Mennyire fáj az első szülés, főleg fájdalomcsillapító nélkül?
Nekem magától indult magzatvíz folyással. Nem piszkáltak, csak egy méhszájlazító injekciót kaptam valamikor a felén túl (az szinte rosszabb volt, mint a fájások, mert utálom, ha szurkálnak :D). 6,5 óra volt az egész. A vajúdás vége fájt rendesen, de tudnék ennél még nagyobb fájdalmakat...
De amúgy mindenkinek másképp alakul és sok mindentől függ a fájdalom mértéke. Nekem a mozgás sokat segített az elviselésében. Nem árt formában lenni hozzá. :)
Egyet muszáj megjegyezned MINDENKINEK MÁS!!! Van akinek kibírhatatlanul fáj,van aki mosolyogva csinálja végig.
Még családon belül is igen eltérőek a tapasztalatok,így a genetikára nem fogható,de sok múlhat azon,hogy parázol,vagy alig várod.
Üdv: 4 gyerkőcös
Nekem az első fájásokkal indult, nem nyíltam illetve nem is nagyon törődtek velem, így 23 óra vajúdás után annyira megörültem annak, hogy végre nyomhatok, hogy a kitolás pite volt, az 5. nyomásra meg is volt a fiam. Igaz, addigra úgy elfáradtam szellemileg, testileg, hogy szerintem ez is sokat közbejátszott.A második gyerkőcnél vízelfolyással indult, de aztán jöttek is a fájások. Tokkal-vonóval alig 7 óra volt.
Egyiknél sem volt fájdalomcsillapítás. Nem tervezünk több babát, de ha választanom kéne, sokkal inkább az elsőt kérném újra mint a másodikat.
No, akkor elmeselem az en tortenetemet. Elore is elnezest a hibakert, de telefonrol vagyok. :) Nalam ugy kezdodott hogy 2013. Dec. 4.-en este fel12kor, mikor kimentem wc-re eszrevettem hogy tiszta ver a bugyim. Na gyors keltettem edesanyamat mert parom ejszakas volt, es olyankor nala aludtam nehogy egyedul legyek mikor elkezdodik a szules. Anyukam hivta a mentoket, kozben en paromat h induljon a korhazba. Bementunk, megvizsgaltak, erre az orvos azt mondta, hogy hat o itt nem lat verzest
..majdnem megkerdeztem h megmutassam-e a bugyimat...-.- Azt mondta hogy ebbol lehet hogy meg egy hetig sem lesz baba. Kozben feltettek szuloszobara tartos nstre, paromat meg edesanyamekat haza kuldtek. Ejszaka vegig vajudtam...mar martam az agy szelet es mikor megemlitettem a szulesznonek, azt mondta h a gep nem mutat fajasokat tehat nincs is...:O Mondom ez szep. Es le is cseszett hogy ha reggel haza szeretnek menni akkor ne mondogassam azt hogy faj, mert a gep nem mutatja, de az orvos nem fog hazaengedni...no igy telt az ejszaka, vegig vajudtam, termeszetesen egy szemhunyast sem aludtam. Utana reggel 7kor vegre hajlandoak voltak megvizsgalni muszakvaltas utan. Es lassatok csodat, 1ujnyira nyitva voltam. :D Erre mondtak hogy ebbol megiscsak szules lesz....este 6fele igertek a babat. Fel11kor veeegre burkot repesztettek, utana fel12re bejott mar parom is. Mar akkor kegyetlen volt a fajdalom. Nem kertem EDA-t, csak gazt de szart sem ert termeszetesen. Fel4kor elkezdodtek a tolo fajasok, es 15:53kor kibujt a kisfiam. Nem ereztem hogy kijott a feje, meg hogy hol tartunk, csak arra emlekszem hogy nagyon fajt az alhasam. Mar kibirhatatlanul. Viszont szules, varras utan a szuleszno is es az orvos is megdicsert mert egy hang nelkul csinaltam vegig mind a 16 es fel orat. Es meg utana is porogtem. :) Hat ez az en kis tortenetem. Nagyon faj, de ha tanacsolhatnam, en ugy hogy majdnem 48oraig ebren voltam mar, siman kitoltam a gyereket mert volt meg annyi erom. Es ezt csak annak koszonhetem hogy nem kiabaltam es ezzel nem farasztottam magam. :) Tanacsolnam ezt a technikat mindenkinek, persze nagyon nehez megallni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!