Normális lefolyású szülésnél (akár császár akár természetes) az ügyeletes orvosnak és szülésznőnek muszáj pénzt adni? Ez ennyire elvárt? Én inkább a kicsire költeném azt a pénzt!
Hm...orvosa válogatja. Nekem fogadott orvosom volt, és egy fillért sem volt hajlandó elfogadni, hiába erőltettük, pedig sürgősségi műtéttel mindkettőnk életét megmentette.
Második nap hozott be anyukám nekem egy nagyon finom házi sütit, amit megkóstolt, azt mondta, hogy ha szeretnék adni valamit, akkor egy tálca ilyen sütit szívesen elfogadna. Hát gondolhatod, mekkora tálcával kapott.... :)
Én nem adtam senkinek.
Nem álltunk olyan jól anyagilag, hogy megtehettük volna, inkább a fiúnkra költöttük azt a pénzt. Ez egyébként a dolguk, ezért kapják a fizetésüket. De ettől függetlenül sokan elvárják. De én azt gondolom, hogy sokkal jobban állnak anyagilag, mint mi, éppen ezért a fiamra költve jobb helye volt annak a pénznek, amit az orvos zsebébe adtam volna. Viszont nagyon szépen megköszöntem a segítséget és a kedvességet.
Ha elmész a tescoba bevásárolni, és a pénztáros lehúzza a dolgokat és adja a blokkot, adsz a munkájáért plusz pénzt?
Nem.
A hálapénzzel semmi baj nincsen, amíg az ember önszántából, hálából adja, görcsölés nélkül.
Én sem tehetem meg hogy adjak, épp eleget kell költenünk az első babára. Szívesen adnék ha lenne rá plusz keret, de nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!