Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ha szüléskor nincs probléma...

Ha szüléskor nincs probléma és jól vagyok, hazaengednek a kórházból saját felelősségre?

Figyelt kérdés

Utálom a kórházat, idegen helyen sosem tudok se aludni, se wc-zni, zavar mások jelenléte is stb.

Nincs fogadott dokim, így biztos 6 ágyas kórteremben lennék, mert a 3 ágyasba a protekciósokat rakják.

Viszont a kórháztól csak pár háznyira lakok, 3 óránként még akár szoptatni is át tudnék menni a babához (a babát akár bent hagynám a kórházban ha azt javasolják, mert besárgulhat stb.).

Ilyen esetben engedélyezhetik, hogy ne kelljen bent feküdnöm?

2014. febr. 21. 15:20
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
67%

Hajjaj.

Semmit nem kell fizetni az ambuláns szülésért. A kórház nem kapja meg a teljes támogatást, de amennyiben fizeted a járulékot SENKI nem kérhet érte pénzt tőled. Ha ezt teszik, akkor büntetőjogi felelősségük van ebben a tekintetben. A férjemék klinikáján rengetegen szülnek ambulánsan SOHASOHASOHA nem kell érte fizetni.

12. voltam

2014. febr. 21. 15:38
 22/36 anonim ***** válasza:
31%
otthonszülésben nem gondolkodtál?
2014. febr. 21. 15:38
 23/36 anonim ***** válasza:
Én is rettegtem a kórháztól, de 2 terhességgel összesen 10 hetet voltan bent, tény hogy nem egy leányálom, de ebben a helyzetben nem én voltam az első, hanem a babák. Arról nem beszélve, hogy egy újszülött nem 3 óránként kér enni, ha sír szerinted ki fogja nyugtatni, ölbe venni, elmondom neked , senki. Éjszaka is bejárnál 3 óránként? Gondolkozz!! Frissen szülten akár természetes, akár császár, 3 óránként ugrálsz? Otthon szerinted mit tudnál csinálni, ha egy egy órára hazamensz?
2014. febr. 21. 15:39
 24/36 anonim ***** válasza:
34%
Kerdezö, eleg rossz helyre irtal, mert itt mindenki rossz, aki 1 orara magara hagyja, tapszerezi, vagy hagyja kicsit sirni a gyereket. :D
2014. febr. 21. 15:52
 25/36 A kérdező kommentje:
oltsatok csak ígyis éppen eléggé félek, 1. babám lesz
2014. febr. 21. 16:10
 26/36 anonim ***** válasza:
95%

Látom el se olvasod a komenteket.

Irták többen hogy menj fizetős-VIP szobába!!!! az szinte olyan mint egy hotelszoba.ezzel mi bajod lenne????innentöl már csak kifogás amiket irsz...

2014. febr. 21. 16:26
 27/36 anonim ***** válasza:
Nem is tudnád otthagyni azt a babát. De egyébként kiharcolhatod, hogy hazavidd 12 óra után, csak papír kell a védőnőtől és a gyerekorvostól.
2014. febr. 21. 17:36
 28/36 anonim ***** válasza:
Nem biztos, hogy van vip szoba, nálunk például nincs. Én megértem, hogy nem szeretnél bent maradni, de ez nem megoldás, hogy a babádat ott hagyod. Az elején sok baba nem 3 óránként éhes, és nem csak szoptatni kell, hanem egyszerűen hozzábújni. És ha nem maradsz bent vele, szinte 100%, hogy nem kapsz ágyat a szoptatáshoz, sőt fotelt sem, esetleg adnak egy semmire sem való széket. Amikor én szültem, akkor a legtöbben (én is) fekve szoptattunk. Ez a legkényelmesebb, gátmetszéssel például rengetegen nem tudnak ülni (én mondjuk tudtam, nem volt gond), de kényelmesebb volt feküdni. Én is gyűlöltem a kórházakat, orvosokat, az én esetemben ennek egy rettenetes gyerekkori baleset és az azt követő műtét, felépülés volt az oka, de a babámat ott nem hagytam volna semmi pénzért. Pedig én olyan szinten irtóztam a kórháztól, hogy nst-k alkalmával a vérnyomásom felment, a pulzusom szapora volt, szédültem, sokszor levegőt is alig kaptam (kisebb pánikrohamok fogtak el) de valahogyan a szülésnél és a gyerekágynál ezek nem jöttek elő. Haza pedig nem hoztam volna a fiamat, mert rengeteg vizsgálatot el tudnak ott bent végezni, és biztosabb megfigyelés alatt van mint velem otthon, mert nem vagyok sem ápoló, sem orvos.
2014. febr. 21. 18:00
 29/36 anonim ***** válasza:

Próbálj kérni privát szobát.

Ha jól tudom 24 óra múlva saját felelősségre elmehetsz, de ahol én voltam ott 48 óra múlva lehetett távozni, hétfőn szültem szerdán mehettem haza.

2014. febr. 21. 18:55
 30/36 anonim ***** válasza:
Elképzelésed nem életképes semmilyen szempontból. Javaslom keress fel egy kineziológust, vele jutsz leghamarabb eredményre, hogy oldja ezt a hatalmas félelmet benned. Remélem minden rendben lesz.:)))
2014. febr. 21. 20:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!