34+4 hetes kismama vagyok. Második babám(van már egy 3 éves kisfiam). Még mindég farfekvéses.
Ma közölte velem az orvosom, hogy ha a kis popsija van alul(és nem "törökülésben"-tehát a lábai vannak elöl), nem kell császár, megszülhetem hüvelyi úton. Bevallom, nagyon megijedtem. Félek, hogy valami baj lehet. Nem biztonságosabb a császár?
Ha addig nem fordul be, "kérhetem" az orvosomat, hogy inkább császár legyen?
2014. márc. 13. 21:14
2/12 anonim válasza:
Ha nem első baba, akkor mérlegelni szokták, elsőnél tuti lenne a császár. De én sem lennék nyugodt. Szerintem nyugodtan mondd meg a dokinak,h Téged nyugtalanít,h faros babát megszülj rendesen.Vagy mondtad már neki? Hátha részletesebben vázolja a dolgokat. És akkor lehet, h megnyugtat. Ha meg mégsem, akkor azt is mondd meg neki, csak találtok megoldást.
2014. márc. 13. 21:15
3/12 Babeli Zurzavar válasza:
Én tudok első babát akit farosan segítettek világra, az anyukajaval egy szobában fekudtunk szülés után,semmi baj nem volt, de ha ez neked frusztrációt okoz, beszeld meg a dokival, ne legyen az egész szülés egy merő idegnetegseg,akkor már inkább a császár!
2014. márc. 13. 21:33
4/12 anonim válasza:
kicsit sem másabb mint fejvégűt megszülni.persze ezt te érzed.ha aggódsz mi lenne,akkor inkább legyen császár
2014. márc. 13. 21:38
5/12 anonim válasza:
Én első gyerek voltam, úgy születtem. Nem lett semmi bajom. Hozzá teszem én sem szeretnék így szülni. Beszéld meg az orvosoddal mindenképp. Legalább nyugtasson meg, ha már nem akar császárt.
2014. márc. 13. 21:44
6/12 anonim válasza:
Nekem az első faros volt és azt mondták, hogy hüvelyi szülés lesz. De nem akart kijönni, a fájások is rendszertelenek voltak. Aztán egy ideig szenvedtünk, majd elvittek császározni. Ráadásul egy kilóval több volt a súlya, mint amit ellőtte néhány órával becsültek.
2014. márc. 13. 21:58
7/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Igazából azért tartok ennyire tőle , mert EÜ végzettségem van, tanultam szülészetet, és tisztában vagyok, mennyi szövődménye lehet egy ilyen szülésnek...
Az első szülésem eléggé megviselt mind lelkileg, mind testileg( fájásgyengeség, oxytocin, 16 óra vajúdás, másfél óra hasbakönyöklős kitolás. 3 hétig alig bírtam ülni, úgy szétvágtak+ repedtem) Ezek után még inkább félek...
2014. márc. 13. 22:15
8/12 anonim válasza:
Nekem azt tanácsolták, hogy mindig ugyanazon az oldalamon feküdjek és akkor megfordul a baba. Bevált. Természetes úton született, fejvéggel.
2014. márc. 14. 07:33
9/12 anonim válasza:
Én is így születtem első gyereknek. A második babám csak a 37. héten fordult meg. Az orvosom végig nyugtatott, hogy 1. simán megszülöm így is, 2. meg is fordulhat még. Én is így voltam vele, hogy inkább császár, ha nem.
Ha kétségeid vannak, beszélj az orvosoddal mindenképp.
2014. márc. 14. 07:46
10/12 Baranka válasza:
Nekem a második lányom volt farfekvéses. Doki azt mondta meg lehet szülni is de komplikáltabb. Nálam majdnem császár lett belőle. Csak Főnökasszony meg gondolta magát és elindult lefele.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!