Vicces kérdés a fájásokkal kapcsolatban?
Na most, tudom, hogy vannak az 1 órás, 30 perces, 20 perces, 10 perces, 5 perces és végül az 1 perces fájások.
Lényegében pl.30 percenként, 20 percenként, 10 percenként és 5 percenként kell éreznem egy nagy fájást?
Majd a végén 1 percenként egy óriásit?
És, ha igen - ha jól értelmezem -, akkor honnan kell indulnia a fájásnak?
Középen az alhasból vagy hátulról a derékrészről előrefelé?
Valamint, mi van akkor, ha a két oldalam fáj? Azaz ilyen szúrás félét érzek, de nem rövid ideig, hanem azért 2-3 percig folyamatosan?
Plusz 1 kérdés még a mai napra:
Mennyi ideig kell/lehet érezni a fájásokat?
Vagy ez hogy működik?
pl. ha 5 percenként vannak a fájások, akkor 1-2 percig érzem folyamatosan vagy minden 5. perc környékén egy hatalmas fájást érzek és az egyik percről a másikra "lecsitul"?
Köszönöm a segítséget! :)
Nekem hárompercesekkel kezdődött. Mire beértünk a kórházba, már teljesen nyitva volt a méhszáj, egyenesen a szülőágyra vittek és már nyomhattam is.
A szülés előtt azért a jóslófájások felkészítenek a szülésre. Nekem is úgy indult, hogy jött egy jósló, majd még egy, majd erősebb és egyre sűrűbben. A végén már se ülni, sem állni nem bírtam. Ha eljön az idő érezni fogod hidd el.
Nem emlékszem már, hány perces fájásokkal indult be. Azt tudom, hogy már reggel fájt egy kicsit a hasam, amikor a párom elment dolgozni. Aztán kicsit később is fájt (persze nem folyamatosan, hanem egy-egy görcs féleség és keményedés volt, aztán elmúlt, majd egy idő múlva megint görcs, és elmúlt)
Onnantól tudtam, hogy vajúdok, amikor rendszereződtek a fájások. Talán 10 percenként jöttek. Kb. 3 percesek voltak, mikor beértem a kórházba. Arra nem emlékszem, hogy a tolófájások mikor kezdődtek, és meddig tartottak.
Nálam meg úgy volt, hogy a fiammal elfolyt a magzatvíz. Rá fél órára jöttek 5 perces fájások, olyan falkaparós egész éjjel, majd 3, majd 2 perces, iszonyatos volt.
A lányommal keményedésekkel kezdődött. nem is figyeltem hány percenként. Még elmentünk anyuval bevásárolni, csak rossz volt már menni, olyan nehéz voltam, nem tudom megmagyarázni. De keményedtem bizonyos időközönként. Aztán még bepakoltam anyuval, visszaültem a kocsiba, hogy hazamenjek 25 km a kórháztól!! Már akkor elgondolkodtam, hogy elinduljak-e, de mondom az biztos nem az, nem is fájt, csak keményedett. A kocsiban figyeltem az órát, 3 percenként jöttek. Félúttól hirtelen 3 perces fájásokra váltottak. gyorsan telefon mindenkinek... otthonról hívtam a mentőt, mert a párom még nem ért haza ugye ilyen hirtelen. Délután4- re kórházban voltam, másfél óra múlva megszületett a lányom. Még mindig elkap a röhögés, ha eszembe jut anyósom, aki feljött, h vigyáz a fiamra: fel- alá rohangált a lakásban, h úristen, nehogy megszülj, mikor jön már a mentő :D bezzeg, ha a fiam születésére gondolok, minden elkap, csak a röhögés nem..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!