Régen mit lehetett olyankor tenni, ha az anyuka nem tágult, hiába voltak fájások?
Minap volt egy film a Discoveryn, hogy milyen a szülés Afrikában, ahol Nincsennek gyógyszerek, mindenki természetesen szül, császár sincs.
Ahogy lehet segítenek a szülésznők, tágítják kézzel, nyomják ki a babát a hasából, de 10 szülésből 1 baba/anya meghal.
Apukám feleségének 25 évvel ezelőtt fogták feltoltak valami kacsa féleséget, és széttolták a méhszáját.Annyit mondtak neki, hogy úgy ordít ahogy akar..és ordított..nagyon..
Nem tudom miért nem császározták meg..annyit mondott nekem, hogy gyorsan ki kellett kapni a gyereket valamiért..lehet már a császárra sem volt idő.
Én sem tágultam még eléggé, de mivel nagyon leesett a babám szívhangja, ezért azonnal cselekedni kellett.Felfektettek a szülőágyra, az ügyeletes doki kézzel tágított, a fogadott dokim meg a hasamon könyökölt/térdelt, hogy mihamarabb kint legyen a fiam.
Mindketten rendben vagyunk.
És hálás vagyok a dokimnak, hogy nem császározott!
Szia!
Az én anyukám kapott tágító injekciót...rögtön hatott neki és már jöttek a tolófájások. Nem tudom, hogy ezt most miért nem alkalmazzák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!