Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » A legelső fájások mennyire...

A legelső fájások mennyire lesznek fájdalmasak? Észre fogom venni, hogy ez már a szülés jele lesz?

Figyelt kérdés
34 hetes vagyok,első babával,már nagyon izgulok,hogy hogyan lesz a szülés! Minden nap (kb 4-5 napja)érzek nagyon gyenge fél perces görcsöket,napi 1-2-t. Ez jósló lehet? Vagy a jósló mikortól lehet?Ehhez képest rendes erős görcs fog jönni a legelső fájásoknál?

2014. jan. 26. 11:07
 1/8 anonim ***** válasza:

Nekem burokrepesztésig csak jósló fájásaim voltak, kb. fél napig. Burokrepesztés után fél órával jött az első rendes fájás, és 2 óra múlva megvolt a kislányom.

Mindenkinél máshogy alakul, lehet nálad ez már jósló de azért még korai. Ne izgulj tudni fogod amikor indul a baba, nekem akkor még jóslók is máshogy fájtak. Egyébként nekem csak lent fájt a hasam a ctg-n nem is látszott pedig már 3 ujjnyi voltam...

2014. jan. 26. 11:36
 2/8 anonim ***** válasza:

Meg fogod érezni, hisz fájni fog rendesen, érezni fogod!

Húgom pár hete szült, ő is kérdezte:)

Mikor beinditották a szülést, mert túl hordta, mondta fáj nagyon, de ki lehet bírni. Na mondom fog ez még jobbá is fájni. Á, azt mondta ezt ki lehet bírni. Ez volt este 6-kor.

Na rá 2 órára vissza hívott, hogy már nagyon fáj, de kibírja, kemény ő!

10 kor már azt mondta igazam volt, annyira fáj úgy érzi meghal, nem bírja... Nem gondolta volna ilyen lesz...

Délelőtt 11-kor lett meg a baba.

Nagyon sokat vájúdott szegény.

2014. jan. 26. 12:09
 3/8 anonim ***** válasza:
Szia. A jóslófájások rendszertelen időközönként jönnek, változó a hosszuk és erősségük. Ha rendszert érzel, először 20 percenként jelentkeznek, majd 10 stb., akkor azok már igazi fájások. Nálam egyébként úgy volt, hogy reggel 5-től 6-ig elfolydogált a magzatvíz, 7 körül voltak 20 perceseim, amiket jóformán csak akkor vettem észre, ha odafigyeltem, annyira gyengék voltak. 1 óra múlva ugyanott tartottam, így a szülésznő úgy döntött oxitocint ad.. Na akkor előbújtak a fájdalmak, fél 9kor. És 10:45-re már meg is született a kisfiam.
2014. jan. 26. 13:38
 4/8 anonim ***** válasza:
Èn hajnalba ébredtem arra, hogy menstruációs görcs szerű "fájások" voltak. Beültem egy kád vízbe, mert olvastam valahol ha attól elmúlik akkor még nem kell menni szülni :) Hát nem múlt el , hanem erősödött. Olyan volt, hogy egyik pillanatban szó szerint csillagokat láttam a fájdalomtól, utána meg mintha sose fájt volna, és ez így váltakozott míg a baba ki nem bújt :) de nekem még aznap délután megszületett a fiam. Előtte sose volt semmilyen görcsöm vagy ilyesmi.
2014. jan. 26. 17:13
 5/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Azért érdekelne,mert nagyon időben el kell majd indulnom a kórházba,mert messze van és oda kell figyelnem.Egyenlőre 3x2 Magnerotot is szedek a 36. hétig ,mert hasfájós vagyok,azaz a magnéziumtól most jobb ,de a védőnőm szerint ha ez mellett is görcsölök ,akkor figyeljem magam és hát kicsiket görcsöltem.
2014. jan. 26. 17:18
 6/8 anonim ***** válasza:
ezek jóslk és magnéziumot szed 36. hétig,addig nem sok időd van hátra.mindent észre veszel majd
2014. jan. 26. 20:54
 7/8 anonim ***** válasza:
Szia, én reggel 6-kor éreztem először menstruáció görcs jellegű fájást, volt hogy 2 perc volt, volt hogy 20 perc volt kettő fájás között. Zuhany után viszont beállt 10 percesekre. (A zuhany vagy megszüntetni, vagy rendszerezi a fájásokat, szóval segít eldönteni hogy tényleg arról van e szó, amiről :) Egyébként nekem még az 5 perces fájások sem voltak erősek, de ez mindenkinél más. Könnyű szülést! (A távolságon ne aggódj, nekünk is 1 órára van a klinika, simán odaértünk :)
2014. jan. 27. 17:17
 8/8 anonim ***** válasza:
mi történt kérdező?
2021. aug. 16. 09:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!