Mennyire fáj a getmetszés? Hogy csinálják? Amikor vágják akkor azt lehet érezni? És mivel vágnak?

én 18.07
Csak mégegy szó, a gátvédelemről.
Ha előtte is csináltál hüvelytornát (én 18 éves koromtól csináltam a sokszoros orgazmus miatt) és utána is csinálod, akkor nem maradsz tág. A hüvely záróizma egy izom, ami ugyanúgy edzhető, mint bármely más izom.
Ha átváhgák összeforr, lehet, hogy szűkebbre is varrnak, de te már nehezebben tudod szabályozni, nehezebben összeszorítani és ellazítani.

Nekem nem csináltak kézzel tágítást, nem masszíroztak, stb, mégis gátmetszés nélkül szültem. Nem volt varrat, seb, hamar regenerálódtam. Az izmokkal sincs semmi bajom ott, a férjem boldog... :DDDD
Így is lehet szülni, ja és nem volt fogadott orvosom vagy szülésznőm. A baba több mint 4 kg volt.
Köszönöm a válaszokat!
4 kilós gyereket vágás nélkül azért már bizonyít valamit. Ha nincs fogadott szülésznő is ennyire oda figyelnek? Az szép. Nem gondoltam volna!

1. szülés:
A vágásból annyit éreztem, mintha megkarcolták volna kicsit a bőröm.
A varrás sokáig tartott és adtak lidokaint, mégis fájt (meg hülye vizuális típus vagyok, és magam elé képzeltem, hogy beledöfi a tűt, áthúzza...stb).
Kicsit nehezen ültem a következő napokban, de nem volt annyira vészes. Az aranyerem sokkal jobban fájt már akkor.
A szex jobb lett utána, lényegesen szűkebbnek éreztem magam.
2. szülés:
Gátmetszést észre se vettem.
Varrásnál tudatosan koncentráltam arra, hogy ne arra koncentráljak :-))) Inkább próbáltam szoptatni a mellkasomon fekvő babámat. Sokkal rövidebbnek tűnt a varrás, és szinte egyáltalán nem fájt, vagy legalábbis nem arra fidyeltem, így nem emlékszem.
Szülés után pár órával ülve szoptattam, két nap múlva már szinte nem is éreztem, hogy szültem-vágtak-varrtak.
És aranyerem se lett hurrá hurrá!!!!!
A szexről még nem tudok nyilatkozni, de szerintem azzal se lesz gond!

Nekem olyannyira nem fájt, hogy nem is tudtam, hogy vágtak-e, szülés után kérdeztem meg, hogy kellett-e vágni (kellett, mert lányom keze a feje mellett maradt)
Fájás alatt adtak injekciót és fájás alatt vágtak, egy spec ollóval, egyáltalán nem éreztem-mint írtam.
A varrás előtt is adtak injekciót, és a varrás sem fájt egyáltalán.

Én este szültem, de másnap már törökülésben ültem. Melegen ajánlom már másnap az FLP-s Aloe first használatát, csodát tesz!
Mi 4 hetet vártunk a szexel, első pár alkalommal volt "szűzlány-effektus" (a behatoláskor fájt, de csak 2 pillanatra, utána nem)de más baj nem volt.
3 cm vágásom volt, 3 réteg mélyen varrtak.

Sziasztok!
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat mindenkinek. Sokat segített lelkiekben hogy nem kell paráznom de teljesen megnyugtatni nem tudott! :) Na nem baj!
Annak az értelmetlen nőnek üzzenném aki lepontozgatott mindenkit aki nekem válaszolt hogy a választ nekem kell értékelnem Én úgy gondolom és mindegyiket csak pozitívan tudom értékelni aki időt szánt arra hogy nekem válaszoljon! De amúgy ha ráérsz egy kicsit elmagyarázhatnád hogy miért jutottál erre a döntésre hátha megértem már végre hogy ez mire jó!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!