Mi kerüljön még a kórházi csomagba?
Sziasztok, 29 hetes kismama vagyok és már elkezdtem összevásárolni azokat a dolgokat amiket a kórházi csomagnak tartalmazni kéne. Leírom mi van meg, esetleg ha tudtok még valamit ajánlani amit kifelejtettem vagy nektek hasznos volt azt megköszönném. Van:
3db szoptatós hálóing + 1db szoptatós pizsama
2db papucs, 1db köntös, bugyik (10db eldobható DM-es+rendes bugyi), szoptatós melltartó+betét a meltartóba, zoknik,törölköző (kicsi+nagy), betét (10db-os jessa inkontinencia betét, meg vettem még always éjszakai betéte bár az csak szárnyasat tudtam venni, nem tudom mennyire lesz jó), tusfürdő, fogkefe, fogkrém, nedves WC papír, Domestosos kendő, meg vettem ilyen lepedőt amit a babák alá is tesznek pelenkázáskor, ami nem engedi át a folyadékot.
A kicsinek majd még megkérdezem a kórházban, hogy mit kell vinni.
Kicsit hosszúra sikerült, de remélem nem felejtettem ki semmit :)
Előre is köszönöm a hozzászólásokat :)
Én TENA-betétet vittem. Abból elég sok kell majd, legalábbis nekem kellett.
Könyvet tehetsz bele esetleg, nekem volt időm és kedvem olvasni. Telefontöltő, fényképezőgép.
Egy zárható doboz amiben majd a maradék kaját tárolhatod pl zsömle ne száradjon ki. Evőeszközt szerintem érdemes vinni és papírtörlő is jól jöhet, de az nem életbevágó.
Én vittem ilyen pumpás fertőtlenítős kézmosót, nagyon jól jött, mert még szappan sem volt a kh-ban.
Törölközőkből sötétet vigyél, és nejlonzacsit amiben hazaküldözgetheted a szennyest.
Szappan kezetmosni, wcpapir, szatyor a szennyesnek, én még viszek mellszivot, fésűt,vizet, papirzsepit,...más nem jut eszembe.ja papirok! házassági a.k.kivonat,leletek!és 3in1 instant kávé müanyag bögre,tejszaporito tea....
a kicsinek csak textilpelust viszek büfihez meg a mellszivoval a cumizüveget minden mast adnak a korhazban. hazahozatalnál kell ruha pelus popsitörlö bébihordo. nallunk az ágyakon alapbol ilyen nejlon van a lepedő alatt szal az se kell.
- pohár, evőeszközök, konyharuha, szalvéta, szennyesnek zacskó
- mellszívó, bimbó védő/kiemelő
- papír wc űlőke
- sampon, hajszàrító,fésű, hajgumi, hajcsat
- jó sok egészségügyi betét
-törülközőből sötétet és vigyél vagy 3 db-ot, külön kéztörlőnek
- Wc papír, papírzsebkendő
-a picinek vihetel be takarót, cérnasapkàt, kiskesztyűt, textilpelenkàt
Külön szatyorba tedd a szülőszobai csomagot.
Az utolsó hozzászóló szerintem mindent leírt. A mellszívó nagyon fontos, mert az elején nehezen indul meg a tej, nem biztos, hogy a baba olyan könnyen tudja szívni.
Nálunk a kórházban csak ruhát és pelenkát adtak a gyereknek, a többit vinni kellett:
-gyógyszertári alcohol, gézlap, hexaclorofilles hintőport a köldökcsonk ápolásához
-popsitörlő, popsikrém
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!