Nagyon félek! Esetleg van esély rá?

Hú, nem irigyellek ha tényleg jogos a félelmed :( Nem vagyok miskolci így ebben konkrétan nem tudok segíteni, de én Pesten az Uzsoki kórházban szültem, elmondhatom hogy szinte minden szobába jutott egy cigány anyuka, és semmilyen hátrányos megkülönböztetés nem érte őket!!
Sajnos tudom, hogy nem mindenki ilyen, de azért normális, intelligens emberek nem fajta, hanem viselkedés szerint ítélnek meg másokat. Vagy ez csak utópia?

Szerintem ettől ne félj. Nekik mindenkivel ugyanúgy kell bánniuk, remélhetőleg nem ez alapján fognak megítélni. Az a dolguk, hogy segítsenek, pláne egy olyan kiszolgáltatott helyzetben. Ahol én szültem, ott mindenkivel kedvesek voltak. A gyerekorvos is nagyon kedves mindenkivel, a cigányokkal is, pedig (bocsi, hogy ezt írom) nagyon büdös van tőlük. Nekem is voltak cigány betegeim, igényes is, igénytelenebb is, de én normálisan álltam mindenkihez, ők is hozzám.
Ne félj, és boldog babavárást! :)

Gondolom a megyeiben fogsz szülni. Őszintén szólva szerintem nem teljesen alaptalan a félelmed. Ha teheted fogadj orvost, vagy legalább szülésznőt.
Egyébként alapvetően nem az orvosokkal és a nővérekkel van baj, hanem a kismamák viselkednek minősíthetetlenül, nem emberhez méltóan. Aki még nem járt ott, az nem tudja, hogy ott mi folyik, én sem hittem el, amíg a saját szememmel nem láttam. Nem is lehet velük normálisan beszélni, hiába segítene az egészségügyi személyzet. Borzasztó. Csak sajnos a néhány normális is megszívja miattuk.

Kedves Kérdező!
Én nem vagyok roma, de velem is ordibáltak egy jóhírű budapesti kórházban, amikor sírtam, mert friss vetélésen estem túl. Ez egyformán kijár mindenkinek, ne vedd magadra.:))

Mellettem levő ágyon szült egy 16 éves roma lány, ráadásul a másodikat. Nem beszéltek vele csúnyán, teljesen korrektek voltak vele szemben.
Utolsó bent töltött éjszakánkon egy szintén elsőgyerekes cigány nő került a szobánkba. Nem ment neki a szoptatás, ezért csak babusgatta a kicsit, mikor nyekergett, segítséget nem kért senkitől. Szerencsére dél körül rákérdeztek, hogy mikor szopott a baba utoljára. Akkor sem kapott nagy letolást, mikor beismerte, hogy csak egyszer szoptatta meg. A csecsemős nővér helyében én lehet keményebb hangot ütöttem volna meg vele szemben, de mondom, még ebben az esetben is normálisak voltak vele és segítőkészek.

Fogadj orvost/szülésznőt! :)
De az etnikumod miatt nem fognak veled kiabálni. Ne stresszeld magad előre, az nem jó a babának.
Egyébként a szülőágyon szerintem az se fog érdekelni, ha kiabálnak veled :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!