Faros babát hüvelyi úton szülni?
34+4 hetes kismama vagyok. Második babám(van már egy 3 éves kisfiam). Még mindég farfekvéses.
Ma közölte velem az orvosom, hogy ha a kis popsija van alul(és nem "törökülésben"-tehát a lábai vannak elöl), nem kell császár, megszülhetem hüvelyi úton. Bevallom, nagyon megijedtem. Félek, hogy valami baj lehet. Nem biztonságosabb a császár?
A faros szülésnek valóban lehet szövődménye, és itt most nem az anyukára gondolok.
Kockáztat az az orvos, aki így hagyja a szülést folyni.
Persze, a popsija kijön, a lábai kijönnek, de a szűk keresztmetszet az mindgi a fej. Sose lehet előre tudni, hogy éppen az hogyan férne ki.
Itt nem tehet semmit az orvos, nem tud fogót használni, se vákumot, mint egy normál szülésnél. Ha rajta van a zsinór a nyakán, nem tudja leszedni, mert a feje még bent van...
Nem véletlen, hogy faros babák nagyobb százalékkal születnek oxigén hiányosan.
Szóval én nem vállalnám be, nem kockáztatnék semmi pénzért. Ezt a dokinak is meg kell értenie, mindegy, hogy első vagy második baba, nagyobb a kockázat a babára nézve, és szerintem egy doki ne akarja kockáztatni ezt. Beszéld meg vele és ha nem fordul be, és nem nyugszol meg, amit megértek, kérj császárt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!