéstől, mert féltem, hogy nem jutok el a wc-ig :) De nem jön az ki rögtön. Ráadásul van ahol a kezelőben van rögtön a wc is.

Szerintem tök mindegy, hogy mit eszel, hiába mondod te a kórházban, hogy nem kérsz beöntést, mert ezt meg azt ettél és tiszta vagy belülről. Ha úgy gondolják, akkor úgy is fogsz kapni beöntést.

2014. ápr. 10. 12:15
 9/23 anonim ***** válasza:
100%
Mikor én kaptam, mondta a szülésznő, hogy most már mehetek vécére, csak előtte "ugrándozzak" kicsit. Kérdeztem tőle, hogy mi van ha megmozdulok és nem marad bent? Azt mondta nyogodtan induljak el, benne van a pakliban, számít rá de bízzunk benne, hogy nem így lesz. Aztán egész vígan mentem a vécére, nem jön az ki olyan könnyen :)
2014. ápr. 10. 12:15
 10/23 anonim ***** válasza:
50%
Neten keress rá,van kúp,aminek ugyanolyan a hatása.Egyes helyeken használják,úgy tudom beszerezhető.
2014. ápr. 10. 12:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!