Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Kisebb rácsapás ill. kiabálás...

Kisebb rácsapás ill. kiabálás helyett mit lehet tenni? Többszöri rászólás után?

Figyelt kérdés
2009. szept. 29. 14:11
 1/6 anonim ***** válasza:
nem szerencsés a sok alkudozás, fogd meg a kezét nem erősen, de határozottan és húzd el onnan, ahol épp rosszalkodik, vagy ahol épp hisztizik. új tevékenységbe kell bevonni, zene, mese, játék. ha ez sem megy, akkor se, szabad rosszalkodni hagyni, hanem inkább hisztizzen, majd megnyugszik.
2009. szept. 29. 14:16
 2/6 anonim ***** válasza:
Én oda megyek és határozottan magam felé fordítom, hogy csak rám figyeljen és úgy mondom, hogy nem szabad. Persze látom, hogy megértette, el is megy onnan, de tíz perc múlva kezdődik minden elölről, mert megint éppen arra jár:) Ez egy ilyen időszak minden érdekli és próbálgatja a határait. Az én kislányom 15 hónapos és olyan eleven, hogy nem lehet egy pillanatra sem magára hagyni mert mindenben egyből benne van:)
2009. szept. 29. 14:20
 3/6 anonim ***** válasza:

Ilyenkor érdemes "büntibe"tenni a gyerkőcöt.KB.2 éves kor körül megértik,hogy mit miért nem szabad.Az "okosok"azt javasolják,hogy ahány éves a gyerek annyi perc büntetés javasolt.Ez mondjuk a játszótéren úgy néz ki,hogy elviszed onnan ahol eddig "rosszalkodott"és leülteted a padra vagy a babakocsiba!ilyenkor a büntetést azonnal végre kell hajtani mert később már nem fogja tudni a gyerkőc,hogy miért van büntibe.

Sok ismerősöm nehezen kezelhető(főként a 2 éves kor)gyerekei így egy idő után megszelidültek!

A verésnek én nem vagyok híve,mert akkor azt látja a gyerek,hogy anyu és apu így oldja meg a problémát,és ő is utánozni fogja!

2009. szept. 29. 15:13
 4/6 anonim ***** válasza:

Igen, nálunk is a "sarok" válik be, vagy pedig az, hogy megpróbálom nyugodt, de határozott stílusban elmagyarázni neki, hgoy hagyja abba, és hory miért hagyja abba!

A kisfiam novemberben lesz három.

2009. szept. 29. 15:44
 5/6 anonim ***** válasza:
Az én fiam 15 hós, eddig nagyon anyás volt, most meg ver, dobál, kiabál mindenért. Megpróbálom elterelni a figyelmét, ha lehet elviszem a helyszínről, és van amikor csak rászólni tudok: nem szabad, nem játék (tedd vissza a helyére), és ha komoly ahelyzet, egy erőteljes NEM!
2009. szept. 29. 16:00
 6/6 anonim ***** válasza:
Nekünk másfél éves a fiunk, nem igazán hisztis, de ha rájön az ötperc, hagyom hisztizni, megkérdezem tőle, akar-e a büntifotelbe ülni?? És erre legtöbbször elhallgat, pedig az csak egy rattanfotel, amibe akkor ültetjük, ha hisztis vagy rosszalkodik és hiába szólnuk rá.
2009. szept. 30. 11:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!