Epidurális érzéstelenítés. Tapasztalatok?

Én is rettegtem,szintén első baba.Emiatt kértem az EDA-t.Hát az egy csodaszer.Szinte semmi fájdalmat sem éreztem.Nagyon jól hatott.Nekem kb. 1 óra alatt ment ki a hatása.De én csak ajánlani tudom!Nagyon jó volt.
Így maga a szülés is pozitív élmény maradt. :)

2ujjnyi után adnak csak. Ne akarlak elrettenteni de én könyörögtem érte, és addig amíg nem voltam min.2, de inkább 3ujjnyira kitágulva, addig nem adtak. 1órán át használt, addig fantasztikus volt! Alidni is tudtam volna. A kitolási szakasznál ( nekem 3óra volt) sajnos már nem hatott, újabb adatog meg azért nem adtak, mert akkor nem tudok majd rendesen nyomni... Legalábbis valami iLyesmire emlékszem! Mindenképp érdemes kérni! Lehet 3óra alatteglesz a baba és akkor meg nagyon jó lesz az a kis pihi. De az is lehet, hogy mire szülni mész már 2-3ujjnyira kitágulsz, és akkor meg szintént nagyon szuper lesz!
Drukkolok!! Jó szülést!! :)

1-es vagyok.Igen,csak ha 2 ujjnyira tágultál,akkor adnak.De mire mi beértünk a kórházba,én már 3 ujjnyira nyitva voltam. :D
És igen a kitolás előtt már nem adnak,mert akkor nem éreznéd a toló fájásokat.De akkor is megéri,mert enyhébbek a fájások,sokkal.
Könnyű szülést neked!!Hány hetes vagy?

megvan az előnye és a hátránya is. én EDÁ-val szültem, persze csak találgatni lehet, milyen lett volna anélkül. Röviden: én nem akartam, ajánlották, mert nem tágultam, ellenben nagyon erős fájásaim voltak és mivel első gyereknél hosszúra nyúlhat a vajúdás és én nem vagyok éppen fiatal, attól tartottak, h mire kellő mértékben kitágulok, a fájásoktól "elfárad" a méhem és nem lesz kellő erő/összehúzódás benne a kitolásra. Belementem. Nagyjából tényleg kellemesebb lett, de a kitolási szakaszt valóban nagyon nagyon megnyújtja, nekem is 3 óra volt, nem is érzed tökéletesen a fájást, így könnyebben repedsz, roncsolódsz belül + a kitolási szakaszban már nem kapsz, h legalább azt a keveset érezd, ami az Eda után maradt, ha az nem elég (norál esetben elég lehet, de nálam téraránytalanság is volt, mint közben kiderült), akkor oxitocint kapsz. én kaptam, így végül 3 órán át szültem max-ra tekert fájáserősítővel iszonyat fájdalmak közt, miközben folyamatosan ott lebegett a fejem felett, h "még egy picit próbáljuk, aztán császár" és míg a többi kismama igen fittipaldi volt már a következő kórházi napon, én még otthon is alig-alig tudtam vonszolni magam. De uakkor az is érthető,h a rókázós vajúdás alatt miért ajánlották, valóban ésszerűnek tűnhetett.
Ennyi tényszerűen, rád bízom, h milyen végkövetkeztetésre jutsz az esetemből....

Szia! Én kértem és nagyon jó volt. Este kilenckor kezdődtek a fájások, de kórházba csak másnap reggel ötre mentünk. Azonnal szóltam, hogy szeretnék fájdalomcsillapítást, talán olyan nyolc körül meg is kaptam. Maga volt a megváltás. Nem nagyon mondtak semmit előre és nagyon meglepődtem a kitolási szakaszban, hogy azt már érzem, kicsit be is pánikoltam. Ez csak azért volt, mert nem szóltak előre, hogy azt már érezni fogom. A gátmetszésről se szóltak, én meg csak lestem "hát ez mi volt" fejjel mikor megéreztem. A varrásnál sem kaptam már, pedig jó lett volna. Mindenesetre én csak ajánlani tudom, négy tolófájás alatt meglett a kislányom és igencsak fitt voltam. Minden ami számomra negatív volt csak a saját felkészületlenségem miatt történt (és a nagyon bunkó ügyeletes orvos miatt)
Második babámat várom és biztos vagyok benne, hogy fogok kérni érzéstelenítést.

Barátnőm eda-val szült és csak jókat mondott róla.
Egyedül annyi, hogy frontérzékeny lett ott a háta ahol beadták és néha kicsit kellemetlen neki, de a szüléskor segített és nem érzett fájdalmat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!