Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Faros babát hüvelyi úton szülni?

Faros babát hüvelyi úton szülni?

Figyelt kérdés

34+4 hetes kismama vagyok. Második babám(van már egy 3 éves kisfiam). Még mindég farfekvéses.

Ma közölte velem az orvosom, hogy ha a kis popsija van alul(és nem "törökülésben"-tehát a lábai vannak elöl), nem kell császár, megszülhetem hüvelyi úton. Bevallom, nagyon megijedtem. Félek, hogy valami baj lehet. Nem biztonságosabb a császár?

2014. márc. 13. 21:02
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%

A faros szülésnek valóban lehet szövődménye, és itt most nem az anyukára gondolok.

Kockáztat az az orvos, aki így hagyja a szülést folyni.

Persze, a popsija kijön, a lábai kijönnek, de a szűk keresztmetszet az mindgi a fej. Sose lehet előre tudni, hogy éppen az hogyan férne ki.

Itt nem tehet semmit az orvos, nem tud fogót használni, se vákumot, mint egy normál szülésnél. Ha rajta van a zsinór a nyakán, nem tudja leszedni, mert a feje még bent van...

Nem véletlen, hogy faros babák nagyobb százalékkal születnek oxigén hiányosan.

Szóval én nem vállalnám be, nem kockáztatnék semmi pénzért. Ezt a dokinak is meg kell értenie, mindegy, hogy első vagy második baba, nagyobb a kockázat a babára nézve, és szerintem egy doki ne akarja kockáztatni ezt. Beszéld meg vele és ha nem fordul be, és nem nyugszol meg, amit megértek, kérj császárt.

2014. márc. 15. 17:31
 12/12 anonim ***** válasza:
Nekem a harmadik babám volt sokáig faros, az orvos azt mondta, harmadiknál már meg lehet szülni hüvelyi úton, de ha a 36. hétig sem fordul be, majd elmondja a kockázatokat, és aszerint döntsek. Szerencsére végül mégis befordult. Még a Te babád is megfordulhat, de addig is szerintem beszéld meg az orvossal az aggályaidat.
2014. márc. 16. 22:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!