Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szülés vagy császár - tanácsot...

Szülés vagy császár - tanácsot kérnék?

Figyelt kérdés

4 éve volt méhen kívüli terhességem, elzáródott a petevezetékem, a másik meg nagyon kanyargós, így lombikoztunk, 33 hetes múltam.

Orvosom azt mondta, hogy meglátjuk, de az előzmények tekintetében lehet, hogy jobb lenne a császár.

Valószínűsíthető, hogy van gerincsérvem, igaz, papírom nincs róla, amikor gerinces panaszaim voltak, látszott valami a röntgenen, de aztán nem vizsgáltak tovább, csak mondták, hogy gerinckímélő életmód.

Nagyon szeretnék természetes úton szülni, de nem akarok rosszat, szóval nem tudom, mit kéne tenni.

Szerintetek? Megpróbálhatnám a szülést, vagy inkább beszéljek meg az orvosommal császármetszést??

2014. jan. 16. 21:03
 1/9 anonim ***** válasza:
Szerintem az orvosod segíteni fog, hogy mit ajánl, bízz benne, ha valamiért császárt javasol, szerintem érdemes megfogadni a tanácsát, biztos nem véletlenül ajánlja.
2014. jan. 16. 21:07
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

A császármetszés is szülés!!!

De ha az orvosod szerint a hüvelyi szülés problémás lehet, akkor a császár szükséges lehet. Ezt az orvosnak kell eldönteni, nem neked.

2014. jan. 16. 21:11
 3/9 anonim válasza:
100%
Szia! Nekem sérvem van és őszintén szólva abban reménykedtem, hogy császározni fognak, de nem így történt. Semmi bajom nem lett a természetes szülésből, ami a gerincemet illeti, és nem is bánom, hogy nem császároztak meg, bár hosszú és nehéz szülésem volt. Szóval sztem természetes, de úgyis a doki dönti majd el, ha látja a szülőszobán a helyzetet. Egy tanács: ha gerinc panaszaid vannak határozottan kérd, hogy engedjenek néha felkelni, már ha bírsz. Én majd 12 órán át feküdtem egy helyben és igazán az készítette ki a gerincem.
2014. jan. 16. 21:14
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Egyertek a masodik valaszoloval h a csaszarmetszes is szules. :-) de nem ez a lenyeg biztos nem kotekedesnek szantad es azert irtad igy. :-)

Amugy meg ezt az orcosod ugyis eldonti melyik jobb rad es a babadra nezve. Mind a ketto mas. Aze gyik akkor faj nagyon utana gazdagabb leszel egy gatsebbel a masik meg akkor nem faj de egy komoly hasi muteted lesz. Egyik sem borzalmas. Tul lehet elni mind a ket felet. Ha neked vannak olyan gondjaid amiert nem javasolt a sima szules nyugodtan egyezz bele a csaszarba. De ha lehet termeszetesen szulnod probald meg. Gondolom a dokid vegig melletted lesz ha vmi nem jonne ossze rogton cselekszik. :-)

2014. jan. 16. 21:24
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Ne haragudj, nekem is megakadt a szemem a kifejezésen, a császár is szülés! :)

Mindenképpen orvossal beszéld ezt meg, hiszen mi nem látunk beléd, nem tudjuk megmondani, hogy milyen következményei lehetnek ha hüvelyi szülésed lesz. Én is simán szerettem volna szülni, rettegtem a császártól, az első babánál sikerült, a másodikat császározni kellett. Ha nem bízol a dokidban, vagy kétségeid vannak, hogy talán mégsem szükséges a császár, akkor inkább menj másik dokihoz, vagy esetleg többel is vizsgáltasd meg magad, hogy megnyugodhass! Ha mindenki a műtétet ajánlja, akkor annak oka van. Nekem a második szülésemnél már a 40. héten derült ki, hogy császározni kell egy vírus miatt. Kaptam 5 percet, hogy döntsem el mi legyen, de nagyon rámijesztettek. Sajna nem volt fogadott dokim, a nőgyógyászomhoz csak másnap tudtam volna menni. miatt.

2014. jan. 16. 21:27
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

5. vagyok

Bocsi, véletlenül elküldtem, de nem fejeztem be.

Szóval ott hirtelen át sem tudtam gondolni a dolgokat, kényszerítve éreztem magam, csak sírtam egyfolytában. Azóta sem tudtam még teljesen kiheverni a dolgot, úgy érzem elvették az álmom, pedig már 15 hónapja volt. Igazán nem volt sürgős, hogy már másnap kivegyék a babát, minden eredményem jó volt. Ha legalább 1 napom lett volna, hogy átgondoljam, megbeszéljem a kezelőorvosommal, akkor lelkileg biztos másképp élem meg. Nyilván minden szülésnél fennáll a kockázat, hogy a baba vagy az anya egészsége miatt szükséges a császár. De nekem nem biztos, hogy az volt. :( Bocsi, hogy hosszú lett, csak azért írtam, hogyha bizonytalan vagy és félsz a műtéttől, inkább menj utána, nehogy úgy járj mint én, hogy lelkileg nagyon megviselt, mivel kétségek között maradtam.

Boldog babavárást, jó egészséget és könnyű szülést kívánok!

2014. jan. 16. 21:39
 7/9 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a válaszokat.

Igen, tényleg, olvastam is a terhes könyvben, hogy a császármetszés is szülés, de a lényegét a kérdésnek értettétek, még ha rosszul is tettem fel. :)

Nagyon köszönöm még egyszer.

2014. jan. 17. 07:02
 8/9 anonim ***** válasza:

Ilyenkor altalaban hatalmas vitak robbannak ki h is kepzelted ezt h nem szulesnek irtad a csaszart. :-). De szerencsere mindenki csak kedvesen kijavitott. Jo volt ezt latni. Hisz nem is kotekedesnek es veszekedes szitasnak szantad. Ritka az ilyen jo reakciok egy iylen kerdesnel. A legtobb esetben egy sima szules vagy csaszaros szuleses kerdesnel robbannak a valaszolok es 10 oldalon keresztul veszekednek. :-)

Igaz nem a kerdesedhez tartozott bocsi erte de most vmiert kifejtettem h jo volt ezzel kapcsolatban ugy olvasni h nincs kopdosodes. :-)

2014. jan. 17. 07:45
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Én írtam elöször, hogy a császár is szülés. Ezt föként azért tettem, mert sok nönek a császár után a kedves rokonok/ismerösök elkezdni mondani, hogy neked "csak" császármetszés volt, nem tudsz gyereket "szülni" - és emiatt igen soknak utána komoly lelki problémái lesznek emiatt.

Amennyiben neked is császár szükséges, akkor fontos, hogy ne kerülj te is ilyen válságba, a császárral is ugyanúgy SZÜLTÉL, mint mások, akiknek erre nem volt szükség.

2014. jan. 17. 08:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!