Mennyire fáj a getmetszés? Hogy csinálják? Amikor vágják akkor azt lehet érezni? És mivel vágnak?

egyáltalán nem fáj. adnak érzéstelenítőt.
nem tudom, pontosan mivel vágják, de nem lehet érezni.

Nekem vágtak és nem kaptam érzéstelenítőt, így nem mondhatom, hogy nem fájt, mert igenis éreztem. Gondolom szikével vágják.
Nekem a tágítás fájt nagyon, lehet hülyén csinálta a szülésznő, de tényleg rosszabb volt, mint mikor vágott.
Édesanyám meséle, hogy a 4. gyerekénél (öcsém 19 éves) jött divatba a gátvédelem, addig boldog boldogtalant vágták. A szomszéd ágyon szülő nőt nem vágta az orvosa, ki is volt akadva anyu, hogy őt már megint miért akarják vágni. Erre anyu dokija annyit mondott, hogy higyje el, jót akar neki, megköszöni még apu. Anyukám nem volt túl boldog, mert a másik anyuka még aznap vígan szaladgált, neki meg napokig piszkosul fájt. Mit ad Isten, az öcsém és a másik baba osztálytársak lettek általánosban és ahogy beszélgettek anyu és az ő anyukája, elmesélte a gátvédelemmel szülő anyuka, hogy tönkrement a házassága, mert nagyon tág maradt a hüvelye és a férjével elhidegütek egymástól, nem volt a régi a szex.
Nyilván van, aki nem marad tág, de náluk ez volt. Én nem bánom, hogy vágtak annak idején, sőt, mondom, a vágás nem fájt annyira, mint az, ahogy vájkált bennem a szülésznő gátvédelem címszóval.

nagyon sokunk a gátmetszéstől fél a legjobban a szülés előtt, én nov. 18-án szültem meg első gyermekemet, én is féltem tőle, de azt biztosan tudtam, hogy inkább vágjanak semmint, hogy repedjek szét és utána az egész életre kiható (pld. szexuális élet, vizelési és székelési problémák) problémák legyenek
nekem a dokim alapvetően úgy állt hozzám, hogy tudta, hogy szeretnék minél természetesebben szülni, így csak az utolsó pillanatban és egy nagyon picit vágott, a varrás az helyi érzéstelenítéssel történt, mind a belső (hüvelyöltések) mind a külső (gátöltések), a vágás nem fájt, a varrás az érzéstelenítő ellenére érezhető volt, de nem fájt, én nem bántam meg :) sőt, mindenkinek ajánlani tudom, hogy ha muszáj, akkor hagyja, hogy vágják
Sziasztok!
Köszönöm mindenkinek a választ. "Nem vagyok" én sem a gátvédelem mellett mert én is attól tartok hogy tág maradnék de azt se bánnám ha nem nyesnének belém. Én természetesen szeretnék szülni (aztán majd kiderül! lehet az össze fájdalom csillapítot összelopkodom a kórházban :) ) Arról nem beszélve hogy orvost szeretnék fogadni és nem akarok még egy szülésznőt is fizetni. Illetve nem tudnék! Ki mennyi idő alatt jött helyre a metszés után? Mikorra gyógyul meg? És mennyi időre rá működik normálisan a szex? Szült valaki mostanában a bajcsyban?

Sebeszolloval vagjak, mint en a konyhaban a csirket!
en hulye megneztem nehany video-t rola, meg meseltek a barataim, akik a feleseguknel voltak bent es gatmetszes tortent. en is ettol felek a legjobban, meg van idom batorsagot gyujteni marciusig.

Én november 11-én szültem. A gátmetszés volt megcélozva, de a baba miatt sietni kellett, ezért vágtak. Én közben is felsóhajtottam, hogy jaj, de jó, mert nagyon fájt, ahogy a szülésznő próbált tágítani, így meg végre volt hely, és nem feszített annyira. A vágást magát nem éreztem. Egyébként utólag mindent megmutogatott a dokim, engem érdekelt. Egy olló szerűséggel vágtak. A varrás picit kellemetlen volt azokon a helyeken, ahol nem volt elég az érzéstelenítő, de mikor oda ért, szóltam, és adott még.
Én már aznap jól voltam, illetve amikor kiment a fájdalomcsillapító hatása, akkor is. A harmadik nap környékén húzódott kicsit. Illetve kicsi véres, illetve rózsaszínes nedv jött a sebből, ennyi. De nem volt vészes. Ezt annak ellenére mondom, hogy egy varratom kijött. Végig tudtam törökülésben, meg akárhogy ülni, pedig nem kenegettem semmivel. Most már nagyon szép a seb.
A szex még nem tudom, milyen, mert a férjem ragaszkodik hozzá, hogy megvárjuk a 6 hetet.

Az első kisfiamnál vágtak.A másodiknál kiderül márciusban :)
De végül is jobb volt így. Jobb, mint ha repedtem volna. És persze adtak érzéstelenítést, szóval nem éreztem semmit.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!