Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » UZSOKI Kórházban hogyan...

UZSOKI Kórházban hogyan zajlik a befekvés?

Figyelt kérdés

Nincs fogadott orvosom, a XV. kerületi SZTK-ba járok terhesgondozásra.

Már a végét járom a terhességnek (37.hét), így érdeklődtem a dr.nőtől, hogy hogyan zajlik ilyenkor a befekvés, ha nincs ugye orvosom?!

Azt mondta, hogy terminus végén, ha betöltöm a 40. hetet, akkor be kell menni cumóval együtt és a szülőszobán kell jelentkezni, hogy jöttem szülni.

Na, most ez így elég érdekes számomra, főleg, hogy eddig úgy tudtam én is és a védőnőm is, hogy beutaló kell ahhoz is, hogy terminus végén befeküdjek.

Elég érdekes lenne besétálni minden fájás és "gond" nélkül, hogy unatkozom otthon, fektessenek már be pár hétre..

Szóval, ez tényleg így működik, hogy cumóval a kézben a 40. hetet betöltve csöngetnem kell minden szülési fájdalom nélkül vagy meg se próbáljam, mert "szóba se állnak velem"?

Akinek nem volt orvosa az USZOKIBAN, annak hogyan történt a befekvése?

2014. jan. 17. 14:11
 1/8 anonim ***** válasza:
Nem! Tudtommal nem! Én 14. kerületi vagyok fogadott doki nélkül és azt mondták nekem, hogy csak akkor kell bemenni, ha érzem, hogy itt az idő. Persze, túlhordás az más, de akkor meg kell beutaló a terhesgondozóból, hogy kérik a kórházi felvételedet, de csak akkor adnak ilyet, ha szükséges. Olyan sehol nincs, hogy betöltöd a 40. hetet és automatikusan felvesznek. Nyílván azért a 41. hét felé már lehet, hogy be kell feküdnöd. Annyi, hogy, ha beindul a szülés és mentőt hívsz, az Uzsokiba fog vinni. Azt hiszem, nektek is az Uzsoki az illetékes kórház. Amúgy kb. egy időben fogunk benn lenni. : )
2014. jan. 17. 17:07
 2/8 A kérdező kommentje:

Akkor gondolom konyoroghetek majd az sztk-s dokinak egy beutaloert, hogy felvegyenek a 40.het utan a korhazba. Eleg erdekes, hogy a doki mast mond. Azert beszelek majd az Uzsokival, hogy ilyen helyzetben mi lesz a teendo. Azert 42-43hetig (ami keptelenseg mar) nincs kedvem huzni..

febr.4-re vagyok kiirva, masodik gyerkoc, de az elso nem itt szuletet.

2014. jan. 17. 17:40
 3/8 anonim ***** válasza:

Én január 9-re voltam kiírva, de nem indult a szülés. 1 héttel később kellett befeküdnöm.

Az Sztk-s orvos adott beutalót, rá volt írva hogy 41. hét terminustúllépés. Ezzel jelentkeztem reggel a kórházban, felvettek. Elvileg aznap csak vizsgálatok lettek volna, másnap akarták indítani a szülést, de közben úgy döntöttek hogy császár és ki is vették aznap a babát.

Ez amúgy is csak akkor érdekes, ha nem.indul meg a betöltött 41. hétig, ha megindul akkor tényleg a szülőszobán kell csengetni.

2014. jan. 18. 07:53
 4/8 A kérdező kommentje:

Koszonom Orsi a tapasztalatot.

Akkor a 41. Heti nst-n kerek majd beutalot a befekveshez es aznap be is megyunk, mar ha addig nem indul meg magatol a prucsok :)

2014. jan. 18. 11:25
 5/8 A kérdező kommentje:

Csaszarod hogyan zajlott?

Megvoltal elegedve a korhazzal, szemelyzettel, eljarassal, stb?

Bocsi a sok kerdesert :))

2014. jan. 18. 11:27
 6/8 anonim ***** válasza:

Igen mindenki kedves, jófej, segítőkész :)

A császár nekem sürgősségi volt, kb. megijedni sem volt időm. Az altatóorvos volt velem igazából, vele tudtam kommunikálni. Utána az ellátás is nagyon gondos volt.

A kaja vacak de ez nem meglepő :))

2014. jan. 18. 13:54
 7/8 anonim ***** válasza:

Szia!

Nálam úgy volt, hogy a betöltött 40. héten a kórházba kellett menjek Ctg-re, de ezelőtt még a XV. ker. SZTK-ban kaptam beutalót. Innentől kezdve minden nap mennem kellett vizsgálatra, míg az egyik ügyeletben lévő orvos azt nem mondta, hogy feküdjek be másnap. Aztán pár nap bentlét után kitűztek egy napot, hogy mikor indítják a szülést. Ha hétvégére esik a 40. hét, akkor a szülészetre kell menni, ott csinálják a Ctg-t, ha hétköznap, akkor a alagsorba. És érdesem előtte időpontot kérni, mert csúnya szemekkel néznek rád, ha nem kérsz.

2014. jan. 20. 13:45
 8/8 anonim ***** válasza:
*érdemes
2014. jan. 20. 13:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!