Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Van különbség a sürgősségi...

Van különbség a sürgősségi császár és a programozott császár utáni felépülésben?

Figyelt kérdés
Rettegek a császártól, szültem már egyszer természetes úton, nem volt könnyű, de utána semmi bajom sem volt. Most úgy néz ki hogy császározni fognak, és egy csomó szörnyűséget olvastam a műtét utáni időről. Van egy másfél éves fiam, halálra fogja hisztizni magát ha nem foglalkozok vele eleget a szülés után, és muszáj öltöztetni, tisztába tenni, magától nem jön oda hogy tisztába tegyem hanem oda kell vinni, vagy mondjuk lépcsőzés közben "rongylábat" játszik, cipelni kell. (segítségem nincs, szóval nagymamát ne javasoljatok) Ha programozott császárral szülök, azután gyorsabban rendbe lehet jönni, vagy teljesen mindegy?
2014. márc. 5. 08:54
 1/9 anonim ***** válasza:
66%

Hat hétig nem emelhetsz. Jó lenne, ha nem emelnéd a nagy fiadat, ha nincs nagymama, akkor valaki más rokon esetleg, nővéred, vagy nagynéni, vagy valaki..

AMúgy a császártól ne félj, én pozitívan éltem meg, gyorsan rendbejöttem - amúgy nekem is a 2. gyerek lett császáros, és úgy vagyok vele, h jobb volt, mint a sima szülés, gondolj arra, hogy nem kell vajúdnod.

2014. márc. 5. 09:00
 2/9 anonim ***** válasza:
78%
Hát ha nagyon sürgősségi a császár akkor lehet, hogy nem keresztbe vágnak hanem hosszába az nehezebben gyógyul. De a sima császár vágás, abszolult nem vészes
2014. márc. 5. 09:00
 3/9 anonim ***** válasza:
67%

Változó.

Nekem császárom volt,sürgősségi,mégis mire kiengedtek (4 nap)már tudtam rendesen járni,csak húzódott rendesen.Kb 3 hét után már a lehajlás sem volt gond (addig is hajoltam,csak fájt).

Hugomat is császározták,1 nappal előtte derült ki,hogy muszáj,szóval idejük volt felkészülni a dokinak.Sajnos neki elfertőződött,vissza is került a kórházba,kb 2 hónapig még a kicsit se birta felemelni,hónapokig anyánkkal felváltva láttuk el nála a háztartást,első pár hétben a babát is.

Most várom a másodikat,fordítva fekszik,császár lesz,reménykedem,hogy nem lesz rosszabb mint először,mert amilyen a hugomnak volt,azt látni is rossz volt.

2014. márc. 5. 09:01
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

A különbség annyi, hogy a sürgösségi nincs elöre betervezve, csak akkor csinálják, ha valami miatt a sína szülés nem lehetséges, a programozottnál meg már a terhesség alatt világos, hogy csázsár lesz.

A horrorotörténetekkel ne foglalkozz, a többsége nem igaz (két császár és egy sima szülés után vagyok), csak sokan azt hiszik, így IGAZI a szülés!!!!

A kisfiad meg eleve alkalmazkodni fog a helyzethez.

De ha végképp minden kötél szakad, a szönyegre terítesz egy takarót és azon pelenkázod, akkor nem kell emelgetni.

Meg a szülés után azért nem szabad túlzásba vinni azt, hogy "eleget" foglalkozz vele, inkább alakítsd úgy a rendszert, hogy "segítsen" a baba mellett (pelekát, cumisüveget odahozni, stb), így neked is valamivel könnyebb és ö sincs kirekesztve.

A lépcsözésnél meg ha rongybabát játszik, akkor ne vidd fel, hidd el, rövidesen leszokik róla.

Amit most tudok tanácsolni, hogy már most kezdd el az átszoktatást, hogy ne a pici megszületésével eseen egybe a sok változás.

Nekem a második császárral ikreim lettek, emelett két másik gyereket is el kellett látni és senki sem volt segítségnek. Ezt sikerült minden probléma nélkül megcsinálni, az egyetlen, hogy eleinte napközben is többször lefeküdtem pihenni, ha a kicsik aludtak.

2014. márc. 5. 09:05
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Nekem volt sürgősségi is és programozott is.Ugyan úgy vágnak bikini vonalnál.Annyi,hogy a sürgősséginél altattak,mert nagy volt a baj,és nem volt idő az érzéstelenítéssel szórakozni. A másiknál érzéstelenítés volt,gyógyulás szempontjából mind1. Emelni nem lehet,eszedbe ne jusson,nekem eszembe jutott,szét is nyílt a sebem,és begyulladt.Kínlódhattam vele még tovább.Másodjára már vigyáztam.Nekem sem volt segítségem,egyedül voltam a két gyerekkel.Valahogy meg fogja érteni a nagyobb ,hogy nem bírod,és beleszokik az új helyzetbe! Mert muszáj!A műtéteket negatívumként éltem meg,pozitívumot nem tudok mondani,max annyit,hogy az elsővel megmentették az életünket! De a második elég sz@rul sült el.

Azért ne aggódj,nem lesz baj.Biztos rendben lezajlik minden,de tényleg pihenj,és ne terheld magad,mert csúnyán megjárhatod. :/

2014. márc. 5. 09:06
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Nekem 2 császárom volt. Az első után nehezen, a második után sokkal könnyebben épültem fel. Mindent tudtam csinálni, mondjuk választásom se volt.:)
2014. márc. 5. 14:47
 7/9 anonim ***** válasza:
77%
Az SOS császár után másfél hónapig szenvedtem, egyedül nem tudtam felkelni az ágyból (pedig bikinivonalnál vágtak, csak vágtak izmokat is). A második császárom 14 óra vajúdást követően történt, nem volt SOS, nem vágtak izmokat, csak széthúzták, és úgy emelték ki a babát. A műtét után egy héttel már szaladtam a fiammal a térdig érő hóban.
2014. márc. 5. 20:13
 8/9 anonim ***** válasza:
48%
6. vagyok. Nekem pont fordítva volt, mint a 7. válaszolónak. Az elsővel 16 óra vajúdás, spinális érzéstelenítés, császár. A második sürgősségi altatásban.
2014. márc. 5. 21:06
 9/9 anonim ***** válasza:
77%

Egy sürgősségi altatásos és egy progi császárom volt. Mindkettőből nagyon gyorsan felépültem.

Az elsőnél a 8. napon már sövényt metszettem. A másodiknál pedig amikor a 4. napon mentünk haza, én vittem ki a picit a hordozóban a kocsihoz.

A nagyon is emelgettem (4 éves volt), csak óvatosan, megfontoltan.

Ennyit arról, hogy ha császároznak, akkor aztán hetekig magatehetetlen vagy...

2014. márc. 5. 21:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!