Ha szüléskor nincs probléma és jól vagyok, hazaengednek a kórházból saját felelősségre?
Utálom a kórházat, idegen helyen sosem tudok se aludni, se wc-zni, zavar mások jelenléte is stb.
Nincs fogadott dokim, így biztos 6 ágyas kórteremben lennék, mert a 3 ágyasba a protekciósokat rakják.
Viszont a kórháztól csak pár háznyira lakok, 3 óránként még akár szoptatni is át tudnék menni a babához (a babát akár bent hagynám a kórházban ha azt javasolják, mert besárgulhat stb.).
Ilyen esetben engedélyezhetik, hogy ne kelljen bent feküdnöm?
Biztos hazamehetsz sajat felelossegre,hiszen ez nem borton.
DE! Szerintem egy normalis anyanak ez eszebe sem jut.Ha baba-mama szoba van,akkor,elszalasztod az elso orakat a picivel.Ha nem,akkor sem vall normalis gondolkodasra,hogy a babat a korhazbanhagyva hazamennel.Ezt nevezik onzesnek.Szerinted egy baba az elso naptol menetrend szerint sir,eszik stb.? Vagy esetleg ugy gondoltad,hogy valamelyiknoverke telefonal mindig,hogy,, anyuka,ha nem zavarja tulsagosan a korhazi legkor,akkor sziveskedjen befaradni,mert sir a baba."? Nekem amugy abszolut nem lett volna mindegy,hogy 50 meterre vagy 250-re vagyok a lanyomtol.Ha pl bármi gond van vele meg 10 meter is szamit.
Es ha kesobb beteg lesz? Akkor sem maradsz bent vele a korhazban,mert Neked az tul kenyelmetlen?
Elarulok egy meglepo tenyt: az emberek 99,9999%-a utalja a korhazat.Legalabbis en meg senkit nem hallottam,aki azt mondta volna,hogy o szeret korhazban lenni.
Ennek ellenere hozzad hasonloan gondolkodoval sem talalkoztam meg,megjegyzem szerencsere,mert ez azt mutatja,hogy a tobbseg ep gondolkodasu ilyen teren.Ha olyan nagy igenyeid vannak ott a VIP szoba,vagy akar a magankorhaz.
Ha meg erre nem telik,akkor kenytelen vagy elviselni a GYEREKEDERT a rideg magyar valosagot,mint tobb 100000 masik no vagy tenyleg nelkule tavozni,bizonyitva ezzel merhetetlen onzosegedet.
Ja,es csaszarral szultem es tejem sem volt.Annyi a kulonbseg,hogy ez nem az en hibam,nem en valasztottam,a gyereket otthagyni viszont sajat dontes.
Mennyi baromságot ossze írtatok.... Haza engedik az anyát es a babát is, ha nincs egészségügyi ellenjavallat. Visszavinni se kell a kicsit, ha a gyermekorvos ír egy igazolást, hogy vállalja a kotelezo vizsgálatok otthoni elvégzését es a babát X ideig naponta látogatja.
Keresd fel a gyermek orvost es beszéld meg vele, kerdezo.
Már párszor leírtam ezen az oldalon, most megint leírom. A kórház nem börtön, vagyis a kérdező akkor megy haza amikor akar. Másodszor a kórház nem hatóság, vagyis nincs joga elvenni a babát a törvényes gondviselőjétől (az anyától). Persze lehet, hogy egyes kórházakban bepróbálkoznak ilyen zsarolásokkal, de ettől még nem igaz, hogy a babát bent kell hagyni 72 óráig. Tapasztalatból beszélek, anno én nem maradtam 72 órát fogtam a gyereket és jöttem haza. Kérdező, felnőtt ember vagy. Ha nem akarsz bent maradni menj haza, jogod van hozzá. Csak a babát is vidd mindenképpen magaddal, mert neki Rád van szükség elsősorban, másodsorban és sokadsorban is!
Gyors és könnyű szülést!
Szia! Más is írta, ma Magyarországon legális az otthonszülés, sőt, Hódmezővásárhelyen szülőotthon is van, ahová lehet menni, és el is lehet jönni. Ha terevzed, hogy adsz pénzt az orvosnak, akkor annyiból otthon is szülhetsz.
Ambuláns szüléshez is jogod van, bár erre sajnos még nincs törvény.
Olvasd el ezt a cikket: [link]
A magyarországon működő bábaszolgálatok a következők:
Itt van a születésház is: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!