Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Nagyon félek! Esetleg van...

Nagyon félek! Esetleg van esély rá?

Figyelt kérdés
Szóval még csak szeptemberben fogok szülni és nagyon félek. Félreértés ne essék, nem a fájdalom miatt. Az a helyzet, hogy cigány vagyok, Miskolcon fogok majd szülni, félek, hogy a fajtám miatt szülés közben ordibálni fognak velem, olyan szavakat fognak hozzám vágni, ami tuti nagyon rosszul fog esni nekem. Egyszerűen már utálom az általánosításokat. Igényesnek tartom magam, csak ez úgy érzem kevés. Tény, hogy vannak olyanok, akikkel én is legszívesebben kiabálnék, de nah.. értitek. Ettől függetlenül nem szégyellem a fajtámat. Szerintetek van esély rá, ha látják rajtam, hogy normálisan nézek ki, kedvesek lesznek velem, vagy ne is reménykedjek.?
2014. márc. 26. 13:14
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Hú, nem irigyellek ha tényleg jogos a félelmed :( Nem vagyok miskolci így ebben konkrétan nem tudok segíteni, de én Pesten az Uzsoki kórházban szültem, elmondhatom hogy szinte minden szobába jutott egy cigány anyuka, és semmilyen hátrányos megkülönböztetés nem érte őket!!

Sajnos tudom, hogy nem mindenki ilyen, de azért normális, intelligens emberek nem fajta, hanem viselkedés szerint ítélnek meg másokat. Vagy ez csak utópia?

2014. márc. 26. 13:20
 2/11 anonim ***** válasza:

Szerintem ettől ne félj. Nekik mindenkivel ugyanúgy kell bánniuk, remélhetőleg nem ez alapján fognak megítélni. Az a dolguk, hogy segítsenek, pláne egy olyan kiszolgáltatott helyzetben. Ahol én szültem, ott mindenkivel kedvesek voltak. A gyerekorvos is nagyon kedves mindenkivel, a cigányokkal is, pedig (bocsi, hogy ezt írom) nagyon büdös van tőlük. Nekem is voltak cigány betegeim, igényes is, igénytelenebb is, de én normálisan álltam mindenkihez, ők is hozzám.

Ne félj, és boldog babavárást! :)

2014. márc. 26. 13:24
 3/11 anonim ***** válasza:
Én egy szobában voltam egy cigány anyukával, a harmadikat szülte. Nagyon normális és tiszta nő volt, vele is kedvesen bántak. Szerintem ha látják rajtad, hogy igényes vagy és értelmes, akkor ők is normálisan viselkednek veled. Miskolcon sajnos nem ismerem a kórházat, amiről én írok, Budapesten volt, de én azért optimista lennék. Járj be szülésre felkészítésre, hogy megismerjenek. Azért ha látják, hogy tiszta vagy és rendesen tudsz viselkedni, rendesen jársz terhesgondozásra, tele van a könyved pecséttel, szóval minden oké veled, akkor nem számít a bőröd színe.:)
2014. márc. 26. 13:27
 4/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a biztatást! :) Remélem minden jó lesz. Az a baj velem amúgy, ha történnek velem ilyen megkülönböztetések, nagyon letörnek és akár hetekig járnak a fejemben. Azért megpróbálok pozitív lenni :)
2014. márc. 26. 13:30
 5/11 anonim ***** válasza:

Gondolom a megyeiben fogsz szülni. Őszintén szólva szerintem nem teljesen alaptalan a félelmed. Ha teheted fogadj orvost, vagy legalább szülésznőt.

Egyébként alapvetően nem az orvosokkal és a nővérekkel van baj, hanem a kismamák viselkednek minősíthetetlenül, nem emberhez méltóan. Aki még nem járt ott, az nem tudja, hogy ott mi folyik, én sem hittem el, amíg a saját szememmel nem láttam. Nem is lehet velük normálisan beszélni, hiába segítene az egészségügyi személyzet. Borzasztó. Csak sajnos a néhány normális is megszívja miattuk.

2014. márc. 26. 13:48
 6/11 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Én nem vagyok roma, de velem is ordibáltak egy jóhírű budapesti kórházban, amikor sírtam, mert friss vetélésen estem túl. Ez egyformán kijár mindenkinek, ne vedd magadra.:))

2014. márc. 26. 14:21
 7/11 anonim ***** válasza:

Mellettem levő ágyon szült egy 16 éves roma lány, ráadásul a másodikat. Nem beszéltek vele csúnyán, teljesen korrektek voltak vele szemben.

Utolsó bent töltött éjszakánkon egy szintén elsőgyerekes cigány nő került a szobánkba. Nem ment neki a szoptatás, ezért csak babusgatta a kicsit, mikor nyekergett, segítséget nem kért senkitől. Szerencsére dél körül rákérdeztek, hogy mikor szopott a baba utoljára. Akkor sem kapott nagy letolást, mikor beismerte, hogy csak egyszer szoptatta meg. A csecsemős nővér helyében én lehet keményebb hangot ütöttem volna meg vele szemben, de mondom, még ebben az esetben is normálisak voltak vele és segítőkészek.

2014. márc. 26. 14:34
 8/11 anonim ***** válasza:

Fogadj orvost/szülésznőt! :)

De az etnikumod miatt nem fognak veled kiabálni. Ne stresszeld magad előre, az nem jó a babának.

Egyébként a szülőágyon szerintem az se fog érdekelni, ha kiabálnak veled :D

2014. márc. 26. 14:42
 9/11 A kérdező kommentje:
Mondjuk ha belegondolok, az is sokat számít, hogy valaki hány évesen szül. Én 23 évesen, sztem az már nem korai.
2014. márc. 26. 14:43
 10/11 anonim ***** válasza:
Az ideális :)
2014. márc. 26. 14:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!