Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Bevállalnátok így még egy...

Bevállalnátok így még egy gyereket?

Figyelt kérdés

Már van egy kisfiunk aki még nincs egy éves.Apuka 120 körül keres plusz néha egy kis mellékes amit itthoni munkával keres,én kapom a gyerkőc után járó szokásos összegeket!

Párom szüleivel élünk ahol van egy szobánk,és akkor se lehet ne az üres szoba se a mienk ha lenne még 1 gyerek,mert anyós azt a másik fia szobájának tartja és az egy szentély! :(

Max hozzáépíteni tudnánk a házhoz egy szobát,de azt se tudom az mennyiből jönne ki.

Mindenképpen a gyerekek az elsők hogy nekik mindenük meglegyen ami kell!

2014. jan. 23. 19:16
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
17%

nem biztatom őket,ne értsetek félre,de azért annyira nem lehetetlen a dolog,ha találnak egy jó albit...

Ha 70ből kijönne az albi rezsivel(nekünk kb ennyi),akkor az elég jó.

Férje keres 120-at,erre jön a 25+12~37,az úgy 157 ezer.Ha lenne 2. baba,akkor a csp lenne 26600+ 2x a gyes összege,hiszen az új törvények szerint mindkét gyerek után járna,ez így 76600 kb. Ez így kb 196 ezer.

Ha a férjének lenne valami fixebb mellékállása amiből még bejön egy kis pénz,és egy olcsó,alacsony rezsijű lakást ki tudnának fogni,akkor szerintem nem kivitelezhetetlen.Pénz beosztás kérdése.

Oké,az igaz,hogy csak a nagyobbik 3 éves koráig járna 2 gyes,szóval erre hosszútávon nem lehet alapozni,de az is kérdés,hogy férje szerezhetne-e időközben jobb melót.

2014. jan. 23. 21:52
 12/33 anonim ***** válasza:
30%
Mi be valaltuk. Ket gyerekunk van es meg anyameknal lakunk egy szobaba. Most sikerult hazat venni tavasszal koltozunk. S tenyleg kisse kellemetlen de nem bantam meg.
2014. jan. 23. 22:28
 13/33 anonim ***** válasza:
100%

Nem egyrészt két gyereket direkt gyes-re szülni felelőtlenség tőled, és kevés a férjed fizetése is.

Anyósnak meg inkább csókold meg még a lába nyomát is, nem hogy még neked áll feljebb, hogy leadtok neki 3 emberrel még jó hogy hozzájárultok a költségekhez.

2014. jan. 23. 23:59
 14/33 anonim ***** válasza:

# 11/13

Ja csak az a dupla gyes max egy évig járna ha, aztán máris 25 ezerrel kevesebb bevételük van. Menjen el az anya is rendesen dolgozni, hogy járjon a tgyás meg a gyed, az a normális.

2014. jan. 24. 00:23
 15/33 anonim ***** válasza:
14%

ez mar annyira szanalmas h keves a fizu. 120ezer keves. akkor mennyi nektek az idealis 500ezer???

szerintem keressetek alberletet ott a kozelbe es akkor kozel van a parod anyuja. ti mar egy csalad vagytok kulon jobb hidd el:) mi is kulon elunk nem mesze a szuloktol. mindennap talalkozunk veluk. mi is bevalaltuk a masodik babat. 9hos a lanyom es 17+5hetes vagyok:) kicsit azert felek h ket pici de majd csak alakul :))))

probald ra venni parodat h koltozzetek:)

2014. jan. 24. 07:33
 16/33 anonim ***** válasza:
100%
Hogy ne lenne kevés, főleg egy egy keresős családban. Az apát elüti az autó vagy megszűnik a munkahelye kb éhen is halnak a gyesből. A már meglévő gyerek érdekeit kell nézni. 120 ezer a mai világban 3 emberre, nagyon kevés.
2014. jan. 24. 07:40
 17/33 anonim ***** válasza:
52%
Ja, nagyon kevés a 120 ezer. Még ennek a duplája is kevés két gyerekhez, ha az anya nem dolgozik, és albérletben kell lakni. Albérlet, rezsi, gyerekekkel kapcsolatos kiadások, és már el is ment a fizetés. Marad, amit az anya kap. És nem csak arra kell gondolni, hogy míg kicsi a gyerek vagy gyerekek akkor kell egy csomó pelenka, hanem hogy nagyobb is lesz, és akkor meg kell az óvodai, iskolai étkezést, csoportpénzt, külön órákat, szezonálisan a ruhatár váltást, tábort, nyaralást, nyelv vizsgát, jogsit, tovább tanulást, közlekedést...stb...fizetni. És akkor még azt nem is számoltuk, ha esetleg egyszer lakást vesz a család, nyilván hitelre van szükség, akkor annak a törlesztése.
2014. jan. 24. 07:49
 18/33 anonim ***** válasza:
100%
Én a helyedben a férjemet sem vállalnám be....
2014. jan. 24. 11:00
 19/33 anonim ***** válasza:
0%
Regen 10 is laktak egy szobaba megis felnottek. Mi is 4 lakunk egy szobaba es elferunk. A gyerekek meg kicsik igy nem igenyelnek sok helyet. Mire megnonek addigra meg mar nem leszunk itt. Eddig nem sikerult penzt szerezni csak most. Ferjem 110 keres en gyest es csaladit kapok. Nem sok penz de megoldjuk mert ossze tartunk es kozosen gondoskodunk mindenrol. A te ferjed anyuci pici fia aki nem tud el szakadni. Neki tuti nem szulnek.
2014. jan. 24. 15:18
 20/33 anonim ***** válasza:

Én nem tudom ti hol éltek meg a többiek de pl nallunk siman megélsz ennyiből 2gyerekkel ha ügyes vagy.

Viszont ém is költöznék és aztán gyerek. Nállunk annyibol mas a helyzet hogy még 2 év van a lakástakarékbol akkor tudunk házat venni. anyosoméknal lakunk mi is de egyenlőre anyagilag neki is jobb igy mert egyedül nem tudná fenntartani a házat aposom meg nem tudom mikor fejezi be a melót külföldön, és akkor lesz csak pénz.Szal nallunk is jön a baba, de egy szobaban elleszünk addig a picivel migmegvesszük a házat. Albiba nem érdemes menni nekünk mert akk anyosom egyedül lenne és mint mondtam nem birná fenntartani. Nallunk egy 2 szobás albi kb 30 ezer +- 5 attol függ milyen környék. Rezsit amennyit csinalsz,tudni kell sporolni, de aztmondom 25 ez mar 55 és ha anyuka ügyes megoldja 30-40böl a kaját. ez együtt nincs 100 és akkor még van majd 60 ha jol szamolom.

Mi összesen 140et kapunk majd kb mert engem kirugtak mikor kiderült a baba. Persze egyébb jogcímen, mert nem tudtak olyan munkát adni stb stb. igy egy 30ezres havi megtakaritassal ho végén marad kb 20 ezer és akkor nem néztem az akciokat.

és kisegítettem a mamát,és belekalkuláltam a kocsi fenntartását tankolását (ami nem a mi autonk)

2014. jan. 24. 15:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!