El lehet valahogy kerülni a beöntést?
Mit egyek-igyak az utolsó hetekben, hogy ne kelljen beöntést kapnom?
Vagy van értelme még otthon, a vajúdás során próbálkozni valami olyan kajával, ami jól "kipucol"?
Félek a beöntéstől, meg hogy ott a szülőágyon jön ki valami, aminek nem kellene (tudom, láttak már olyat, de akkor is), jó lenne megelőzni.
Kétszer szültem, császárral. Mindkettő sürgősségi volt, mégis volt beöntés.
Megmondom őszintén, hogy én örültem is neki, mert másnap arra nem lett volna erőm, hogy felkeljek az ágyból (a kötelező felkelés-séta-fürdésen kívül) és elindulja a wc-re székelni. Ugyanis nekem mindennap kell. Van, hogy 2-3× is. Na, most egy friss császáros sebbel eltotyorogni a wc-re, ott kínlódni és közben nyomni, de fáj a friss seb .. hát kihagytam volna ezt az érzést az első 1-2 napban.
Így is az a legfontosabb (császár után főleg), hogy legyen széklet. Arról nem beszélve, hogy azért a katéter kivétele után a pisilés sem egy leány álom.
Figyu, ha a szülész meg a dokinő könyékig benned van (már bocsi), akkor ahhoz képest ez kispista. Egy csövön keresztül kapd, majd felsegítenek, és mehetsz a wc-re és egyedül zárt ajtók mögött elvégzed a dolgod. Sokkal jobb így, mintha a szülőágyat teliraknád. De nem akarlak elkeseríteni, egyik szülésnő barátnőm mondta, hogy volt beöntés, még nem jelenti azt, hogy a szülőágyra nem jut. Én nem tudom, hogy nálam, hogy lehetett, de egyik alkalommal sem részletezték azt hogy milyen a lepedő.
Hidd el, nagyon rendesek, és tudják, hogy a szülés mivel jár. Senki nem fog csúnyán rádnézni hogy összepiszkolod a lepedőt.
És az sem utolsó szempont, hogy a friss gátvarrással még tüsszenteni is problémás, nem hogy másnap wc-zz. Ne akard elkerülni!!
Én is nagyon féltem a beöntéstől, mert féltem, hogy nem jutok el a wc-ig :) De nem jön az ki rögtön. Ráadásul van ahol a kezelőben van rögtön a wc is.
Szerintem tök mindegy, hogy mit eszel, hiába mondod te a kórházban, hogy nem kérsz beöntést, mert ezt meg azt ettél és tiszta vagy belülről. Ha úgy gondolják, akkor úgy is fogsz kapni beöntést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!