Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Nagyon szeretnék szépen...

Nagyon szeretnék szépen "csendesen" szülni, de ez vajon elhatározás kérdése, vagy nem lehet rajta uralkodni?

Figyelt kérdés
Volt egy vetélésem, művi befejezéssel. + órán át tágítottak. Annyira görcsöltem és borzalmas fájdalmaim voltak a végén már hánytam is. Nem sírtam, csak szuszogtam és néha egy sóhaj mellett egy jaj is elhagyta a számat. Tudom ez nem szülési fájdalom, de biztosan hasonlít, csak itt nem volt szünet a fájások között ez egy erősödő folyamatos görcs volt és a végén még a boldogság is elmaradt ami most nem így lesz, mert ott lesz a baba. Szóval nem szeretnék kiabálni, sírni, cirkuszolni stb.
2009. febr. 12. 20:49
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Simán lehet uralkodni magadon.Sőt,inkább csak a filmekben és a kisebbség köreiben szokás ordítva szülni.1-1 sóhaj azért el fogja hagyni a szádat,de a lényeg,h te akarsz-e uralkodni magadon.Nekem az sokat segített,h tudtam másra koncentrálni vajúdás közben.(Szomszéd épület szellőztetőjének ventillátora,illetve a közeli szőlőből odaszűrődő részeg ének,pont szombat este volt.)

Nekem ez a cikk sokat segített:

[link]

2009. febr. 12. 20:55
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Jah,az kimaradt,h a szülést egy hang nélkül csináltam végig,de bizony a gátvarrásnál sziszegtem a dokinak nem is kicsit.De szerencsére az csak 10 perc volt.
2009. febr. 12. 21:04
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
szerintem is lehet. nekem nagyon szép szülésem volt,add át magad a testednek,ne görcsölj rá a görcsökre :) (engedd át magad a vajúdásnak és a szülésnek). Nekem ebben segített,hogy nem nagyon beszélgettem a férjemmel,becsuktam végig a szemem és egy idő után már csak én voltam meg a baba + beszélhetsz is a babádhoz,simogathatod is,hiszen ő is ugyanúgy megszenvedi a szülést,mint te :). Nagyon jó szülést kívánok!
2009. febr. 12. 21:08
 4/13 A kérdező kommentje:

Elolvastam és nagyon tetszik. Én is így gondoltam, vagyis így képzeltem a szülést. Elég határozott ember vagyok és nagyon várom a babát. A cikk szerint ez félsiker. Sokat segítettél, el is mentettem és még el fogom olvasni egy párszor. Egy csomó egyébre is választ kaptam.

Köszönöm szépen.

2009. febr. 12. 21:12
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Nekem nem ment csendesen a szules.Valahogy ugy ereztem, h megkonnyebbulok, ha kiadhatom magambol. Ez valami olyasmi volt, mint amikor valami bant es kirohannal a nagyvilagba csak orditani nagyot. Nem ereztem, h szegyelnem kellene magam ez miatt. Minden gondolatom az volt, h hamarosan kezemben lehet a picim. Elso szulesem volt, nekem orulten fajt. Nalam epp a varras nem fajt, pedig varras kozben vettek eszre, h a csiklom is szakadt, es azt erzestelenito nelkul varrtak ossze. Fajt az is, de azt hang nelkul turtem. A szulesem utan szinte pihenteto volt. De lehet az is segitett, h a picim mar velem volt. Majd erzed ott, h mikent kell cselekedned. Minden ember mas, a fajdalomkuszobunk is valtozo.
2009. febr. 12. 21:14
 6/13 A kérdező kommentje:
A másik válaszolónak is köszönöm és gratulálok nektek!
2009. febr. 12. 21:14
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

Én úgy vagyok vele, hogy lesz, ami lesz. :)

A sógornőm iszonyatosan félt a szüléstől. pontosabban magától a fájdalomtól. Neki egy szúnyogcsípés is óriási fájdalom. :) Viszont most úgy mesél a szüléséről, mintha egy pattanást nyomott volna ki. :) Azt mondja, érezte, hogy fáj, de nem sokkal a szülés után már nem is emlékszik a fájdalomra, hogy milyen volt.

Ő úgy indult neki, hogy ez olyan, mint egy hegymászás és el kell érni a csúcsot. Szülés közben látta maga előtt a csúcsot és ez neki óriási segítség volt. Na hát kíváncsi vagyok, hogy nekem hogy megy a hegymászás! :)

Amúgy én is elmentettem azt az oldalt, amit előttem ajánlottak! :)

2009. febr. 12. 21:36
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

Én úgy emlékszem, hogy üvöltöttem, de a férjem szerint meg se mukkantam. Aki nem akar az nem cirkuszol, amúgy is egy csomó energiát elszív. Magadba fordulsz teljesen, nem fogsz kiabálni.

Sajnálom, ami történt, sok sikert a babához!

2009. febr. 12. 22:44
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Mindenki más típus. Arra gondolj, hogy viselkedsz, mikor nagyon fájni szokott valamid. Látványosan szenvedsz, vagy inkább elvonulsz olyankor egy sötét szoba magányába összekuporodva? Én az utóbbi típusba tartozok. Szüléskor is inkább magamba fordultam, egyedül a kitolás előtt egy-két halk sikkantás hagyta el a számat. A többi résznél pedig valóban csak energiát vesz el tőled a hangoskodás. Szerintem. Anyósom pl. végig üvöltötte a szülését.

Amúgy amit leírtál, a tágítás, meg a fájások, nemcsak hasonlít a szülési fájásokra, a szülés is ilyen, + a kitolás kemény meló. Csak ott mondjuk a baba is segít, meg a vége boldogságos. :)

2009. febr. 12. 23:17
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

nekem a lazítás nem fog menni úgy érzem..

több hasonló (bár a szüléshez nem fogható) orvosi "élményem" volt, és mindig rámszóltak, hogy ne feszítsem be magam :S

amúgy rászóltam a férjemre, hogyha kiabálnék, akkor szóljon rám, mert lehet, hogy az adott pillanatban nem fogok arra gondolni, hogy nem praktikus kiabálni :)

meg próbáltam ellátni tanácsokkal, hogy miket mondjon majd szegénykém, mire kell figyelnem, es ha nem ugy csinalom, szoljon rám. ez neki is jó lesz, mert nem fogja magát olyan borzasztóan tehetetlennek érezni.

2009. febr. 13. 07:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!