Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Anyukak! Miert van ez?

Anyukak! Miert van ez?

Figyelt kérdés
Nagyon sok not ismerek, akik vilag eletukben nagyon adtak magukra, mindig tokeletes volt a sminkjuk, a hajuk, szoval tiptop nocik voltak. Megis miutan megszultek, olyan szinten elhagytak magukat, hogy az valami hihetetlen. Lenott zsiros haj, mackonadrag, koszos, elnyutt polo.....en nem akarok senkit megbantani, nyilvan nem konnyu anyanak lenni, de egyszeruen NEM HISZEM EL, hogy egy szemceruza-vonasra, vagy egy koromlakkozasra, vagy egy fodraszra ne lenne idejuk......foleg olyan noknek, akik elotte mindig nagyon figyeltek magukra.......javitsatok ki ha tevedek....
2013. dec. 31. 12:45
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
hm...megosztó téma. én itthon a kicsivel mackónadrágban, meg elnyűtt pólóban vagyok, smink nélkül, mivel a régi ruhának nem árt, ha kakis, pisis, tejes, babakajás lesz. Viszont ha elmegyek itthonról, sminkelek, kiöltözöm, soha nem hagyom el magamat. De tény,l hogy kisbaba mellett nem nagyon van idő arra, hogy 3 hetente fodrászhoz menj, vagy fél óráig lakkozz. Az anyák még nők maradnak, van aki ezt elfelejti szülés után. Nem kell foglalkozni velük.Csináld másképp, ha másképp akarod...
2013. dec. 31. 13:02
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Ugyan vagyok mint az elöttem válaszoló itthon mackó nadrág és egy rossz poló amire jöhet a büfi , itthon nem festem ki magam . Viszont ha elmegyek valahova akkor csinosan felöltözöm és kifestem magam a körömlak festés is belefér néha amikor alszik a kicsi és éppen nem a házi munkát kell csinálnom :).
2013. dec. 31. 13:32
 3/9 anonim ***** válasza:
Én is ugyanígy vagyok, itthon csövibe, de ha elmegyek itthonról, akkor azért odafigyelek jobban magamra. A baba miatt van, hogy csak éjszaka jutok el a hajmosásig (nagyon hosszú a hajam, szárítással együtt több mint 1 óra), de akkor is próbálom a legjobbat kihozni magamból.
2013. dec. 31. 14:37
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha kezdő vagy és nincs segítséged, az első időszakban nem csak nehéz, de kb. lehetetlen kivitelezni a fodrászt, koromlakkozást, stb., mert a baba 2 óránként (vagy igény szerint még gyakrabban és össze-vissza szopik), a lakás fut, enni is kéne, takarítani is, és pont leszarod a körömlakkod színét, főleg, ha pelenkázáskor úgy is szaros leszel nyakig. Szerintem próbáld ki egy kicsit és utána ítélkezz! Majd elhiszed, ha tapasztalod, hogy igenis kevés tud lenni 24 óra, főleg eleinte, amikor csak lesel ki a fejedből, hogy egy 4kg-s baba hazavágja a szokásaid, napirended, életvezetésed, mindened, és örülsz, ha du. 2 előtt ettél valamit! Később mindenki belejön, persze, és kialakul egy egyensúly anyuci élete és a baba igényei között, de az első időszak (kinek-meddig tart), az ilyen. Feltéve, ha vállalod a gyereked teljes egészében és nem mások látják el, amíg te a fodrásznál ülsz, vagy körmöt lakkozol.
2013. dec. 31. 14:53
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Én már dolgozom a fél évesem mellett, tehát nekem úgymond minden nap jól kell kinéznem. Hát mit ne mondjak, ég és föld amilyen baba előtt voltam és amilyen most. Előtte reggelente fél óra smink, hajam besütöttem, elegáns ruha és magassarkú.

Most 10 perces gyors smink, hajammat csak megfésülöm és valami elegánsabb ruha, amibe még bele is férek. Nem mondanám igénytelennek magam, de egyszerűen a munka, az esti babázás és az éjszakai kelések mellett kifacsart citrom vagyok és a kinézetem a legkisebb problémám. (Karácsonyra egy folyamatos 3 órás alvást kértem a páromtól.)

De persze vannak alkalmak, mikor viszonylag kipihent vagyok és erőt is sikerült gyűjtenem hozzá, akkor nagyon szépen el tudom készíteni magam...bár ez már korántsem mindennapos mint régen. De valahogy ez már nem is olyan fontos...ápolt, tiszta vagyok, lakkozom a körmöm, felrakok egy szemceruzát gyorsban, de inkább a babámmal és a férjemmel vagyok ezután.

2013. dec. 31. 15:03
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Két kisgyerekem van, 1 és 3 évesek.

Úgy vagyok vele mint a többiek,itthon régi felső,mackó,aminek nem árta,ha leeszik a gyerek,rápisil,böfi, akármi,mikor elmegyek odafigyelek mit veszek fel,dobok magamra egy kicsi sminket(azelőtt 20 perc minimum,most max 5:))és megcsinálom a hajam.De így is becsúsznak káoszos napok,mikor nem érdekel,hogy a játszón nincs rajtam smink,és ha a hajam zsíros,felveszek egy sapit:)

Körömlakkozást sajna nem tudom megoldani,mert 1 évesem elég rosszul alszik,ha ébred nem mondhatom neki,hogy bocs de szárad a körmöm :D

Amúgy tényleg nehéz beszervezni az ember életébe ezeket,főleg első gyerekkel,nekem akkor nehezebb volt kicsit "elvonulni" mint most, mert most elvannak a fiúk együtt:)

2013. dec. 31. 15:33
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Egy 2evesem van es egy 1honaposom. Jelenleg a tukor a legnagyobb ellensegem. Orulok ha par orat alhatok. Eszembe se jut a smink vagy a fodrasz. Talan majd ha a gyerekek nagyobbak lesznek.
2013. dec. 31. 17:31
 8/9 anonim ***** válasza:

Én is ismerek pár ilyen nőt, de szerencsére bőven vannak olyanok is a környezetemben, akikről meg nem mondanád, hogy már szültek!

Nekem mindig is nagyon fontos volt a külsőm, de persze normális kereteken belül, tehát nem sminkeltem agyon magam stb, inkább az ápoltságra és az igényességre gondolok.

Szóval én a terhességeim alatt és a gyerekeim születése után is nagy hangsúlyt fektettem arra, hogy ápolt legyek és normális ruha legyen rajtam. Inkább nem ettem vagy takarítottam, de bizony lezuhanyoztam, fogat mostam, megfésülködtem stb. ha arra volt igényem. Enni és házimunkázni utána is tudtam és így legalább nőnek/embernek éreztem magam.

Itthon ugyan melegítőnaciban vagyok, de nálam ez nem azt a tipikus kitérdesedett, foltos, szakadt pasiriasztó bőgatyát jelenti, hanem kb. ilyet: [link]

Akár még utcára is kimennék benne, de nem szoktam, akkor mindig átöltözöm. Felülre olyan felsőt veszek itthonra, amiben ugyancsak nem kell szégyenkeznem, ha valaki hirtelen betoppanna. Sosem hordok foltos, szakadt, bőszabású pasicuccokat, mert egyszerűen nem érzem jól magam bennük.

Mondjuk az tény, hogy gyerekek mellett sokkal nehezebb időt szakítani magunkra, de amíg picik és ott maradnak, ahová leraktam, addig minden sokkal könnyebb, utána majd kb. 3-4 éves koruk után lesz megint egyre könnyebb velük, addig viszont az egyik szemünknek folyamatosan rajtuk kell lenni :)

Nekem már 7 és 4 évesek a fiaim, tehát nem kell egész nap rájuk figyelnem, simán el tudok menni hajat mosni és szárítani, le tudom gyantázni a lábam, ki tudom lakkozni a lábamon a körmöt stb.

Amíg kisebbek voltak, addig ezeket az alvásidejükben oldottam meg, na de akkor kellett házimunkázni, főzni és pihenni is, mindre meg sajnos nem jut idő...

2013. dec. 31. 19:03
 9/9 anonim ***** válasza:
Szerintem mindenki magàval kellene törődjön. 10 hònapos a lànyom, örökmozgò màr jàr tehàt folyton ùton van ès pakol.Nappal màr nem alszik, de éjszaka mèg 2-3 szor megèbred ha valami baja van...A hajam összefogva ha elmegyünk valahova, csinosabb ruha mèg sikerül, de a smink időt van hogy megsporolom. Mire mindent összerakok indulàsra, nem mindig van időm, erőm...Lakkozni plàne nem pedig szerettem, mondjuk törik is most a körmöm...
2014. jan. 1. 22:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!