Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szerintetek ki lehet bírni a...

Szerintetek ki lehet bírni a szülést kiabálás, sikítozás, ordibálás nélkül?

Figyelt kérdés
Az első babámat várom, és nagyon félek attól, hogy nem fogok tudni "viselkedni" a szülőszobán. Fájdalomcsillapítás nélkül szeretnék szülni.
2009. dec. 7. 07:53
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%
Én első gyermekem szültem ,már egy éve. Szerencsére kibírtam kiabálás nélkül pedig a környezetembe sokan mondták ,hogy nem fogom. Ami egy kicsit jobban fájt az az volt mikor a doki kézzel tágított de ott is csak halkan felnyögtem egyszer. Kellemesen csalódtam ,sokkal rosszabbra számítottam.
2009. dec. 7. 11:33
 12/21 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Én orvostanhallgató vagyok és az egyetemi kórház keretén belül nagyon sok szülésen jelen lehettem már. Gondoltam tudok én is választ adni a kérdésedre. A nők nagy része nem üvölt úgy igazán. Hihetetlen erő és koncentráció van bennük azért, hogy mindent jól és erősen csináljanak, a pici érdekében. Minden nő egy hős! Ha mégis kiáltanod kell, tedd, nem annyira szokatlan azért az sem, de segít, ha a kisbabádra gondolsz, hogy érte teszed, és erősnek kell maradnod végig, mert szüksége van rád! és szülés után kivétel nélkül minden kismama olyan boldog volt, mintha semmi sem történt volna előtte... csodálatos élmény! Sok boldogságot nektek!
2009. dec. 7. 13:05
 13/21 anonim ***** válasza:

Szia, én nagyon jól tűrtem a dolgokat a kitolási szakaszig.

Faros baba volt 4,5 kilóval. Hát amikor a doki azt mondta, hogy nem nyomjak, közöltem vele, akkor csinálja ő, mert nekem bizony nyomnom kell :-). Ezt is csak útolag, a férjem elmondásából tudom, mert az a 10 perc teljesen kiesett az emlékezetből. 3xor hánytam közben, veszekedtem a dokival, a szülésznővel, és a férjemmel. Amikor megszületett a lányom mintha minden elszállt volna. Kb 2 óra volt mire rendberaktak annyira szétszakadtam, de megérte :-)

Amúgy később senki nem hányta a szememre, még a szülésznő is azt mondta, hogy nagyon jól bírtam, a doki szerint sem volt semmi rendkívüli, csak a férjem lepődött meg nagyon :-)

2009. dec. 7. 14:51
 14/21 anonim ***** válasza:

Én 3szor is kibírtam "csendben" a szenvedést. Illetve a 3.babám elég nagy volt,és a kitolásnál egy kicsit kiáltottam,de ez már csak a vége volt...

Egyébként meg az embert olyankor tökre nem érdekli semmi. Ha kiabálni van kedved,kiabálj.

Tőlem megkérdezték,hogy nézhetnek e nőgyógyász hallgatót közben ahogy szülök. Intettem,hogy jöhetnek. Egy egész foci csapat sem zavart volna,pedig amúgy nagyon szégyenlős vagyok :))

2009. dec. 7. 16:18
 15/21 anonim ***** válasza:
Én kiabáltam sajnos, nem kellett volna, sok erőt vesztettem. Ha nem kiabálok, 2-3 tolófájással hamarabb meglett volna a babám. Na mindegy, legközelebb okosabb leszek, és csak a lélegzésre fogok koncentrálni.
2009. dec. 7. 16:23
 16/21 anonim ***** válasza:
én sem kiabáltam.Apás szülés volt,és amig bent a szülőszobán vajúdtunk végighallgattunk pár ordibálós szülést.láttam a párom arcán,hogy nem tudja mire vállalkozott.A tolófájások kezdetekor párszor jajdultam,hogy jaj ez fáj,de a többit egy hang nélkül csináltam végig.de a varrásnál már olyan kicsi volt a fájdalomküszöböm,hogy azt hittem sose lesz vége.mondtam is a dokinak,hogy ne most tanuljon rajtam hímezni,úgy se viszem kiállításra.szóval ki lehet bírni,és ki is kell.ha kiabálsz fogy az erőd és azt senki nem tudja meddig lesz szükséged az erődre.
2009. dec. 7. 17:24
 17/21 anonim ***** válasza:
70%

25 orat vajudtam,de nem kiabaltam.Ugy ereztem el venne azt a keves eromet is ami volt.

Viszont mindenki mashogy reagal ugy h ha erzi h kiabalni kell hat kiabaljon.

De az tenyleg durva amit az egyik valaszolo irt h hisztizik h szedjek ki a babat belole...no comment

2009. dec. 7. 17:47
 18/21 anonim ***** válasza:
29 órát vajúdtam... fájdalomcsillapító nélkül szültem és végig amikor a fájás tetőzött azt kiabáltam, hogy ááááá mert a jogán ezt tanultuk, ettől tágul a méhszáj. különben meg nagyon rendes volt a csapat őket nem érdekelte, hogy a végén már mit ordítok... csak nyugodtan ordíts ha kell...
2009. dec. 7. 19:55
 19/21 anonim ***** válasza:

Kibírtam én is, egy hangom sem volt azt mondták.

Egyszer volt, amikor hörögve felnyögtem, azt hiszem a 2. tolófájás végén. Rosszul vettem a levegőt és el is rontottam a nyomást.

Nem szabad kiabálni, mert elpocsékolod az erődet. Ezt mondják a szülészorvosok is.

Ki lehet bírni. A nyögés viszont nem kiabálás és sok esetben az erőlködéssel együtt kiszakadhat belőled.

Nyugi.

2009. dec. 8. 09:44
 20/21 anonim ***** válasza:
Szerintem a szülőszobán nem várják el, hogy "viselkedjünk". Ha befeléfordulsz az segít neked. Az elsőnél kiabáltam, a 3.nál nem.
2009. dec. 8. 20:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!