Fel kellett ülnöm az ágy szélére és bepúposítani a hátam. Nem fájt amikor beadták. Amikor a kanülbe befecskendezték az edá-t, az fura érzés volt, hideg öntötte el ott a gerincemet.
Kb 1-1 1/2 órás hatása volt. Teljesen nekem nem szűnt meg a fájdalom, hanem sokkal,de sokkal enyhébb lett = elviselhető. Ezt így 3-szor kaptam, de sajnos a végén nekem már nem hatott. A 4. adag pedig fél oldalra csak, a vakbelemnél egy részen ugyanúgy éreztem a fájdalmat. Ezek után az anesztes folyamatos edá-t kötött be, így semmit nem éreztem és nem másfél - 1 óra volt a hatása, hanem egyfolytában folyt be a cucc.
Én egyébként (a folyamatos eda előtti edá-nál) felállhattam, sőt egyszer ki is küldtek zuhanyozni, h a meleg víz gyorsítsa a folyamatot.
Szóval nekem nem ment le a fájdalom teljesen 0-ra, éreztem, de nem kapartam tőle a falat és ez sokat számított.

Nekem teljesen elviselhetőek voltak az összehúzódások, én a szülésznők tanácsára (hagytam magam sodródni az árral sajnos) kértem az EDA-t. (Négy ujjnyira már nyitva voltam, mikor a szülőszobára kerültem)
Automatikusan bekötötték mellé az oxitocint és ment a folyamatos CTG-zés, nem kelhettem fel, 9 órán át a bal oldalamon kellett feküdnöm, mert az EDA-tól leálltak a fájások teljesen (teljesen ki volt tágulva a méhszájam, csak egy kis pereme maradt már).
Úgyhogy EDA-t nem kaphattam már, viszont helyette dupla olyan gyorsan jött az oxitocin, jöttek vele a fájások... Olyan erősek, hogy a baba belekakilt a vízbe és fertőzést is kapott, pedig burokrepesztéskor még teljesen tiszta volt a magzatvíz :(

Sajnos nekem is leálltak tőle a fájások, pedig ment mellé az oxitocin, vagyis fájásgyenge lettem, tehát nem tágultam.
Úgyhogy meg kellett várni, hogy kimenjen a hatása utána kaptam egy elefántnak való adag oxitocint, amitől így aztán nagyon gyorsan kitágultam, ami viszont így fájdalmasabb volt, mintha beavatkozás nélkül tágulgattam volna. Szóval nekem sajnos nem jött be, legközelebb nem kérek belőle :(
Főleg, hogy beadás 5 perc alatt megvolt (nem fájt, ahoyg írta valaki, hideg érzés, ahogy benyomja és szétárad az anyag), mikortól megbeszéltük, kivenni viszont senki nem volt hajlandó, még 1,5 napig bennem volt, mire végre jött egy anesztes és kiszedte...úgy, hogy 2 óránként piszkáltam vele a nővéreket...

5. vagyok
János kórházban szültem fogadott szülésznővel és nőgyógyásszal, és nem kevés pénzt fizettem.
De a kivétel már a gyermekágyas osztályon történik (este 8-kor szültem), reggel jött hozzám a dokim, akkor nyilván megvolt már az ígéret, hogy kiszedik, úgyhogy nem pattogtam, egyébként sem jutott volna ezzel őt hívogatni...
Az hozzátartozik, hogy kivenni egyébként 10 másodperces művelet, kihúzza és leragasztja aztán pá. Nem tudom, hogy ennyire leterheltek az aneszteziológusok, vagy mi az oka, de sajnos így volt :( És akkor ezek szerint nem egyedi eset, bár nem tudom hol szült a másik válaszoló...

5-ös, meg tudod mondani, hogy ki volt a szülésznőd? És is fogadtam, Bencze Tündét, kíváncsi vagyok, hogy esetleg neked is ő volt-e.
Esetleg el tudnád mesélni, a János Kórházos tapasztalataidat? Nagyon hálás lennék érte, nemsokára én is ott szülök.
Nagyon köszönöm, és kérdező bocsánat az offért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!