Az István kórházban melyik fájdalomcsillapítást
favorizálják? Bővebben lent
Na ez engem is érdekelne,kb. egy héten belül fogok az Istvában szülni. Én beszéltem egy szülésznővel, és nekem az volt a benyomásom, hogy az EDAt nem igazán favorizálják, inkább ilyen bodító szurit adnak, amivel bealszol a fájások közt. Könnyű szülést! Mikorra vagy kiírva?
2011. szept. 3. 23:08
Én négyet szültem az Istvánban (az elmúlt 6 és fél év alatt), és tapasztalatom alapján semmilyen fájdalomcsillapítást nem favorizálnak. Annyira "természetes szülés"-pártiak, hogy nekem egyszer sem ajánlottak epidurált vagy hasonlót. Össz-vissz egy Nospa/Nubain injekciót adtak a szülések vége felé, hogy gyorsabban elsimuljon a méhszáj, de az nem csillapítja a fájdalmat. Nálam semmi más nem is jött szóba. Meglepődnék, ha másnak ajánlanák a fájdalomcsillapító módszereket...
33. hetes kismama
2011. szept. 4. 00:00
epit nem adtak, pedig 12 oran at vajudtam :(
a kejgazt nem tudom, bevallom, hogy hajnali egykor mentunk be, es masnap 10 korul kotottek ra infuziora (gondolom abban volt a fajdalomcsillapito)
a szules nem fajt, kvazi elviselheto volt, de a vajudas szornyu volt :((( amikor megszultem, elontott a meleg (gondolom ver meg egyeb trutyi), elmult _minden_ fajdalom, es mar kertem volna a gyereket, amikor a doki kozolte, hogy varjak, még osszevar. én meg neztem, hogy he, megvagtak?
2011. szept. 4. 00:43
Én(eddig,mert tervezzük a 3. babát,és oda megyek szülni) 2x szültem az Istvánban(a kisebbiket 2008-ban),és az EDA 24 órában elérhető...ezt a fogadott dokim is megerősítette.Az első babánál éltem is a lehetőséggel.A 2.-nál is úgy gondoltam,hogy kérek,de abszolút kibírható volt a dolog.Legalább is az elején...aztán amikor szóltam a szülésznőmnek,hogy most aztán ide vele,akkor már jöttek a tolófájások,és 20 perc múlva megvolt a kicsi.Különben a szülésznőm azt mondta,hogy Ő már akkor fogja kérni az EDA-t,amikor a kapuban lesz...summs summárum:fel nem fogják ajánlani,ha van fogadott szülésznőd/dokid beszélj vele erről a szülés előtt,ha nincs ott és akkor úgy érzed,hogy kell,szólj!
2011. szept. 4. 01:02
5/10 A kérdező kommentje:
Dec elejére, közepére vagyok kiírva, és totál be vagyok sza.va! :) köszönöm a válaszokat!
Ne legyél én holnap utánra vagyok kiírva, de semmi jele a szülésnek :-(
2011. szept. 5. 14:18
7/10 A kérdező kommentje:
kinél fogsz szülni utolsó???
Dr. Horváth Zs., a szülésznőm Józsa A. lesz :-)
És te?
2011. szept. 5. 23:01
9/10 A kérdező kommentje:
Dr. Koiss Róbert-nál de fogadott szülésznőm nincs! nem tudom hogy ez gond-e? vagy itt szeretik ha az van?
Abszolút nem probléma, ha nincs, állítólag mindegyik kedves, csak az orvosnak könnyebbség,talán még kevesebb olyankor a dolga :-)
2011. szept. 6. 10:53
Kapcsolódó kérdések: