Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Milyen fájdalommal jár a szülés?

Milyen fájdalommal jár a szülés?

Figyelt kérdés
Úgy hallottam, hogy erős menstruációs görcs minimum 100-szorosa a fájdalom, vagy még nagyobb. "Barátnőm" állandóan erről beszél, én nem akarom hallani, erre odavág hogy "dehát ezt úgyis végig kell csinálnod, hallgasd csak". Lassan már nem is akarok gyereket, ha ez ennyire elviselhetetlen. Gondolom a "barátnőm" szándékosan is csinálja ezt, hogy szenvedjek lelkileg. Mondjuk a fájdalom erősségét el tudom hinni neki.
2008. júl. 24. 21:54
 1/7 anonim ***** válasza:
74%

hány éves vagy? Terhes vagy? Nem? Akkor ne foglalkozz vele.

Egyénként szülési fájdalom, mindenki számára más erősségű. Azt mondják,hogy azok a nők jobban elviselik akiknek erő mensi görcsei vannak.

2008. júl. 24. 22:39
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

igaza van az elöttem szólónak.Mindenkinek más a fájdalom küszöbe.Az igaz,hogy nagyon fáj,de megéri.ahogy kibújik a baba,minden elmúlik.Elöre ne félj,ha pedig terhes vagy ilyeneket ne hallgass.Attól is függ,hogy milyen hosszú,mennyirre merülsz ki.vannak fájdalom csillapítók is.

Nekem személyesen nagyon fa´jdalmas,és hosszú (38 óra)szülésem volt,de amint megvolt a lányom,minden elmúlt.Ez így igaz.....:)

2008. júl. 25. 07:51
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Én azt hiszem, a barátnőd nem kínozni akar ezzel, hanem azt akarja, hogy készülj fel, tudd, hogy mire számíts, így nem lesz váratlan a fájdalom.

Mondd meg neki, hogy már tudod és hogy kicsit sok az élménybeszámolóból. (Bár valószínűleg azt fogja mondani, hogy nem tudhatod, mert nem élted át, de erre is mondhatod, hogy attól sem fogod átélni, hogy sokat emlegeti, így várja meg, hogy megszülj, majd utána beszéltek róla.)

Tény, hogy nagyon fáj. Erre valóban jobb, ha felkészülsz, de félni nem érdemes tőle, megy úgyis minden a maga útján és közben nem a fájdalomra kell koncentrálni, hanem arra, hogy nemsokára a kezedben tarthatod a babádat. A fájdalom elviselésében is sokat segít, ha közben arra gondolsz, hogy jó, hogy fáj, mert ez segít közelebb hozzá, hogy láthasd a babádat és magadhoz ölelhesd! Amikor pedig kibújik, úgy fogod érezni, hogy bármennyi fájdalmat megér. A szülés fáj, de ettől nem félni kell, hanem elfogadni, hogy ez kell ahhoz, hogy a világ legnagyobb csodáját átéld. Kérd meg a barártnődet is, hogy inkább arról meséljen, milyen érzés volt, amikor a kezében tarthatta végre a babát! Elmondhatatlan érzés! Én a magam részéről boldog vagyok, hogy a szülés csodáját átélhettem, és remélem, hamarosan újra megtehetem!

2008. júl. 25. 08:03
 4/7 anonim ***** válasza:

[link]

olvasd el ezt, sztem nagyon jó

2008. júl. 25. 11:42
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

A jóslófájások valóban olyanok, mint a menses fájás. A szülés beindultakor is olyan jellegü a fájdalom, csak erősebb, de mivel tudod, hogy ciklikus, ki lehet bírni, mert egyrészt tudod azt is, hogy mikor jön a következő, és tudod azt is, hogy vége lesz nemsoká.

A tolófájásnál én másra emlékszem, ott egyszerűen nem is fájdalmat mondanék, hanem csak azt, hogy éreztem, hogy ki akar jönni belőlem valami, és iszonyat erővel nyomakszik lefele. De a tolófájás is olyna, hogy kb 4-5 fájásra kint van a baba, és fájásonként 2-3-at kell nyomni.

TEhát ez egyáltalán ne riasszon el, én azt mondtam első szülésre, hogy ha ennyi a szülés, akkor bármikor máskor is szülök:-)

Ne hagyd magad megilyeszteni, tény, hogy minden szülés más, és hogy bármilyen is legyen, ki kell bírni, de hidd el kibírható, és megéri! Az a csoda ami utána van, kárpótol mindneért!!.-)

Tényleg:-)

2008. júl. 25. 13:49
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a sok hasznos választ. A linket most fogom megnyitni, elolvasni. Még nem vagyok terhes, de rajta vagyunk a férjemmel, éppen ezért gyakoribb téma a teherbeesés, szülés, gyereknevelés, de néha mintha látnám a kaján ábrázatot a "barátnőm" arcán, vagy csak odaképzelem!?
2008. júl. 25. 17:24
 7/7 anonim ***** válasza:
Szia!Én azt tanácsolom neked, hogy ne hallgass senkire a szüléssel kapcsolatban.Az tény, hogy fájdalmas dolog,de ez mindenkinél másmilyen.Sokmindentől függ, hogy hogy viseled a fájdalmat.pl. mekkora a fájdalomküszöböd, ott van-e veled a párod,mekkora a baba,stb.Gondolj arra, hogy hány nő csinálta már végig a szülést és pl egy elmaradott országban orvosi segítség nélkül.Nevetni nem fogsz közben,de belehalni sem, s amikor megszületett a babyd,mintha egy mázsás súlytól szabadultál volna meg.Utána már csak az fog izgatni,hogy a karodba vehesd a kicsikédet, hogy végre láthasd ki az aki kilenc hónapig a pocakodban volt.Sok sikert a gyerektervezéshez és jó babázást,ha végre te is anyukává váltál!
2008. júl. 28. 10:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!