Akik rekord gyorsasággal szültek, mennyi ideig tartott az első fájástól kezdve?
Figyelt kérdés
Aggódom, mert nem fordult be a baba, harántfekvéses, és ha így marad akkor császározni fognak. 40 perc a kórház ha nincs dugó, de ha nem lesz itthon a férjem és beindul előbb a szülés akkor egyébként is mentőt kell majd hívnom. Ha nagyon gyorsan zajlana a szülés, akkor a mentőben tudnak valami csodaszert adni, nehogy bejusson a szülőcsatornában a baba valamelyik testrésze? 2. baba, az első is elég gyors tempóban kibújt. Szerintetek rögtön az első fájásoknál hívjam a mentőt? Az első szülésem magzatvízelfolyással kezdődött, nem tudom számít-e valamit... Vagy esélytelen hogy ilyen gyorsan megszülessen, és ne parázzak?2014. márc. 3. 12:18
1/10 anonim válasza:
Nekem a 2. baba az első fájástól a kibújásig 50 perc alatt lett meg. Nem tudom ez mennyire számít gyorsnak.
2/10 A kérdező kommentje:
Az 50 perc nagyon gyorsnak számít. Remélem nálad lassabb leszek mert annyi idő alatt nem érek be a kórházba :( Holnap megyek dokihoz, megkérdezem hogy ha a császárig szedek magnéziumot, lehet-e késleltetni a beindulni akaró szülést.
2014. márc. 3. 12:27
3/10 anonim válasza:
A legelső enyhe fájástól számítva másfél óra volt, és kint is volt a baba. Ez a 2. babám volt, elsővel 10 órát vajúdtam.
4/10 anonim válasza:
Én az első fájásnál hívnám a mentőt,felesleges nyugisan a csodára várni aztán vagy beérni vagy nem....
Szerencsére én a másodiknál kicsit kevesebb mint 1 órát kínlódtam a fájásokkal...bezzeg az elsőnél 21,5 órát :S
5/10 anonim válasza:
Ha az első fájásnál mentőt hívsz, akkor lehet, hogy az csak jósló, és el is múlik. így akár naponta hívhatsz mentőt.....
6/10 anonim válasza:
nem szokták megvárni a beindulást ilyen esetben mert az veszélyes lehet ha valamelyik testrésze bmár aszülősatonrába kerül. Ezért szokták programozott császárt csinálni a beidulás elött. Ha meg befordul akkor azért ritka az hogy olyan gyorsan jöjjön hogy ne érj be. Azért ritka az ilyen gyors szülés.....
7/10 anonim válasza:
Első kisfiamat 7,5 éve szültem a 39. hétre! Hajnalban negyed 1 kor a nyákdugó megjelent a combomon..... Hívtam a szülésznőm pont ügyeletbe volt a dokimmal együtt! 1 órára értünk be hozzá.... Azonnal megvizsgált Irénke.... A magzatvíz abban a pillanatban folyt el....... Közölte hogy 4,5 újjnyira ki vagyok tágulva...... Kérdeztem és mennyinél szülünk? Válasz 4 újjnál :) meg is lepődtem mert azon kívül hogy nehéznek éreztem cipelni a pocakom semmi fájdalmam nem volt.... Se görcs se semmi :) 1:30 kor bekerültem a szülőatobára és a tappancsokat rámrakta Irénke, mondta figyeljem a fájások közti időt ...... Gondoltam magamba oké de nekem nem jön afájás .15 perc múlva vissza jött , bekukkantott és szaladt a dokimhoz aki az ajtóban volt épp hogy dr úr jön a baba :) a kedves Nyulasi Gábor dr úr is mondta hogy akkor nyomjak ha jön a tolófájás ..... Persze semmi nem volt :) ismét gondoltam akkor nyomom inkább :) elsőre a kis feje ki is bújt másodikra a derekáig az utolsó nyomáskor pedig a dr úr a pocimat egy erősebb simitó mozdulattal rá segített hogy Márk teljesen kint legyen!!! Hajnal 1/4 3kor Muki meg is volt!!!!! Ilyen gyors és álomszerű szülést kínok mindenkinek :) magamnak is így a 36.héten :)
8/10 anonim válasza:
Ha harántfekvésben marad a baba, akkor be fognak fektetni a kiírt időpont előtt.
9/10 A kérdező kommentje:
Tudom hogy befektetnek, de attól félek hogy pl 37 hetesen megindul a szülés.
2014. márc. 3. 14:08
10/10 anonim válasza:
A 2. gyerek kerek 1 óra, a 3. gyerek 45 perc - mindennel együtt, szóval a legeslegelső fájástól számítva a kibújásig. Mindhárom gyereket túlhordtam 1 héttel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!