Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit tegyek? Miért nem tudok...

Mit tegyek? Miért nem tudok uralkodni magamon?

Figyelt kérdés
Kislányom másfél éves,nagyok aktív, mozgékony és nagyszájú baba(mint általában minden kisgyerek:)).Viszont vannak napok,hogy rosszul ébred és reggeltől-estig csak kiabál velem,ilyenkor semmi nem jó neki,ha felállok mellőle egy percre már sír-ordít-kiabál. Ha próbálom bevonni a házimunkába,hogy együtt csináljuk,akkor dobál mindent(pedig máskor annyira szívesen főzöcskézik,porszívózik velem). Összeszorítom a fogam és éspróbálok higgadt maradni,de ma is annyira kiabált már velem reggel óta,hogy a végén ráordítottam:Hogy hagyd már abba,mi bajod van????!!!!!!!!!!!! És utána nyomtatást nem tűrően beszéltem,de azt már csak magamnak mondtam. Most ANNYIRA,DE ANNYIRA lelkiismeret furdalásom van, még csak másféléves én meg ordítozok vele, szegénykém mit gondol most rólam. És a baj,hogy mostanában egyre többször fordul ez elő velem,hogy a kiabálására kiabálással reagálok. Mit tegyek? Ti is vagytok így,hogy elszakad a cérna? Szoktatok kiabálni a babáitokkal?
2010. ápr. 30. 11:40
 1/7 anonim ***** válasza:
Szerintem ha kiabálsz NÉHA az nem gond. De ne legyen rendszeres. Próbáld meg neki elmagyarázni, hogy mit szabad, mit nem szabad. Mondd el neki hogy miért kiabáltál, beszélgess vele sokat. Ha nem érti meg és még mindíg csúnyán beszél veled, kiabál, dobálózik akkor találj ki neki valami büntetést. De mindíg tudnia kell a kisgyereknek hogy mi miért történik.
2010. ápr. 30. 12:48
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nekem 2 éves múlt afiam de én is mostanában szarul érzem magam a sok kiabálás miatt,rájöttem hogy azért van ez így mert tök egyformák vagyunk,mind a kettőnk makacs,lobbanékony így egyikőnk sem enged,és sajnos nekem is sok gondom volt mostanában,és nem volt,türelmem,hiába akartam,de eldöntöttem mostmár megpróbálok vissza venni magamból és a hisztire nem reagálni inkább,mint üvölteni vele.De néha sajnos nálam is elszakad a cérna,bár utána annyira bánt,előbb azt hiszem magunkat kell helyrerakni belül!

Sok sikert!

2010. ápr. 30. 13:32
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos én is szoktam kiabálni a 2éves kislányommal,amiért nagyon szégyelem magam:-(
2010. ápr. 30. 14:13
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Ha érzed hogy elönti az agyad a vér, számolj el 10-ig, tudom nehéz, de gyakorolni kell. Próbálj teljesen másra, lehetőleg szépre gondolni és teljesen kikapcsolni abban a 10 mp-ben és ha "visszatérsz" higgadtabban fogod kezelni a dolgot. De ezt tényleg gyakorolni kell, hogy reflexből jöjjön.
2010. ápr. 30. 14:31
 5/7 anonim ***** válasza:
Szia. Kislányom 2 éves, tehát pont benne van ebben az első dackorszakban. Hidd el, nem vagy egyedül azzal, hogy rákiabálsz, én is szoktam, sőt sokszor sírtam is már előtte, hogy nem bírom. Persze én is mindig szégyellem magam emiatt. Sírni már nem szoktam, türtőztetem magam, amennyire tudom, mert akkor Ő is elkezd sírni. Én is a magyarázást javaslom. Azzal, hogy rákiabálunk, nem tanulja meg igazán, hogy mi volt a baj. Egy másfél éves gyerek már megérti amit mondanak neki. Próbáld higgadtan magyarázni, ha nem megy (pl. az én lányom ilyenkor úgy viselkedik, mint aki süket), akkor próbálj meg valami büntit kitalálni neki, pl. nem megyünk játszótérre akkor, ha így viselkedsz. Az én lányom már érti azt, hogy valami rosszat tett, egy idő után, amikor látja rajtam, hogy mérges illetve szomorú vagyok, látni kellene, mekkora szemekkel vizslat, hogy mi van és próbál a kedvemben járni. Most éppen játszótéren nem voltunk 2 napja, mert fél órás könyörgésre nagy kínkeservvel tudtam csak elhozni onnan. Elmagyaráztam Neki, hogy ha játszótéren vagyunk, amíg itt vagyunk, azt csinál, amit akar, de ha anya azt mondja, hogy indulunk, mert ebédelni és aludni kell délután, akkor indulni kell és nem szabad hisztizni és kitépni magát a kezemből, mert ha így tesz, akkor nem fogom elhozni a játszóra. Most majd úgy csinálom, hogy jövő héten is megpróbálom elvinni, ha ismét csinálja a hisztit, ismét nem megyünk pár napig. Remélem megérti. Szóval hatalmas adag türelem, de hidd el, legtöbben már rákiabáltunk a gyerekünkre, nem vagy vele egyedül!
2010. ápr. 30. 15:36
 6/7 anonim ***** válasza:

szia

én ugyanígy vagyok, mint te:((((

nekem is 1,5 éves.

félek, hogy idegroncsok leszünk, én és a babám is:(((

nem tudok mit mondani sajnos

2010. ápr. 30. 16:01
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Most jó hétvégém volt,mert a nagyiknál voltunk és a kislányom sokat játszott velük. Ilyenkor olyan könnyű azt gondolni,hogy higgadt maradok és nem kiabálok vele. Az a baj,hogy még nem érti,hogy miért is haragszom rá,és hogy miért nem megyünk a játszótérre. ha nagyobb lesz már biztos jobban eltudom magyarázni neki,hogy mit szabad és mit nem.
2010. máj. 2. 20:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!