Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Bababarát kórházban nem lehet...

Bababarát kórházban nem lehet kérni fájdalomcsillapítást?

Figyelt kérdés
Hüvelyi szülés közben gondolom a kérdést, főleg ha gátmetszés is van

2014. ápr. 4. 12:16
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
Imrében lehet. Kérdezd meg a dokidat.Én tőlem is megkérdezte.S mondtam neki,hogy bármit adhat csak edát ne! Esetleg beszélj szülésznővel,nem birom a fájdalmat és nekem nem is adtak semmit.Természetes úton szültem. Mind 2 gyereket. (még a fogtöméshez is szurit kérek mert nem birom)
2014. ápr. 4. 14:32
 12/23 anonim ***** válasza:
83%
3-szor szültem, nehezen bírom a fájdalmat. Egyszer sem kaptam fájdalomcsillapítot, igaz fogadott orvosom sem volt. Szerintem hüvelyi szülésnél felesleges a fájdalomcsillapító, tompíthatja a tolófájásokat, nem érzed, az meg nem nagyon jó dolog, vagy az orvos nyomja ki belőled a gyereket vagy visznek császározni, ha nem érzed a tolófájásokat. Én nem értem, egyáltalán fájdalom nélkül hogy lehet egy gyereket megszülni, hiszen mikor jön a tolófájás, akkor nyomsz. Minél jobban fáj, hidd el, annál erősebben nyomsz, annál hamarabb megvan a baba, míg ha kérsz fájdalomcsillapítót, tompulnak a fájdalmaid, hosszabb lehet a szülés. Persze lehet kivétel is, de én ezt gondolom.
2014. ápr. 4. 15:21
 13/23 anonim ***** válasza:
Én bababarátban szülte, szó nélkül adta edá-t.
2014. ápr. 4. 15:21
 14/23 anonim ***** válasza:
Az edát normális esetben úgy adják, hogy a tolófájásokat már érezze az anya. Az csak a vajúdási fájdalmakat csökkenti.
2014. ápr. 4. 15:26
 15/23 anonim ***** válasza:

Szerintem kerdezd meg a korhazat, ahol szulni fogsz, az a biztos. Szerintem a bababarat cimtol fuggetlenul kotelesseguk adni.

Es egyebkent, nekem az eda hatott meg a tolofajasokkor, szerencsere igy adtak be, csak akkor keveset, es ereztem a tolofajast, hogy tolnom kell, ezzel nem volt gond, viszont nem fajt egyaltalan es a gatmetszest es varrast sem ereztem, bar kaptam erzestelenitot, azt sem.

2014. ápr. 4. 15:30
 16/23 anonim ***** válasza:
14%

"Az edát normális esetben úgy adják, hogy a tolófájásokat már érezze az anya. Az csak a vajúdási fájdalmakat csökkenti."

Csak hogy nincs az az orvos, aki tudja percre pontosan, hogy mikor lesznek majd a tolófájások. Úgyhogy sok esetben nem megy ki az EDA hatása a tolófájásokig, és úgy kell kivákuumozni, kifogózni, kinyomorítani szegény gyereket, aztán vagy egészséges lesz, vagy nem... és csak azért, mert anyuka nem akart szenvedni.

2014. ápr. 5. 08:42
 17/23 anonim ***** válasza:
61%

16-os én majd' 2 nap nem alvás után, telenyomva oxival SZENVEDTEM, és a BABABARÁT kórházban az orvos MAGÁTÓL FELAJÁNLOTTA az edá-t, h nem kell feleslegesen ennyit szenvedni.

Folyamatosan adagoltat kaptam és a tolófájásokat sem éreztem.

Hahhh : és nem volt vákum, meg fogó, meg halott gyerek, nem tudom ezt honnan szeded!!! A gép mutatta , mikor jön a fájás és akkor mondták, h nyomni kell. 10 perc alatt kijött a baba makk egészségesen.

(Egyébként ha vki tényeket ír, miért kell lepontozni??? Ez legyen a legnagyobb örömötök az életben.)

2014. ápr. 5. 08:49
 18/23 anonim ***** válasza:
Engem lebeszéltek bármiféle érzéstelenítőről. Iszonyat fájt, de ki lehetett bírni. Azon viszont jót nevettem (bocsi), hogy a gátmetszéstől tartasz. Én észre sem vettem a többi fájdalom mellett, hogy metszett a doktornő. A varrás fájt egy picit, de akkor már kit érdekelt? :)
2014. ápr. 5. 13:09
 19/23 anonim ***** válasza:
Akkor neked bejött, kedves 17-es. Attól még úgy van, ahogy mondtam. Túl sok baba sérül emiatt. És nyilván nem te, hanem a sok sérült baba anyukája tudna erről mesélni...
2014. ápr. 7. 08:41
 20/23 anonim ***** válasza:
Istvánban szültem az első lányom. Bababarát, és hiába könyörögtem az EDA-ért nem adtak. Szerintem orvos függő is, nem csak kórház. Ha azzal akarsz szülni mindenképpen olyan orvost válassz, aki támogatja. Nagyon szenvedtem az első babámnál, lelkileg is nagyon megviselt, ezért most a másodiknál szóban sem jöhetett sem az István, sem az előző orvosom. Mindenképpen járj utána, ne ringasd magad hiú ábrándokba, hogy majd kapsz, ha kérsz. Nekem azt mondták az Istvánba, hogy persze, mindent lehet. Aztán hiába volt fogadott orvosom, 3 órán át azt hittem belehalok a fájdalmakba, mégsem kaptam. Aki azt mondja, hogy a toló fájásokra rossz hatással van, az még vagy nem kapott vagy nem nézett eléggé utána, vagy rossz orvost választott, aki nem volt elég rutinos az adagolásban. Én nem kaptam az elsőnél, toló fájásaim mégsem voltak. Amikor a szülőcsatornába ért a gyerek, mintha elvágták volna a fájásokat. Semmi székelés érzés! Úgy nyomta ki belőlem az orvos a gyereket, mert gőzöm nem volt mikor kell nyomni. És köze nem volt hozzá az EDÁ-nak. Nem éri meg szenvedni! Nézz utána, hol adnak és kit érdemes választani!
2014. ápr. 7. 09:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!