Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szülés utáni kb.12 órában...

Szülés utáni kb.12 órában hogy viselkedett, mit csinált a babátok? Aludt? Nézegetett? Sírt? Mennyit kellett vele foglalkozni? Rooming inn-es tapasztalatok érdekelnek.

Figyelt kérdés
2014. febr. 16. 14:10
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
1. gyerek: reggel 8kor született, 11ig a szülőszobán voltunk, mert nem volt szabad szoba. Leginkább akkor is aludt, meg utána is majd' 24 órát. Első éjjel kb 3 órára leadtam a csecsemősöknek. 2. gyerek: este született 7 előtt, 2 óra megfigyelés után szobába kerültünk. Nem vitték el éjszakára, én se akartam. Szopizott, aludtunk valamennyiet meg leginkább üvöltött.
2014. febr. 16. 18:41
 12/16 anonim ***** válasza:
53%
3-kor szuletett, fel6ra kerultunk szobara. Utanna csak 10kor kelhettem fel, addig fekudni kell nalunk. A babat viszont nem hoztak, mert megvartak amig egyszer pisil, egyszer kakil. Errol en nem tudtam igy reggelig fent voltam, vartam mikor hozzak mar. Addig nem adjak nalunk oda amig magzatvizet hany, ez neha eltart 12 oraig is.
2014. febr. 16. 19:34
 13/16 A kérdező kommentje:
az én babám is végig aludt kb. 12 órát egy kakival, egy pisivel meg kb. 2 szopival. Örültem hogy velem volt. Így sem, úgy sem tudtam volna aludni.
2014. febr. 16. 20:56
 14/16 anonim ***** válasza:
100%
Szia. Én 24 órát vajúdtam, délután 14:50re lett meg a kisfiam, szülés utáni szövődményem volt, sok vért vesztettem.Este fél7kor vittek le osztályra, addig megfigyeltek.Olyan fehér voltam mint egy hulla. Aznap estére nem kaptam meg a kisfiamat amit egyáltalán nem bántam, mert csak feküdni tudtam.Ha felálltam remegett a két lábam,elsötétült előttem minden és majdnem összeestem.Nem is bírtam volna ellátni a kisfiamat.Zuhanyozni is másnap mentem csak és még akkor is majd össze estem. A szobatársaimnak a babája éjszaka fel felébresztettek,de jót aludtam éjszaka, másnap reggel olyan 6körül hozták ki a kisfiamat :)
2014. febr. 17. 12:13
 15/16 anonim ***** válasza:

Ja az lemaradt hogy milyen baba volt:

Első nap végig hányt, nem tudtam szoptatni az nap, mert nem volt jó mellbimbóm, nem tudta bekapni. Majd másnap este sikert bimbóvédővel.Első nap leginkább aludt amikor éppen nem hányt, másnap már ordított is, éjszaka 2órán keresztül ringattam.De egyébként sokat aludt, inkább csendben volt.

2014. febr. 17. 12:17
 16/16 anonim ***** válasza:
46%
17 órás vajúdás és szülés után, este negyed hétkor született. A kétórás megfigyelés alatt nem nagyon akart szopizni, nézegetett, szuszmorgott. Mikor leértünk az osztályra, különszobát kértem, hogy velem maradhasson. Este 10 körül ment el a férjem és a szülésznőm. Akkor jött a sunyi csecsemős és gyermekorvos, hogy viszik a babát? Mondom hová? Hát, hogy első éjszaka nem lehet velem, mert nem tudok rá figyelni és balblabla... nem engedtem elvinni, végül abban egyeztünk meg, hogy beviszem, ha lefekszem aludni. Ezért reggel hatig nem aludtam, hogy ne kelljen odaadni. A csecsemős félóránként ellenőrizte ezt, úgy, hogy felelőtlenül magára hagyta a másik 9, aznap este született kisbabát, akiket az anyukájuk RÁ bízott és nekem papolt, hogy milyen szaranya vagyok. (gyerekem édesdeden szunyókált a mellkasomon.) Viszont a babám többször bukott fel magzatvizet, amit elég durván csinált, azonnal hasra kellett fordítani, fejjel picit lefelé, hogy kijöjjön. Ha ezt a csecsemőosztályon teszi, akkor a gép már csak azt jelzi, hogy nem vesz levegőt, percek, mire rájönnek, segítenek... tudom, mert napokkal később megtörtént. Mielőtt mentünk haza, elvitték "nagyvizitre". Több, mint 3 órán keresztül nem hozták vissza, az addig 20 percenként szopizgató babám. Az lett az eredménye, hogy kiszáradt. Irány a PIC, infúzió, antibiotikum, 5 nap. Második napon majdnem megölték. A 3 napos babába, aki addig csak előtejen élt, (diónyi méretű gyomor) 60 ml! tápszert töltöttek, amit természetesen felbukott, háton fekve nem tudott kifolyni a szájából, eltömítve a száját, orrát. Én ezt, az üvegen túlról végignéztem. Már rég tudtam, hogy baj van, mire az a szar besípolt. A nővérke persze nem, tehát ő a hasát kezdte nyomogatni, meg rázogatta a kis testét. több, mint 2 perc telt el, egész orvosi csapat jött, mire rájöttek, hogy le kell szívni. Na, nekem ennyi volt a romming-in tapasztalat. CSAKIS az anyja tud a gyerekre maximálisan figyelni, mert neki van a hormonrendszere erre beállítva, "felhúzva", nem pedig a légzésfigyelőnek. Persze, utána még hazudoztak is, hogy "váratlan légzésleállás" meg ilyesmi, pedig láttam az egészet. Csak először hülyének néztek, aztán mikor látták, hogy nem vagyok gyépés, akkor rögtön átváltottak mézesmázosba. GUsztustalan az egész. Következő gyerekemhez, ha hozzáér az engedélyem nélkül egy csecsemős vagy egy gyerekorvos, azonnal jelentem fel, és a gatyát is leperelem róla. Lehet, hogy olyan dúlát választok, aki egyben ügyvéd is... Vajon van ilyen? :D
2014. febr. 18. 20:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!