Milyen ételeket főzzek, ha le akarom fagyasztani, hogy szülés után ne kelljen sokat a konyhába állni?
Szeretnék egy kicsit előre dolgozni. Szeretem a magam főzte ételeket enni és a férjemet sem akarom befogni, hogy munka után ő főzzön, ezért akarnék lefagyasztani ételeket.
Eddig nem fagyasztottam le főtt ételt, mert ráértem minden nap főzni.
Szia!
Mi alapesetben az összes pörköltet le szoktuk fagyasztani (ha marad:) ): husiból és gombából készültet is, különböző kiszerelésbe, attól függően, hogy főételként vagy főzelék feltétként akarod felhasználni.
Egy ismerősöm úgy szokott előre dolgozni, hogy előre megcsinál egy nagy-nagy edény készre főzött nokedlit, pici olajjal összekeveri és zacskóban porciózva lefagyasztja.
Én azzal szoktam csökkenteni a konyhában töltött időt, hogy mindent, amit lehet előkészítek, pl. nyers húst, zöldséget - krumpli kivételével - mindent mosva, az ételnek megfelelő nagyságúra felaprítok. Hagymát, panírozott dolgokat (tök, hús, hal) tálcán szoktam fagyasztani, szeletekbe (hagyma esetében jól szétterítve), ha megfagyott be lehet zacsizni, dobozolni, így nem fagy tömbbé.
Amivel még nagyon lehet csökkenteni a konyhában töltött időt, az a kukta: egy marhapöri össz-vissz fél óra.
Egyik rokonom a húslevest zöldségestül szokta lefagyasztani.
Várhatóan mikor fogsz szülni?
Sertéspörit érdemes fagyasztani, mert önmagában (körettel) is kitűnő, laktató étel, illetve lehet alapanyag is, pl. gulyásleveshez, székelykáposztához, illetve feltétnek.
Töltött káposztát, gombapörköltet szintén lehet.
Én ezeket szoktam.
Ha a terhességedbe még beleesik a nyári nagy zöldség- és gyümölcsszezon, akkor abból jó alaposan be lehet tárazni. Érdemes mindent a lehető legjobban feldolgozni, hogy már csak elő kelljen venni.
Pl. rengeteg tököt tettem el gyalulva kaporral együtt. Főzelék alapanyagokat egyébként azért érdemes, mert ugye hamar elkészül, de mégis friss étel.
Illetve dinszteltem meg káposztát és adagokba lefagyasztottam, amikor gondoltam, kivettem egy zacsival, főztem ki tésztát és mári skész volt kb. 20 perc alatt a káposztástészta.
Betáraztam még szilvás-, túrógombócból, nudliból, azokat is csak ki kell főzni, meg pirítani kicsi zsemlemorzsát és kész.
Nálunk elég gyakori a tejbegríz és a tejberízs.
Szoktam előre dolgozni, ha van egy pici időm. Pl. főzök krumplit, tojást. Aztán másnap már csak össze kell dobni a rakott krumplit.
De biztosan van még rengeteg étel, amit le lehet fagyasztani. Saját példámból kiindulva ezek jutnak az eszembe.
Jó egészséget kívánok!
Köszi a segítségeket! Ki fogom próbálni mindet. Jó nagy fagyasztónk van a pincében és sokminden belefér. Én szeptember 2-re vagyok kiírva, úgyhogy még az egész nyár itt van. Sok zöldségem is van a kertben, de még ez az első év, hogy magam ültettem, és mostmár nekem kell eltenni azokat is. De örülök, hogy van mit, mert a zöldséges is drága már nekünk.
Köszi mégegyszer!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!