Császárosok, mikor adtátok oda a pénzt a dokinak? Ti
adtátok vagy a párotok?
varratszedésre a magánrendelésére hívott a dokim, és akkor adtam oda neki a borítékot.
2014. márc. 12. 18:30
Természetesen adtam, hiszen az intézményben szabott tarifa van és számlát is kaptam róla. Azt pedig illik kifizetni.
Közkórházban a tb állja.
2014. márc. 12. 18:41
3/14 A kérdező kommentje:
Fogadott dokink van. Az jónak tűnik, amit 1es írt, hátha nálunk is így lesz.
A férjem adta neki oda. Reggel műtöttek és még aznap megkereste a kórházban a dokit.
2014. márc. 12. 18:59
Délután műtöttek, másnap reggel adta a dokinak: kérés nélkül 1 ágyasba kerültem, minden nap bejött, pedig szabin volt :)
2014. márc. 12. 22:14
Én a varratszedésnél adtam oda, akkor voltunk ketteseben. Engem is minden nap meglátogatott, de ott mindig volt valaki, meg nem akartam ennyi pénzt őrizgetni a szobában.
2014. márc. 13. 11:10
Legalább magánban szülnétek, akkor kaptok számlát a pénzetekért, nem pedig ez a zsebbe feketepénzes megalázó kuncsorgás...
2014. márc. 13. 14:18
Képzeld az én dokim mindig megkérdezi, kérek-e számlát....amúgy meg fogadott doki, tehát a szabadidejében vezeti le a szülésemet, megveszem a szaktudását, ergo fizetek, mert az ügyeletessel nem érem be. Szolgáltatást nyújt. Azért pedig fizetni illik.
2014. márc. 13. 21:41
9/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek, aki a kérdésre válaszolt, hasznosak voltak. Mert pont ezek a problémák merültek fel bennem; mikor van rá alkalom, a kórteremben én sem tartanám a pénzt a megfelelő pillanatot várva...stb. Asszem első körben megpróbáljuk,h a férjem megkeresi, ha ez mégsem jönne össze, akkor marad a varratszedés.
De megnéztem a magánklinikás dolgot is. Igaz csak egy klinika árait néztem, de ott 250 ezer a "legalapabb" szülés. Egész egyszerűen ezt nem engedhetnénk meg magunknak. Egyébként nincs magánklinika a közelünkben, és nekem megfizethetetlen,h 5 percre van a kórház, mivel nem teljesen problémamentes a terhességem.
Nos, igen,csak tudod: így kétszer fizetsz. Egyszer már kifizetted a tb-vel, utána meg borravalózol, adót csalva az orvosnak. Ha e kettőt összeadod, te már sokkal többet kifizettél a szülésért...
2014. márc. 14. 08:59
Kapcsolódó kérdések: