Császárosok, mikor adtátok oda a pénzt a dokinak? Ti adtátok vagy a párotok?
Nem akarlak meggyőzni, a tényeket közlöm. A tb-re kifizettél már mindent, ha pedig az orvos a "szabadidejében", a tb által finanszírozott épületben, a a tb által finanszírozott eszközök igénybevételével óhajt pluszban ügyködni, akkor legalább adjon számlát, ha már a fizetése is ugyanabból a tb-ből van.
A zsebbe borravaló ugyanis adócsalás.
Mondom úgy, hogy én magánintézménybe megyek mindennel ÉS kérek számlát. De nem feketepénzezek.
Ha pedig valaki sajnálatos módon, akár műhiba miatt meghal, az nem azért van, mert nem vették meg elég zsebbe dugdosott feketepénzzel az idejét.
Tényleg jól eltértünk a tárgytól. De azért nem kéne lepontozni a kérdésre válaszolókat. Én nagyon örülök neki,h leírták ők hogy oldották meg, nekem ezek mind hasznosak voltak.
Csak egy kérdés: Te így,h magánklinikán szültél, nem fizetsz TB-t?
Csak mert amit megnéztem honlapot, ott 250 ezer csak a szülés (nem császár), nem választott orvosnál, nem választott szülésznőnél. Nincs benne a "szállás" sem. Nekem pont ez a megoldás tűnne úgy (mivel tényleg fizetem a tb-t),h duplán fizetek vmiért. Biztos sokkal szebb, igényesebb (bár nekem nagyon szépnek, modernnek tűnik a mi közkórházunk is) egy magánklinika, de egy ilyen alap szolgáltatásért én sokallom a 250et. Ha meg választott doki van, 300 fölötti az ár.
Az igaz,h tényleg kínos az alkalmat keresgélni,h mikor tudom odaadni a pénzt a dokinak, de amíg ez a megoldás 100 ezrekkel olcsóbb, mint a magánklinika, addig vállalom ezt a kellemetlenséget.
Egyébként én is úgy tudom,h az utólag adott hálapénz jelenleg nem törvényellenes. A napokban volt szó a TV-ben a MÁV kórházas szülészekről; azért lettek elítélve, mert előre elkérték a pénzt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!