Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Csecsemős nővérek Uzsoki...

Csecsemős nővérek Uzsoki vélemény?

Figyelt kérdés
Kinek volt rossz tapasztalata a csecsemős nővérekkel az Uzsokiban? Én totál kiakadtam a hozzáállásuktól, első baba lévén tök flegmák voltak és ha nem mentünk kissé erőszakosabban hozzájuk,hogy ugyan már segítsen valaki ,akkor nagy ívben tettek az egészre. Nagyon elégedett voltam a kórházzal dokikkal+szülésznőkkel,illetve a napközbeni nővérkékkel,tényleg mindenki nagyon kedves segítőkész volt, csak pont a csecsemős nővérek vetettek az osztályra igen csak negatív hatást. Több anyuka panaszkodott rájuk, már 2011-ben is!!!Azóta a helyzet változatlan. Elég gáz,hogy a szoptatást annyival letudták, hogy ez egy tanulási folyamat,mind a baba,mind mama számára:-) A fürdetésről ne is beszéljünk. Elhiszem,hogy keveset keresnek, de minek megy az ilyen helyre dolgozni,ha egy csepp elhivatottság sincs benne? Ja és minden baba mellé odanyomják a cukros vizet, mondván ha sír, nyugodtan itassuk meg vele...marha jó.Így aztán nagyon fog szopizni a baba...Ha valakinek van hasonló tapasztalata írjon. Sajnálom az Uzsokit ezek miatt,pedig tényleg a többi része az osztálynak nagyon rendes.
2014. febr. 9. 10:34
 1/10 anonim ***** válasza:
Eddig akár melyik kórház szülészetéről olvastam, mindig a csecsemősökre volt panasz. Nem is értem, hogy mitől lesznek ennyire taplók, hiszen az összes nővér alulfizetett, túldolgoztatott stb, de ők valahogy borzalom milyenek. Nálunk Szfváron is ilyenek, velem történt pár dolog a teljesség igénye nélkül: feküdt mellettem a pici én mint első gyerekes anyuci, elolvadva a győnyőrtől simogattam a kis arcát,pont bejött a csecsemős nővér rám rivallt de majdnem leestem az ágyról úgy, hogy minek ingerlem a gyereket, mert azzal, hogy a kis orcáját simizem a szopó reflexét ingerlem ( ami tényleg így van, de lehet ezt normálisan is mondani). Aztán kisebesedett a mellbimbóm, már a második nap, mondták, hogy akkor fejjek, adtak egy üveg poharat és kész. Néztem rájuk nagy szemekkel, hogy jó de mit is kell csinálnom? Lehetne még sorolni.
2014. febr. 9. 13:12
 2/10 anonim ***** válasza:
50%

Én 2 különböző kórházban szültem a gyerekeimet.

A lányomat a Margitban..Na abból nem volt köszönet!!!Ott alapból kérnek egy teás, meg egy tápszeres cumisüveget, hogy vigyél be..No comment..Mikor nem igazán éreztünk rá a lányommal a szopizásra, begangoltam a csecsemősökhöz, hogy na még is jöjjön már valaki..na és jött..kb 3 perc próbálkozás után közölte, hogy "na ez nem az én napom!!" és ott hagyott..mivel továbbra se ment, jött a cukros víz..a végén meg a tápszer!!!Mert ugye a gyerek meg üvöltött mert éhes volt..3 hónapig még fejegettem a mellemből, de végül el is ment a tejem.A mai napig nagyon dühös vagyok!!

A fiamat a Szt. Istvánban szültem..persze akkor már tudtam mit hogyan kell csinálni.Rájöttem mire 1 szülésem után elment a tejem..:( De ott pl mikor még csak a CTG-n ültem, jött szoptatási tanácsadó, el lehetett vele beszélgetni, miközben ültem bent filmet vetítettek a szoptatásról, a baba mellre helyezéséről, a szülés utáni bőrkontaktus fontosságáról...stb.Mikor megszültem és mentem a csecsemősökhöz ott állandóan volt egy szoptatási tanácsadó (többek között az is akivel beszéltem ctg alatt, és meglepetésemre emlékezett rám, és megkérdezte hogy mennek a dolgok.Nagyon jól esett), ki lehetett próbálni a kézi és gépi fejőt is..Szobatársamnál meglátták a cumisüveget, és majd leharapták a fejét..

Ég és föld a 2 kórház..A Margitban csak megszokásból dolgoznak, az Istvánban pedig tényleg szakembereket láttam.

Uncsitesóm is most szült a Margitban..ugyan az a helyzet vele most, mint velem volt 3 éve..én hiába mondtam neki még szülés előtt hogy mit hogyan kell..meg ez lesz, meg az lesz..nem hallgatott rám, és hiába van teje, a szoptatását neki is sikeresen elbaszkírozták a Margitban..

A véleményem az mint neked..minek dolgozik ilyen ember újszülött gyerekekkel?Nekem is nem kevés pénzt húztak ezzel ki a zsebemből.. A szoptatás élményétől is megfosztottak.. :( Dühítő..és az ember tehetetlen..nekik egy megoldandó probléma vagyunk..komolyan inkább mennének tejet pakolni a Tecsóba..Azt talán tisztességgel el tudnák végezni..

2014. febr. 9. 13:37
 3/10 anonim ***** válasza:

Nekem pozitív a tapasztalatom róluk, bár csak 5 napot voltunk bent, nagyon kedvesek és segítőkészek voltak.

Egyébként azt tudtad, hogy a csecsemősök a szülésznők is egyben? Akkor tudtam meg, mikor fel akartam fogadni egy szülésznőt és kiderült, csak öt páciense lehet egy hónapban és váltják egymást az újszülött szobán és a szülőszobán, azt hiszem 3 havonta.

Cukros vizet nem adtam a gyereknek, nem kötelező. (még jó...)

Fürdetéssel mi volt a bajod? Mi ott sem voltunk. 2012ben szültem.

Szoptatási tanácsadója van a kórháznak, aki minden nap megy segíteni, egy angyal. A csecsemősöknek ebben a kórházban nem az a dolguk, hogy szoptatási tanácsot adjanak, nagyon leterheltek, ezért alkalmaznak ibclc tanácsadót.

2014. febr. 9. 13:58
 4/10 DeAnn ***** válasza:
33%
Az Uzsokiban a csecsemős nővérek egyáltalán nem kedvesek, még azt hiszik, ők tesznek szivességet azzal, ha megmozdulnak. Én császáros voltam, éjjel fél 12-kor született meg a babám( első baba) és a 2. éjszakán már azt akarták hogy legyen velem éjszaka, pedig általába 3 éjszakát lehet benn a csecsemősöknél. És menni alid tudtam, de le se tojták, csak flegmán hozzátették, hogy jó, de holnaptól velem kéne lennie éjszakára. Egyáltalán nem érdekli őket semmi, csak az, hogy csinálhassanak, amihez kedvük van. Az orvosokat se érdekled egyáltalán. Meglepőd módon, pont az az orvos kérdezte meg minden nap, hogy vagyok, aki felvett az osztályra. De a nővérek, akik velem foglalkoztak, nagyrészük kedves volt és segítőkész.
2014. febr. 9. 14:19
 5/10 anonim ***** válasza:
Ne lehet, hogy azért akarták, hogy veled legyen a babád, mert neki az jobb? Ez egy bababarát kórház.
2014. febr. 9. 14:23
 6/10 anonim ***** válasza:

Én tavaly szültem az Uzsokiban.

Ki fogok lógni a válaszommal,m nekem egyáltalán nem volt negatív tapasztalatom, de legyen itt egy pozitív is.

A csecsemősökről semmi negatív véleményem nincs.

Aranyos volt a nőci, aki mutatta, hogyan kell pelenkázni, türelmes volt, elmagyarázott mindent.

A szoptatós csaj is normális volt, sietett igaz, m akkor nagyon sok baba született, de megnézte, jól csináljuk-e, elmondott azért mindent, amit kellett.

A benti csecsemősök is aranyosak voltak, mondták ketten is, h ha bármi kérdés van, menjünk nyugodtan, éjjel is csengessünk, ha kell valami.

Fürdetés? Nekünk le kellett adni a babákat, úh az nem tudtuk hogyan történik.

2014. febr. 9. 14:25
 7/10 anonim ***** válasza:

4-es: Bababarát kórházban a baba az anyukával van. Ezért bababarát.

Nekem este 6-kor született a fiam , akkor éjjel nem volt velem, tudtam pihenni, meg megfigyelték minden OK-e vele. Aztán másnap reggel mehettem is érte a többiekkel.

De ez a normális, nem? Hogy egész nap veled van. Éjjel is etetni kell. Otthon sem passzolod le a szomszédnak, m fúúú most nincs kedvem, meg fáradt vagyok.

Ha meg nem lehetne veled, az lenne a baj, gondolom.

Választhattál vna olyan kórházat, ami nem bababarát és akkor nem lett vna gondod, h fúúú ott van szegény gyerek veled. Nem értelek.

2014. febr. 9. 14:29
 8/10 DeAnn ***** válasza:
Ja és hozzáteszem, hogy többet nem szeretnék ott szülni. Egy ismerősöm az augusztus 20.-ai ünnepek alatt szült, ügyeletbe egy vidéki rezidens volt beosztva. Természetes úton szült, és a gátat úgy elvágták neki, hogy sem ülni, sem feküdni nem tudott. Antibiotikumot kapott, elapasztották a tejét is. Nem irigylem szegény nőt. Borzalmas fájdalmai lehettek..
2014. febr. 9. 14:29
 9/10 anonim ***** válasza:

Nekem elég frissek az élményeim, tegnap érkeztünk haza.

Nem volt orvosom, ügyeletesnél szültem, császárral (dr. Telek).

Mindenki kedves volt, a folyóson gyakran megálltak velem beszélgetni a babáról, szoptatásról, ápolásról, stb.

Az orvosok is kivétel nélkül érdeklődtek, főleg a viziteknél, hogy jól vagyunk-e. Minden kérdésemre válaszoltak, ha kellett 5× is. :))

A szoptatási tanácsadók naponta 3× is bejöttek hozzánk a kórterembe. Volt, hogy egy szoptatást végig néztek és tanácsokat adtak, mit hogyan csináljunk.

Igaz, mindennap sűrű volt a "program", mert állandóan ki - be járkálás volt a kórtermünkbe, de nem bántuk, mert így legalább tudtuk, hogy odafigyelnek ránk maximálisan.

A csecsemős nővérek közül a szombat hajnali ügyeletben lévőt küldtem el egyedül melegebb éghajlatra.

Annyi "problémám" volt, hogy a mellem már 2 napja be volt durranva. A lányom üvöltött éjféltől kb. hajnal 3-4-ig non-stop.

Mivel fejnem kellett volna, így nem tudtam. Vagy a mellemmel foglalkozom, vagy a lányommal.

Megkértem, hogy 1-2 órára vigyék be magukhoz, mire az volt a kérdése a nővérkének, hogy Mikor megyünk haza?

Mondtam neki, hogy ma távozunk már. Erre közölte, hogy akkor mi a bajom?

Elmondtam a mondókám, erre közölte, hogy akkor szoptatni kéne és nem lenne éhes a gyerek. Mondtam, hogy nem éhes. Szimplán fáj a hasa és hulla fáradt, mint ahogy én is, de sajnos nem tudok vele már mit kezdeni, mert sehogy nem nyugszik meg. Elmeséltem, hogy a mellem már ég, feszít, fáj, stb.

Húzta a száját a nő, majd kérdezte, hogy mit várok tőlük? Mondtam neki, hogy egy kis segítséget, de mindegy. Fogta a kocsit és húzni akarta befelé, hogy mi segítünk .. Erre mondtam neki, hogy köszönöm, már nem kell. Majd visszamentem a kórterembe.

Egyik gyermekágyas nővérke jött be hozzánk és 30 percen keresztül nyugtatta a lányomat, miközben rám parancsolt, hogy kezdjek el fejni. Nagy nehezen megnyugodott a lányom, aludt kb. 1 órát. Én meg kifejtem két mellemből majdnem 250 ml tejet, ami nem kevés.

Alig vártam, hogy reggel 10 legyen és megkapjuk a papírokat. Otthon tudjak fejni és az utolsó éjszakát eltudjam felejteni.

Egyébként akikkel az 5 napban találkoztam csecsemősök, az utolsót leszámítva, mind kedvesek voltak.

Én csak sima vizet kértem 2. nap, de szerencsére nem kellett használnom.

Viszont meglepődve láttam így 2. gyerkőc után (első máshol született), hogy ebben a kórházban csak úgy utánad dobják a tápszert, ha kéred.

Az első lányomnál akkor se akartak adni pótlást, ha a gyerek már 1 kilót veszített volna a súlyából, annyira nyomták a "szoptass már" dolgot.

2014. febr. 9. 21:46
 10/10 anonim ***** válasza:

2 hónapja szültem, nem volt gondom a csecsemősökkel.

Nem egyszer mentem hozzájuk mindenféle aggodalmammal. Mindig megnyugtattak,az egyik nővérke (sajnos nem tudom a nevét, rövid hullámos, szőke hajú) pedig mondta az éjszakás műszakban, hogy bármi gond van menjek.

Én sajnos nem azt tapasztaltam, hogy utánunk vágják a tápszert. Nekem csak itthon lett tejem, a kórházban nem tudott volna enni a lányom, így tápszert kapott. De minden nővér, akitől kértem, megnézte, megnyomkodta a melleim, hogy tényleg nincs-e tejem. És mivel nagyon sebes volt, még tanácsokkal is elláttak.

A pelenkázást, köldökápolást is korrektül megmutatták. Fürdetést én sem láttam, így azzal nyilván nem volt bajom (feltételezem gyorsban történt csap alatt, mint ahogy szülés után mosdatták).

Cumisüveget mi is kaptunk (a tápszeren kívül), de abban csak sima víz volt, cukor nélkül. Megkóstoltam, szóval ezt biztosra tudom. És mivel a baba állandóan velem volt, eldönthettem, hogy adok-e neki vagy sem. Nem volt kényszer. Abban pedig biztos vagyok, hogy a fürdetés alatt nem volt idejük önti a gyerekekbe a vizet.

Amit meg az egyik válaszoló írt, hogy éjjel is vele volt a baba...én kimondottan örültem neki. És voltak császáros szobatársaim, nekik sem volt ezzel gondjuk. Persze, nehezen mozogtak, valószínűleg nagy fájdalmaik is voltak, de egyikben sem merült fel, hogy ne lássa el a gyerekét. (Egyikük ugyan leadogatta a csecsemősöknek, de ő nem a fájdalom, hanem a cigizés miatt, ez meg no comment)

Szóval nekem semmi problémám nem volt velük.

És valaki írta, hogy a csecsemősök szülésznők is. Na ez nem így van, legalábbis a többséggel biztosan nem. A szülésznők a gyermekágyas osztályon vannak, de a csecsemősök nem ugyanazok. Ezt onnan tudom, mert az egyik szobatársamnak szivárgott a magzatvize pont amikor a pelenkázást mutatták. És a csecsemős nővérke mondta, hogy a gyermekágyas nővérkének mutassa meg, mert ők a szüléshez nem értenek.

2014. febr. 10. 11:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!