Vicces kérdés a fájásokkal kapcsolatban?
Na most, tudom, hogy vannak az 1 órás, 30 perces, 20 perces, 10 perces, 5 perces és végül az 1 perces fájások.
Lényegében pl.30 percenként, 20 percenként, 10 percenként és 5 percenként kell éreznem egy nagy fájást?
Majd a végén 1 percenként egy óriásit?
És, ha igen - ha jól értelmezem -, akkor honnan kell indulnia a fájásnak?
Középen az alhasból vagy hátulról a derékrészről előrefelé?
Valamint, mi van akkor, ha a két oldalam fáj? Azaz ilyen szúrás félét érzek, de nem rövid ideig, hanem azért 2-3 percig folyamatosan?
Plusz 1 kérdés még a mai napra:
Mennyi ideig kell/lehet érezni a fájásokat?
Vagy ez hogy működik?
pl. ha 5 percenként vannak a fájások, akkor 1-2 percig érzem folyamatosan vagy minden 5. perc környékén egy hatalmas fájást érzek és az egyik percről a másikra "lecsitul"?
Köszönöm a segítséget! :)
Tehát akkor olyan az 5-2 perces fájás, mintha már folyamatosan kb. 10 perce fájna?
Ez lehet tompább fájdalom is, vagy azért ezt mindenki megérzi és tényleg fáj?
Attól félek, hogy nem fogom komolyan venni, mert elég nagy a fájdalomküszöböm és nem igazán szoktak meghatni a fájdalmak. Párszor műtöttek már, főleg a térdemmel és érzéstelenítés után se volt semmi bajom. Míg mások kínlódnak, én elvoltam... :/
Ennyire ne merülj el a fájások tanulmányozásában :)
Nekem úgy indult, hogy elfolyott a magzatvizem, és semmi fájás nem volt még kb 1 órán keresztül. Szóval a szülés kezdetét a magzatvíz elfolyás jelezte így elindultunk a kórházba. Mikor beértünk a derekamat éreztem hátul gerintájékon bizonyos időközönként, nem mértük, inkább siettünk a kórházba. Aztán mikor a szülőszobán voltam, jöttek nézni a méhszájat 3 ujjnyi volt, na akkor jöttek a fájások, közben beöntést kaptam, de már akkor is voltak fájások. Menstruációs görcs végülis, csak jóval erősebb. Ez tart valameddig néhány másodperc, félperc??? nem mértük ezt sem :))) aztán teljesen megszünik, aztán megint jön a fájás majd megszűnik. Illetve a seggcsontomat éreztem még hogy fáj.
Szóval a fájás nekem teljesen megszünt a fájás szünetekben.
A kitolási szakaszban viszont már nem volt semmi fájásom, így nem is tudtam mikor kell nyomni..... a dokik segítettek, ők valami műszeren látják, a kitolás amúgy sokkal fájdalmasabb volt mint a vajúdás.
utolsó előtti vagyok
hidd el be fog indulni a szülés és valami jele lesz :)
mindenki másképp éli meg. ha olvasol figyelmesen, akkor több esetet láthatsz, hogy ugyanannak az embernek a második szülése tök más lesz.
Hidd el érezni fogod a fájásokat, vagy elfolyik a magzatvíz, szóval lesz valami jel, hogy menjetek a kórházba.
Nekem 10 percesekkel indult, legalábbis az volt az első, amit meg is éreztem. Akkor még csak 10 percenként 20-30 másodpercre bekeményedett a hasam, és enyhe menzesz-szerű görcsöt éreztem az alhasamban. Ezzel még vígan elvoltam, de az alvásból felébredtem rájuk.
Utána 5 percesekre váltott, érzetre kicsit erősebb volt, átlag 30 mp-ig tartottak. Több órán keresztül ment ez, a vége fele már éreztem a derekamat is fájások közben.
A 3 percesek már egyértelműen derékból indultak, azt nem is tudom, hogy a hasam fájt-e közben, a derekam annál inkább. Jódarabig beszélgettünk még, de egy idő után fájás közben már nem tudtam megszólalni.
A 2 percesek már egyáltalán nem voltak viccesek. Eleinte 40 mp volt egy-egy fájás, aztán beállt 1 perc fájás-egy perc szünetre, nekem egybefüggő fájásom nem is volt. A fájásoknak egyenként is volt dinamikájuk, nem egyszerre nyilallt egy erős fájdalom, hanem elkezdtem érezni, erősödött, utána fél percig túlélésre mentem, majd gyengült, és nyomtalanul eltűnt. És az idő előrehaladtával mindez egyre erősebb volt.
Féltem, hogy mi lesz, ha hányni is fogok közben, én borzasztó nehezen viselem a hányást. Eljött ez is, és mondhatom, a kétperceseknek az volt a legkellemesebb része. Talán elterelődött a figyelmem, vagy nem tudom, miért.
Ismerek olyat is, aki vesegörcsnek hitte, folyamatosan fájt neki.
De ne aggódj, fel fogod ismerni, előbb-utóbb úgyis gyanús lesz. Ahogy a szülésznőm mondta: sajnos egy nőnek sincs akkora szerencséje, hogy reggel véletlen arra ébred, hogy anya lett. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!