Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szülésnél tényleg szétszakad...

Szülésnél tényleg szétszakad a hüvely?

Figyelt kérdés
Az fáj annyira? Sok nő azért nem kívánja a szexet sokáig? Egy szülés nagyon fáj? Természetes szülésnél mennyi a felépülési idő? Hol lehet találni valami %-os aránytáblázatot kinek mennyire ment rá a szexualitás rovására a szülés?

2013. dec. 7. 14:54
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
69%

Előfordulhat...

Nálam nem szakadt a hüvely, mégse bírtam elviselni a szexet vagy 6 hónapig... még a síkosító se használt, hiába csúszott minden, nagyon fájt. Pedig kívánni kívántam néha, de a megvalósítás nem ment.

2013. dec. 7. 15:01
 2/12 anonim ***** válasza:
50%

Biztosan akadt már ilyen eset is, de!

Én úgy gondolom, hogy ez a "valamit valamiért" tipikus esete! Ha egy nő terhes, és várja a babáját (optimális esetben akarja, szereti, és alig várja hogy megszülessen), az szülni fog. Így, vagy úgy, de az a baba a világra fog jönni. Nem hiszem, hogy azon kellene egy nőnek aggódnia, hogy fáj-s, szakad-e, reped-e majd valami, mi lesz a későbbiekben. Amikor vártam a fiamat, nagy ívben tettem arra, hogy lesz, mi lesz majd. Csak egészségesek legyünk! Nem érdekelt, hol, hogyan fognak vágni, mi fog látszódni, mi lesz a későbbikben a libidóval, stb. Amennyiben róla szól ez a kérdés, akkor azt mondom, szard le! Majd meglátod! Ha bármi is lesz, millióképpen lehet már segíteni ezeken! Ne tunningold maga előre!!!! Kitartást

2013. dec. 7. 15:14
 3/12 anonim ***** válasza:
53%

Jesszusom, hany eves vagy? Mi ez a kerdes?

Egyebkent, hogy a kerdesedre valaszoljak, nem minden esetben "szakad szet a huvely". Ezert van a gatmetszes, gatvedelem. Metszesnel csinalnak egy pici vagast, hogy ne repedjen, mert az aztan fajdalmasabb. Es nem az faj, hanem a vajudas, amikor tagul a mehnyak. Az faj kegyetlenul. Nekem gatmetszest csinaltak, nem az fajt mikor vagtak, hanem mikor kiment az erzestelenito hatasa es hult a seb. A vagast nem is tudom mikor csinaltak, mert meg sem ereztem. Kb.olyan mint mikor megvagod a kezed vagy valamid. Az sem akkor faj, hanem mikor kezd gyogyulni. A szex pedig ment utana siman. Meg jobb volt mint elotte. Te ha ejtenel egy jo kis sebet a kezeden meddig nem szeretned hogy valaki simogassa? Mig meg nem gyogyul valoszinu. Ki szeretne ha a sebes, fajo, varrott puncijat simogatnak, netalan meg valamit bele is dugjanak? Senki. Ha meggyogyul akkor igen.

2013. dec. 7. 15:15
 4/12 anonim ***** válasza:
Négy kilós gyereket szültem meg hüvelyi úton 10 óra alatt. Gátmetszésem volt amit egyáltalán nem éreztem mert egyik fájás közben csinálták. Szülés után 2-3 órát nem tudtam pisilni, de 5-6 óra után már az is ment kicsit csípet, de azért tudtam. Másnap már csak egészen picikét fájt a gátsebem, 2 nap múlva már simán tudtam ülni, állni, pisilni, kakilni stb. 3 napig intenzíven véreztem, utána 3 hétig sima mensis vérzésem volt, de semmi fájdalmam nem volt. A szexuális életünk nem változott, 6 héttel a szülés után voltunk először együtt (ezt mondta a dokim, hogy 6 hetet kell várni). Hát hogy a szülés mennyire fáj? NAGYON NAGYON, de aztán elfelejted másnapra. Nem a szülés inkább a vajúdás fájt nekem, komolyan azt hittem belehalok, és iszonyatos volt, aztán kibújt a fiam és mindennek vége lett. Még szülés után egy kicsit "megkínoznak" kipucolják a méhed, összevarrnak ha kell stb. hát az sem kellemes, de legalább belátható időn belül vége lesz annak is. Szakadás előfordulhat, de ha odafigyelő dokid van akkor általában előbb vág mint, hogy szakadj. Unokatesóm szakadt, neki 3-4 napig volt iszonyat a pisilés, és elégé fájt neki, de 1 hét múlva már ő is ismét a régi volt. Nekik sem változott a szexuális életük, legalább is ő ezt mondja. (de én hiszek neki)
2013. dec. 7. 15:20
 5/12 anonim ***** válasza:
Szia! A marha eros mensihez hasonlo gorcsok tagulasnal a rosszabbak, legalabbis szerintem, mondjuk az is ritka kellemetlen mikor bujik ki a baba. Legtobb esetben gatmetszest csinalnak, vkinek meg azt se. A huvelyed azert fajni fog, de valoszinuleg nem szakad szet(kiveve ha 5kg a babad:)) nekem spec gatmetszesem volt, 6 het volt a szex-tilalom, de szanom-banom, megszegtuk 4 het utan, elsonek fajt meg kicsit szaraz voltam de a nyal segitett:) onnantol kezdve folytattuk ugyanugy a nemieletet (persze ha babo hagyott :))
2013. dec. 7. 15:20
 6/12 anonim ***** válasza:

Hát tudod, lánykoromban mindig azt hittem, hogy a szülés fáj, amikor jön ki a baba feje, attól féltem a legjobban.

Azután rá kellett jönnöm, hogy az odavezető út, a vajúdás a nehéz. Amikor szülni kell, az már megváltás, mert jönnek a tolófájások, nyomni kell, és az ember cselekszik, nekem az valahogy jobb volt, mint vajúdni, nem fájdalom, csak nagyon feszítő érzés volt.

Az meg alkatfüggő, hogy kinek mennyire tágul ki a hüvelye, első sőt második szülésnél is van gátmetszés. és hogy utána mennyi idő alatt áll helyre minden, azt megint egyéne válogatja.

Én 4 gyermeket szültem, biztos, hogy nem egy szűz lány vaginájával rendelkezem most már, de rendben van a szexuális életünk, mert ehhez két ember kell.

Az meg, hogy szülés után mennyi idő alatt épülsz fel, azt nem tudhatod előre, de emiatt ne aggódj, előbb-utóbb mindenki helyreáll, mert különben nem születnének gyermekek.

2013. dec. 7. 15:28
 7/12 anonim ***** válasza:
hát akkor leszek én az első, akivel előfordult :) Nem volt nagy a baba, csak rossz helyen volt a keze. Nem volt semmi gond utána, bár nem volt túl kellemes az ülés egy pár napig..:)
2013. dec. 7. 15:45
 8/12 anonim ***** válasza:

Én szakadtam belül is, mikor szültem. Volt gátmetszés is, azt egyáltalán nem éreztem. Onnan tudom,hogy repedtem belül is,mert kb 5 öltést kaptam bentre meg kb ugyanannyit kívülre is.

A szex jobb szülés után mint előtte. A dokim nagyon jól összevarrt ezek szerint:-)

A vajúdás része az nagyon fáj a szülésnek, de simán bírható. A kitolás része meg már megkönnyebbülés, de abban meg az a nehéz,hogy nyomni kell és már nagyon fáradt vagy.

Mindenkinél más és más élmény.Nekem ezek ellenére pozitív élmény volt a szülés, és tervezzük a kistesót hónapokon belül,mert én szeretném átélni mégegyszer ezt a csodát :-)

2013. dec. 7. 16:19
 9/12 anonim ***** válasza:

Én gátvédelemmel szültem, nem vágtak, kívül nem is szakadtam, viszont a baba beakasztotta a széles vállát a méhszájba, és szépen felszántotta a hüvelyemet. Egy órán át varrtak, az rosszabb volt, mint a szülés.

A vajúdás vége tényleg durva volt, de túl lehet élni. Maga a szülés már könnyen ment, pedig nem volt rövid. Nem fájt igazán, legalábbis nem úgy, mint a vajúdás. Azt éreztem, hogy mindenem szétszakad odalent, de nem érdekel, csak jöjjön már ki a gyerek.

Én elég lassan épültem fel, egy héttel szülés után tudtam csak kiegyenesedve állni, volt egy hatalmas ödémám lent, akkorra szívódott fel nagyjából. Utána egyre jobb lett.

A szexhez tényleg két ember kell, férjem nagyon megértő és óvatos, eleinte fájt, most már egyre kevésbé. Maradt bent egy heg, azt azért érezzük mindketten, de majd alakul. Mostanában érzem azt, hogy visszatért a libidó részemről. 5 hónapja szültem.

2013. dec. 7. 20:47
 10/12 anonim ***** válasza:
Első császár, a második hüvelyi szülés. Volt gátmetszés. A gyógyulás sokkal könnyebb volt, mint csaászár után. A szex még nem állt vissza a régire. A dokim azt mondta, hogy szoptatás alatt sokkal szárazabb a nyálkahárta, azért fáj.
2013. dec. 7. 22:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!