Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Nem tudok uralkodni a pánikomon?

Nem tudok uralkodni a pánikomon?

Figyelt kérdés

Második terhességem végén járok. Előző császár volt, természetesen érzéstelenítővel.

Nem volt ismeretlen az eljárás, tudtam, hogy mi miután következik. Mármint az érzéstelenítés körül.

9 térdműtéten vagyok túl, amiből 7 érzéstelenítéssel történt, kettő altatással.

Az első terhességemnél félig ugye kába voltam a gyógyszertől, amit előtte adtak az előkészítés során.

A testem mégis ösztönből cselekedett. Mikor szúrták a tűt, kicsit előre mozdultam, egyből lefogtak és mondták, hogy ne mozogjak. Nem történt semmi komplikáció.

Viszont az egész műtétet végig remegtem, mint egy kocsonya. Gondolom a stressz, a hirtelen jött sokk váltotta ki ezt a helyzetet.

Most még egyenlőre nem tudom, hogy mi lesz a szülés kimenetele, de nincs se nappalom - se éjjelem. Mindig eszembe jut az előző császár érzéstelenítésének élménye.

Olyan szinten feltudom eleveníteni az érzést, azokat a perceket, hogy egyszerűen rosszul leszek.

Pedig a gyerkőcnek valahogy ki kell jönnie. Ha nincs más mód, akkor császárral, nincs mese.

Félek, hogy a műtőasztalon a korábbi érzéstelenítés emléke miatt valami baj fog történni. Próbálom nyugtatni magam, de nem bírok egyszerűen ezen a pánik hangulaton átesni/túljutni.

Vajon mit lenne érdemes kipróbálnom?

Vagy szóljak előtte, hogy adjanak nyugtatót?

2014. febr. 1. 12:22
 1/2 anonim ***** válasza:
Beszélj erről az orvossal, szülésznővel. Lehet, hogy homeopátiás szer is segíthet.
2014. febr. 1. 12:26
 2/2 anonim ***** válasza:

Ezt mindenképp beszéld meg az orvosoddal, meg majd az aneszteziológussal is!

Nekem gerinc problémáim vannak, és szintén nagyon féltem az EDA-tól. Megbeszéltük az anesztessel, hogy az altatás sajnos nem jön szóba, elmondta hogy nehéz lesz de megoldja. Hát valóban szurkáltak is 20 percet, közben egyszer el is ájultam, de végig ketten voltak mellettem, biztattak, fogták a kezem, és végül tényleg sikerült beadni! Szóval egy jó szakember sokat tud segíteni.

2014. febr. 1. 12:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!