Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Császár után természetes szülés?

Császár után természetes szülés?

Figyelt kérdés
Mi alapján dönt az orvos,hogy a 2. baba,hogy szülessen. Az első fàjàsgyengeség,téraránytalansàg miatt lett császàros. 3700 grammal született,gondolom a 2. nagyobb szokott lenni.
2014. jan. 7. 04:19
 1/7 anonim ***** válasza:

Nekem s.csaszarom volt, fogadott dokival. Keves volt a magzatviz, a lepeny problemas volt elsgge es a szivhang sem volt kielegito. 2percig se uh-ztak es mar toltak a mutobe.

Most szules elott allok ujra 2,5evvel lassan a nagylanyom utan. Nincs fogadott dokim, orszag masik feleben elunk mar reg.

Elvileg 2ev elteltevel szulhetsz siman, de ez azerf a heg(ek) allapotatol is fugg, a magzat helyezkedesetol, es egyeb dolgoktol (mint pl.ami miatt nekem volt).

A vedonom szerint eselytelen, hogy termeszetes szulesem legyen, mivel ket tenyezo is fenn all: surgossegi csaszar volt az elso (nagyon keves doki kockaztat utana), valamint 80%-ban ujra csaszar szokott lenni.

Nyilvan doki kerdese, melyiket reszesiti elonybe.

2014. jan. 7. 07:12
 2/7 anonim ***** válasza:
Nálunk azért volt császár,mert sokáig vajúdtam, meconiumos volt a magzatvíz, de műtét után mondta a doki,hogy nem jól feküdt a babám,sehogyse tudtam volna megszülni! 2év 3 hónap telt el a két szülés között, a védőnő végig mondta,hogy 100% császár. Amikor be kellett feküdnöm a másodiknál a 39ik héten, szóba sem jött a császár, végig,úgy volt hogy sima szülés lesz, pedig fájt a hegem (3mm volt) ,végül sehogy nem indult be a szülés azért lett császár! Általában tényleg igaz,hogy a második baba nagyobb szokott lenne,de nem törvényszerű. A fiam 4kilóval született, lányom több mint egy kilóval kevesebb volt!
2014. jan. 7. 08:02
 3/7 A kérdező kommentje:
Nekem azt mondta a dokim, nem reménytelen a természetes szülés, nem törvényszerű, hogy a 2. is az lesz.De nem merültünk bele, 10 hetem van a szülésig. Kérdezte, hogy mekkora volt az előző baba, meg hogy mi miatt lett császár és azt mondta, ezek ismétlődhetnek...
2014. jan. 7. 11:34
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Nekem 21 hónap van a 2 gyerek között. Az első azért lett császáros, mert esett a szívhangja fájásszinkronban, de már hetek óta szórakoztak velünk előtte is mert kb. a 2. NST vizsgálaton már gyanúsnak találták az NST - t, befektettek, aztán nem csináltak semmit, csak napi 1 NST - t és 2 naponta flowmetriát. Végül a 41. héten indított szülés lett belőle, és a baba nem bírta az oxis fájásokat. A 2. gyereknél nem volt fogadott orvosom, mert az elsőnél elégedetlen voltam a fogadott orvossal - an block mint "intézménnyel" - és úgy döntöttem, hogy azért, amit csinált - a nagy semmiért - nem fogok plusz pénzeket fizetni. (Ezzel nem azt mondom, hogy nincsenek jó fogadott orvosok, de az enyém nem ilyen volt...) Csak a kötelező vizsgálatokra (SZTK rendelésre) meg persze a védőnőhöz jártam. A 2. babát is túlhordtam, de nála rendben volt minden, és a betöltött 41. héten meg is szültem (persze az oxit meg a gátmetszést nem úsztam meg, de a gátmetszés olyan kicsi volt, hogy utólag semmi kellemetlenséget nem okozott.)Én nagyon örültem, hogy sikerült, és tényleg szülés után rögtön fel tudtam kelni, már nem fájt semmim sem, nem úgy mint a császárnál. A méretek: császáros babám 3350 g volt, a hüvelyi szüléssel született babám 3 850 g, én egyébként 158 cm "magas" vagyok, és a csípőm is viszonylag keskeny, tehát simán ráfoghatták volna, ha mégis császár lett volna, hogy reltív téraránytalanság. Talán azért is sikerült másodszorra, mert végig nem adtam fel, végig hallottam a CTG - n, hogy jól van a baba, és nagyon szerettem volna természetesen szülni, így kitartottam (reggel hattól majdnem este hétig). Nem bántam meg. De sok olyat is olvastam itt, hogy volt, akinek a császár volt jobb, a fájásokat traumaként élték meg, vagy nem érezték volna biztonságosnak a hüvelyi szülést császár után, stb., őket is meg tudom érteni, én azt kívánom mindenkinek, hogy úgy történjen, ahogy szeretné! (Olvass utána a neten a fájásgyengeségnek meg a téraránytalanságnak, ha szeretnéd megpróbálni a természetes szülést, állítólag a fájásgyengeségnek sokszor lelki oka van. Én pl. végiggondoltam, mert engem is oxira kötöttek burokrepesztés után, és azt mondták, hogy fájásgyengeség miatt, pedig fájt már előtte is, mint a veszedelem, mégse nyíltam tőle, aztán sikerült találnom egy testhelyzetet és egy tudatállapotot, nem fájt jobban, mint addig, mégis megindult rendesen a folyamat. Más nem változott, mert addigra már 6 órája nyomták belém az oxit, annyit, amennyit az előzetes császármetszést is figyelembe véve mertek...)Persze, ez csak a saját véleményem - élményem, se lebeszélni, se rábeszélni nem akarok senkit se semmire, vannak érvek pro és kontra, és minden helyzetet egyedileg kell mérlegelni. Mindenkinek, aki még előtte áll, szép születésélményt, egészséges gyerkőcöket kívánok!
2014. jan. 7. 12:57
 5/7 anonim ***** válasza:

Kórháza válogatja. Mezőtúron pl a fejed tetejére is állhatsz, ha az első szülés császáros volt, a 2. is tuti az lesz. Próbálkozhattam bármivel, édesen mosolyogtak rám... Pedig az első lányom is farfekvés+mecomiumos magzatvíz miatt született császárral. Most fejvégű a második lányunk, illeszkedett a feje, mégsem engednek természetes úton szülni...

Úgyhogy te is készülj a császárra, max kellemes meglepetés ér, ha mégis engednek normál úton szülni.

2014. jan. 7. 14:43
 6/7 anonim ***** válasza:
Szia! Nekem az 1. császár lett fájásgyengeség miatt, beindultak a fájások, majd elmúltak, bármennyi oxytocint kaptam nem haladtunk, aztán kivették császárral. A 2. terhesség alatt sokat beszéltünk az orvosommal a szülésről, itt nálunk az az elv, hogy meg kell próbálni természetes úton megszülni, ha nincs semmilyen orvosi probléma. Ilyeneket mondtak problémának: magas vérnyomás, cukorbetegség, 3,5 kg fölötti becsült súly, elvékonyodott heg. Ezek nálam álltak fenn, így megpróbáltuk, és sikerült is 4 óra alatt természetes úton megszülni. DE!!! A 2. szülésnél is nyomatták belém az oxytocint, amitől tágultam is, de a baba nagyon gyorsan jött volna, úgyhogy nem eléggé gyorsan mégsem, romlott a szívhangja, 6 orvos lett ott egyszerre, szóba került a műtét is, de már nem volt rá idő, úgyhogy kézzel tágítottak, vákummal húzták a babát, 2 orvos nyomta, aztán pillanatok alatt "kibújt". Szerencsére teljesen egészséges, 8/10 lett az Apgarja. Engem utána 1,5 óráig varrtak, ahol csak el tudod képzelni mindenhol szakadtam, repedtem, a méhszájam is sérült. Most ismét babát várok, még csak 10 hetes vagyok, de már most leszögezte az orvosom, hogy meg sem próbáljuk simán megszülni, mert maradandó sérüléseket szedhetek össze, úgyhogy a 3. baba biztos császáros lesz. Ítéljetek el, de azután a horrorszülés után én örülök neki. Én a helyedben nem erőltetném a sima szülést. A 2. babám amúgy 40 dkg-mal kisebb lett mint az első, az nem biztos, hogy a 2. nagyobb.
2014. jan. 10. 21:30
 7/7 anonim ***** válasza:

Szia. Első babám normál úton született EDA-val, de majdnem császár lett a vége, így is vákuummal kellett rásegíteni. A 2. babám császárral született, mert azt hitték beteg. A 3. babám természetes úton született meg. Mikor bementem beszélni 36. hetesen az orvoshoz, hogy mikor legyen a császár, még engem akart hülyének nézni, hogy miért akarok császárt, miért ragaszkodok hozzá. Nagy nehezen kaptam időpontot a 38. hétre, de a 37. héten spontán beindult a szülés. Hagytak vajúdni, közben jó pár császárt megcsináltak, én pedig a császáros előkészítőben megszültem, minimális gátmetszéssel. Vegyes érzéseim vannak a mai napig is, mert én azt hittem, hogy abban a kórházban az előző császár miatt automatikusan császár a következő. Hozzáteszem nem volt fogadott orvosom. Ha lett volna tuti nem hagynak "szenvedni" 9 órát, hanem betolnak és hamar túl esek rajta. De valahol nem bánom, mert így a szülésnek minden formáját megéltem. A szüléseim között 3-3 év telt el.

Holnapután lesz egy éve az utolsó szülésemnek.

2014. jan. 14. 15:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!