Egy ismerősömtől azt a tanácsot kaptam, hogy császár
után 24 óráig a fejemet se emeljem meg, mert égető
fejfájásom lesz. Akkor hogyan tudok szoptatni?
Figyelt kérdés
Azt mondta, még inni is csak szívószállal próbáljak, a fejem meg sem szabad, hogy moccanjon. Mivel császáros szülésem lesz, ez a dolog nagyon foglalkoztat, mert szeretnék szoptatni.
Na ilyesmit a kórházban nem fognak engedni, úgy felzavarnak és elküldenek sétálni, mint a pinty.
Az epidurális miatt pár órát feküdnöd kell, de nem fogják engedni (és felesleges is), hogy 24 órát feküdj.
2009. ápr. 12. 12:20
2/11 anonim válasza:
Biztos vagy benne, hogy jószándékú az ismerősöd? Volt egyáltalán császára? Nagyon szép tanács! Én császárral szültem, de nem volt égető fejfájásom és egyébként is műtét után fel kell kelni, nem fognak hagyni egy napig feküdni a te érdekedben. Szerintem ez az ismerősöd rosszat akar neked.
2009. ápr. 12. 12:28
3/11 anonim válasza:
ez igaz az első 12 órára, csak utána keltenek fel az ágyból, addig tényleg jobb ha a hirtelen mozdulatokat kerüljük, én is szívószállal ittam, éjjel 4 -kor volt a császár du. 5-ig be sem hozták a lányom, igaz meg sem tudtam mozdulni...
2009. ápr. 12. 12:52
4/11 anonim válasza:
Utolsó válaszadó: spinális érzéstelenítést kaptál, hogy ilyen sokáig fektettek? Nekem éjjel 2-kor volt a császárom és már reggel kilenckor kihozhattam a babát a megőrzőből, de csak azért, mert előtte macera volt, már 7 óra óta szobára vártam, csak nem volt üres ágy. Nem tapasztaltam azt, hogy felkelni sem bírok, de ez is biztos egyéni és az érzéstelenítésen is múlik. Engem altattak.
2009. ápr. 12. 12:58
5/11 anonim válasza:
Császárnál spinális szúrást kapsz, nem epiduralást (szép is lenne, ha tudnál közben rugdosni, nyomni) és ez sokkal "ütősebb" .
Nemhogy 24 órát nem fogsz feküdni, hanem műtét után 8-10 órával kiszednek az ágyból és menned kell zuhanyozni vagy legalábbis a vécéig kihajtanak. Nem szabad sokáig feküdni az összenövések stb miatt, de egyébként is jobb, ha minél hamarabb összeszeded magad, mert a babót majd el kell látni, pl szoptatni, ahogy te is írtad.
Arra figyelj majd, hogy a nyakad ne nagyon mozgasd hirtelen és egyébként is csak kicsi mozgáspályán és akkor nem lesz gond. Pl ne menj hajat mosni :) Ezt spec nekem nem volt nehéz betartanom, mert a műtét után még 3-4 napig eszem ágában van sem volt hirtelen mozdulatott tenni még a kisujjammal sem :)
2009. ápr. 12. 13:02
6/11 anonim válasza:
A spinális érzéstelenítést és az EDA-t a gyakorlatban keverik. A kettő hasonlít egymáshoz, de nem teljesen ugyanaz. Annyi a hasonlóság, hogy mind kettőt a gerincbe adják. A spinált egyszeri adagban, míg az EDA-t folyamatosan adagolják. A császármetszések zömét (főleg az előre tervezetteket) spinális érzéstelenítésben végzik. A spinálisra igaz, hogy szövődményként az arra hajlamosoknál fejfájás jelentkezhet, ezért legalább 12, de van ahol 24 órás fekvést javasolnak utána.
2009. ápr. 12. 13:03
7/11 anonim válasza:
Én császáros voltam és epidurállal műtöttek. 9 óra után fel kellett kelnem, és egyáltalán nem fájt a fejem. Sem a műtét közben, sem utána. Szerintem ez miatt ne aggódj, a fejed egyáltalán nem biztos, hogy fájni fig.
2009. ápr. 12. 15:19
8/11 anonim válasza:
Engem nem szülés miatt,de epidurálisoztak csak nekem a popsimat műtötték és nekem nem engedték egy teljes napig,h felkeljek,csak a kezeimet mozgathattam és a lábfejem.Nekem azt mondták a dokik,h ha megmozdítom a fejem,akkor le is bénulhatok,ők meg csak nem mondtak hülyeséget gondolom én.Még ételt sem kaptam az volt a legrosszabb,bár tény,h nem is kívántam annyira fájt...
Nemtudom szülésnél,h van ez,elvileg nem lenne szabad csak a karod mozdítani a fejet tuti nem
2009. ápr. 12. 15:50
9/11 anonim válasza:
Én is császáros voltam,bizony 24 órát fektettek,nem kelhettem fel,nem emelhettem a fejem.De 24 óra letelte után kipattantottak az ágyból.A babát behozták,de nem tudtam vele semmit csinálni,ezért,amikor szóltam elvitték.
2009. ápr. 12. 21:05
10/11 anonim válasza:
Nekünk kb 18 órával a császár után "kiadták" a babát rooming-in-be, ha kérted ha nem :) Pelusozás, szoptatást stb...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!