Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szülés utáni kb.12 órában...

Szülés utáni kb.12 órában hogy viselkedett, mit csinált a babátok? Aludt? Nézegetett? Sírt? Mennyit kellett vele foglalkozni? Rooming inn-es tapasztalatok érdekelnek.

Figyelt kérdés
2014. febr. 16. 14:10
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:

Foglalkozni egy újszülöttel? :) Mosolyogtam neki, simogattam, beszéltem hozzá.

Aludni inkább csak másnap aludt, nézegelődött (főleg a szülőszobai 2-3 órában), sírni nem sírt egyáltalán.

2014. febr. 16. 14:14
 2/16 anonim ***** válasza:
aludt, szopizott, és magzat-szurkot ürített főleg..:-DDD amin először megijedtem, aztán már csak röhögtem, mert minden tiszta kaki volt több alkalommal is, olyan nagy slunggal jött belőle...nem igazán sírt,csak ha nem voltam ott...
2014. febr. 16. 14:17
 3/16 A kérdező kommentje:
többször olvastam már hogy este szült anyukáktól első éjszakára elviszik a babát, hogy az anyuka pihenni tudjon. De ha csak nézelődik meg szopik akkor ennek akkor minek? Szóval kíváncsi lennék ra hogy mennyire gyakori az egyből siros baba, akit tényleg jobb leadni.
2014. febr. 16. 14:22
 4/16 anonim ***** válasza:
50%
Szülés után őriztek 2 órát, utána kaptam ágyat. 5 perc fekvés után hiányérzetem volt, elindultam a gyerekemért. Leszidtak, hogy pihenjek, 5-6 óra múlva jöhetek, addig úgyis alszik. Na, mondom vagy ideadják, vagy balhét csapok. (Nálam anyatigris hormon is termelődik szülés után) Szóval vittem a babámat a szobába. Ő első nap csak evett mikor ciciközelbe került, és aludt. Én meg néztem őt, beszéltem hozzá,pelenkáztam, és bőgtem örömömben.
2014. febr. 16. 14:24
 5/16 anonim ***** válasza:
56%
Mondjuk, ha sírna, még úgyse adnám le. Akkor mellettem a helye, az anyja vagyok, én dolgom vigasztalni. Én csak akkor adtam le pár percre a megőrzőbe, mikor aludt, és halaszthatatlan dolgom volt.
2014. febr. 16. 14:28
 6/16 anonim ***** válasza:
Aludt, szopizott, kakilt, nézegetett. Kelleni nem kell vele sokat foglalkozni, de szerintem az ember úgyis csak gyönyörködik benne, meg cirógatja, hiszen az újszülött babája :-). De lehet mellette pihenni, ha ez érdekel.
2014. febr. 16. 15:08
 7/16 anonim ***** válasza:
1 napos volt a vajúdás+ szülés, estére lett meg a baba, éjszakára elvitték, hogy pihenjek. Hajnalban hozták vissza
2014. febr. 16. 15:20
 8/16 anonim ***** válasza:
Aludt, kakált, és kb. 1x2 percet szopizott. Az idő 99%-ában a szemét sem nyitotta ki. :)
2014. febr. 16. 15:47
 9/16 anonim ***** válasza:
61%
Azért "hasznos" ha elviszik, mert annyira erős az emberben az ösztön, hogy ha ott van melletted, akkor nem bírsz aludni...legalábbis nekem muszáj volt leadnom, mert hiába nem sírt, egy szemhunyásnyit sem aludtam, őrző üzemmódban voltam, vagy mi...amúgy ez itthon még tovább fokozódott, hetekig 10 perceket aludtam, mert állandóan aggódtam, hogy mi van vele...ha nem vagy aggódós(bár ezt én sem tudtam előre, alapvetően nem vagyok ilyen, de az anyaság sokmindent kihoz az asszonykákból), akkor legyetek egy szobában, de ha parás vagy, akkor kicsit add le, hogy összeszedd magad...
2014. febr. 16. 15:48
 10/16 anonim ***** válasza:
50%
Nem mindenhol viszik el, van ahol tojnak az ilyesmire. Délelőtt született, délig a szülőszobán voltunk, utána lekerültünk az osztályra. 2körül adták ki, onnantól mellettem volt. Egyszer sem sírt, csak aludt, tátogott és nyitogatta a szemét. Szopizni sem sűrűn a 3 nap alatt, 4-5 óránként. Álom jó baba volt kicsinek :)
2014. febr. 16. 16:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!