Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Született valakinek lábbal...

Született valakinek lábbal előre a babája?

Figyelt kérdés
segítsetek nagyon félek így szülni !!! Van időpontom császárra, de félek, hgy elöbb beindul, akkor pedig a sima szülést erőltetik.
2009. dec. 2. 21:11
 1/8 anonim ***** válasza:
51%
Anyukámnak. A második gyerek. Utána még született egy harmadik. Azt mesélte, hogy ügyes szülésznője volt, szépen kiforgatta belőle a gyereket, nem volt olyan vészes.
2009. dec. 2. 21:18
 2/8 anonim ***** válasza:

Nekem 9 hete volt a császárom, mert végig faros volt a fiam, a végére pedig lábtartásos lett. Nekem nem volt fogadott dokim, de így is befektettek a kiírt időpont előtt 2 nappal. A kiírt napon született meg a babám, a doki azt mondta, hogy mivel első baba, így ha csak simán faros lenne, akkor megkísérelnék a sima szülést, de mivel lábtartásos, így semmi féle képpen nem, mert a méhszáj "rácuppanhat" (a doki szavaival élve) a baba nyakára, mivel a fejecskéje ugye nagyobb, és nincs ami előtte "kitágítsa az utat".

Ha van kiírt időpontod, akkor beszéld meg a dokival, hogy szeretnél 1-2 nappal hamarabb befeküdni, így ha bármi probléma adódna, azonnal intézkednek. Nem erőltetik a sima szülést, ettől nem kell félni.

2009. dec. 2. 21:23
 3/8 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem azt mondta az orvos, hogy vannak olyan esetek, amikor nem engednek simán szülni. Ilyen a harántfekvés és a lábtartás is.

2009. dec. 2. 21:35
 4/8 anonim ***** válasza:

Igen, nagyanyám! Mire beért vele a mentő, már csak a feje volt bent...

Szerintem ne félj, tartalékold az energiádat! Ha ilyen gyors szülésed lesz, akkor nincs félnivalód, ha lassú lesz, akkor meg lesz idő császározni.

De századokon, ezredeken át szültek simán faros babákat. És Te semmivel sem vagy kevesebb!!!

2009. dec. 2. 23:44
 5/8 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem a tesóm született így.a válla kiment és sínben volt egy pár hétig de nem lett semmi baja se anyának se tesónak.ez 24 éve volt.

2009. dec. 3. 00:38
 6/8 anonim ***** válasza:
Azért a "lábbal előre" pontosításra szorul. Lábbal előre nem engedik megszületni, az császár. Olyan gyorsan nem fog megszületni, hogy ne tudjanak császározni, ne aggódj. Ha csak szimplán faros, az nem baj, én is úgy szültem, semmi gond se volt.
2009. dec. 3. 09:38
 7/8 anonim ***** válasza:

Én is ebben a helyzetben vagyok . A Babuci török ülésben ül és a 35. hétben vagyok. Nagyon félek ,hogy zajlik majd a szülés.Az elsö fiamat farral szültem de Ő olyan helyzetben volt hogy a feneke volt a szülőcsatornába és a kis lábai a teste előtt.Nehezen de simán szültem .

Nagyon aggódok most mi lesz de bízom az orvosokba hogíy nem lesz baja a babának. Minden jót Neked és írj ha megszületett a baba.

2009. dec. 3. 09:56
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a sok választ, az az igazság, hogy kint vagyok Észak-írországban, és tényleg itt azt erőltetik, hogy szüljem meg a lábtartésos babát rendesen. A lába ki van nyújtva és az van lent, olyan kérdőjel formában van az egész gyerek. Nagyon félek, mert sok rosszat hallottam. itt csak akkor lesz császár ha 15.-ig nem születik meg.Otthon biztos egyből császároznának.....Azt hallottam, hogy it a legnagyobb a halvaszületés, nem véletlenül. Nagyon félek, már minden technikát kipróbáltam, hogy forduljon meg a baba, de eddig minden sikertelen.
2009. dec. 3. 10:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!