Szent Imrével kapcsolatos tapasztalatok?
Minden érdekel :) Ha esetleg leírod részletesebben, megköszönöm.
Ki volt egyébként az orvos és a szülésznő?
Szia, en ket hete szultem ott, az elso gyerekemt pedig meg a SOTE 1-en, azzal ossze tudom hasonlitani.
Szules maga: az nagyon nem tetszett, hogy a vajudoban csak nok lehetnek, a parod kint csucsul, amig nem kerulsz szuloszobara. Nekem mondjuk nem volt gond, masodik gyerek, igy tudtam mikor menjek be, tenyleg csak a ctg-t neztek, egy vizsgalat es mehettunk is. De volt olyan, aki reggel ota bent volt (elfolyt a magzatvize) es estere lett csak baba, o meg addig egyedul...
Maga a szules jobb volt, tenyleg csak, ha nagyon kell akkor avatkoznak be, dokit 1-1 percre lattam csak, egyebkent a szuleszno volt velunk vegig.
Gyerekagyas: rettento kenylemetlennek talaltam az agyat, hogy nem a fal mellett van, hanem ra merolegesen: nem tudod este magad melle venni a picit, max a mellkasodon, de ugy elaludni nem lehet. En nem tudok fekve szoptatni, ulve azon az agyon meg remalom volt, sehol nem tudod se a hatad, se a labad megtamasztani.
A csecsemosok kritikan aluliak, egyetlen egy volt aki kedves volt (es hasznos is). Nekem mondjuk nem volt gond, de ha elso baba lett volna eleg nagy gondban lettem volna. A soten en ejjel is minden alkalommL segitseget kertem a helyes mellrettelhez, iszonyu sokat segitettek. Tenyleg minden egyes babat tapszereznek, ha nem vagy erelyes.
Amikor beadtam egyszer hozzajuk, egy cumival kaptam vissza, ezen is kiakadtam.
A furdok total kenyelmetlenek, nem lehet hova pakolni, ruhat stb-t akasztani.
Az eljovetel is tok zuros, meg a latogatas, ha van teso (merthog gyerek meg a csomagok elcipelesere se johet be)
Egyebkent olyannyira nem vegzaltak, hogy meg csak lazat sem mertek, nem kellett hashajtot kerni, ha nem produkaltal. Viszont nekem kellett konyorognom, hogy nezzek mar meg a gatvarrasomat (a szobatarsamet meg se neztek), mert valami nem stimt. Megneztem tukorben, lattam, hogy ez baromira nem olyan, mint az elso utan, erzesre sem. Vegul fel oraval mielott hazajohettunk volna, csak megneztek, kiderul szetnyilt a varrat es baromi ronda alapbol is. Ha nem eroskodok siman hazaengednek igy.
Szoval eleg vegyes a kep: teny, hogy nem olyan korhazi/klinikai feeling, de nekem nagy hatranyai is voltak a sotehoz kepest.
Ja, a kaja! Sztem tok keves volt, de en szoptatskor kizabalom a hutot (fokeg az elso par hetben :) )
én 3x szültem az imrében legutóbb 2éve, és nekem a szülésnél tetszett, hogy nem nagyon avatkoztak be. Nem erőltették az oxitocint meg alapból gátvédelem volt. Nekem mind a három szülésem jól sikerült- igazán jó élmény volt.
A gyerekágyas rész érdekes volt- mert 6éve mikor az elsőt szültem, azon akadtam ki, hogy 48óráig nem adtak enni a gyereknek, csak a szoptatást erőltették. Ez persze érthető, de akkor még nem tudtam- hogy nekem sajnos a szoptatás nem sikerül. 3-ból egyik gyerekemet sem tudtam szoptatni, nem volt csak kb 2-3csepp tejem. Ebből kifolyólag az én elsőszülöttem a szülés utáni alvás után végig üvöltött, amig nem telt le a 48óra, mire végre megetették, Közben persze szétszívta a mellem- mert én próbáltam ugyan etetni- de hát szegényem nagyon éhes volt.
A másodiknál már fifikásabb voltam, és kértem rögtön a tápszert, de neki a cukra leesett állandóan, így ha kellett, ha nem muszáj volt etetni, és 3óránként felügyelettel meg kellett őt etetnem tápszerrel- és mérték az értékeket- de nem bántam, mert így legalább tudtam, hogy eszik. Persze itt sem volt semmi tejem- ugyhogy legalább miattam- vagy ebből kifolyólag nem lett rosszabb az állapota.
A 3. gyereknél meg szóltam, hogy nem tudtam szoptatni, és kértem kapásból a tápszert, már nem kötötték az ebet a karóhoz hogy 48óra! Persze már nem is hagytam volna magam!
Velem nagyon rendesek voltak egyébként a csecsemősök, sokat beszélgettem velük, tökjó fejek voltak. Iszonyú sok melójuk van, de bármi kérdésre választ adtak- de tény, hogy maguktól nem szóltak- nekem kellett kezdeményezni a beszélgetést- és kipréselni az infókat belőlük- de ettől függetlenül én nem mondanék rájuk rosszat.
Nekem semmi gondom nem volt velük!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!