Szülés után milyen ételeket nem lehet enni és meddig?
Figyelt kérdés
Fürdeni mikor engednek szülés után? Tusolni a kórházban?2014. márc. 17. 08:23
1/4 anonim 

válasza:

Nekem szülés után azokat az ételeket ajánlották ami vérképző, pl. máj, és azokat nem ajánlották amik felfújhatnak (átkerülhet a tejbe és a baba hasa fájni fog), ezen túl fűszereset se, és nem ajánlott az sem ami allergén lehet, mert az anyatejen keresztül a baba allergiát kaphat (pl. olajos magvak). A kórházban lehet tusolni, már a szülés napján ha természetes úton szültél, a császárnál nem tudom. Otthon szintén tusolást ajánlanak a gátseb miatt és törlés helyett szárítgatást, úgy könnyebben gyógyul állítólag. Császárnál ezt se tudom, természetes úton szültem, 3 óra fekvés a szülőszobán, aztán osztályon pihenés, akkor és ott már bármikor lehet zuhanyozni (Bp., Bajcsy Kh.)
2/4 anonim 

válasza:

Én szülés után egy órával tusolhattam (hüvelyi szülés volt), az első 6 hétben fürödni itthon nem volt szabad, csak zuhanyozni. Szoptatás alatt, úgy tudom, szinte bármit szabad enni, mert ha nem eszel semmi allergént és puffasztót, akkor értékes tápanyagok sem kerülnek a szervezetedbe. A nagyon fűszeres ételeket kerülni kell, és a puffasztós ételekből először csak keveset szabad enni, próbaképpen, hogy okoz-e problémát a babánál. Egy kisbaba gyomra bármire érzékeny lehet, ha vajaspirítóson és kockalevesen élsz fél évig, akkor is előfordul, hogy fáj valamitől a hasa, meg az is előfordulhat, hogy bablevest eszel székelykáposztával, mégsem okoz problémát. Ha a babádnak fáj a hasa, meg kell figyelni, hogy mi okozza. (A z én egyik gyerekem a brokkolit és karfiolt nem bírta, a másik a paradicsomot).
3/4 A kérdező kommentje:
és az igaz hogy szülés után nem lehet banánt enni és császárnál mandarint narancsot? kórházban vagyok akkor...
2014. márc. 19. 11:40
4/4 anonim 

válasza:

Lehet enni banánt is, narancsot is meg mandarint is. A banánt talán azért nem ajánlják, mert akkor engednek csak haza, ha van már székleted, és ebben a banán nem nagyon segít...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!