Az ÁEK-ban (volt MÁV) az anyukák miért nem lehetnek ott a fürdetésnél?
Ahol én szültem, se lehetett bemenni, de hogy őszinte legyek, nem is biztos, hogy látni szerettem volna hogy fürdetnek...
Ugyanis egyszerre legalább 20 gyerek volt, és 1 maximum 1,5 óra volt a fürdetés, öltöztetés, minden. Még ha a maximális 90 perccel is számolok, és 20 babával, akkor kicsit több, mint 4 perc jut egy gyerekre...
A kórházban futószalag szerűen fürdetik a gyerekeket, folyó víz alatt! Az egyik csecsemős fürdet, a második törölköztet, a harmadik pelenkáz köldököt ápol, a negyedik meg öltöztet. Legalábbis én így tudom elképzelni.
Igaza van a 2. válaszolónak. Én is a MÁVban szültem, volt legalább 20 gyerkőc egyszerre az osztályon, de inkább több. 3 csecsemős nővér van egyszerre egy műszakban. Örülnek, ha mindennel végeznek időben, ha még az újdonsült anyukák is ott nyüzsögnének, az még jobban megnehezítené a dolgukat. Tanulni viszont nem lehet belőle, mert tényleg futószalag szerűen megy a dolog!
Egyébként miért szeretnéd látni a fürdetést? Tanulás miatt vagy másra vagy kiváncsi?
Első gyermekemet ott szültem, és nekem akkor eszembe sem jutott menni a fürdetésre,gondoltam én is ezeket,amiket írtok.
Aztán olvastam pár szülés történetet és kórházi tartózkodás történetet,és többeknél olvastam,hogy elmentek fürdetni.
Ezért ötlött fel a kérdés.
Nem akarok belőle tanulni sem,és kontárkodni sem,csak jól esne gondolom legalább ott lenni.
Most várom a második babánkat,és ugyanott fogok szülni.
szerintem sehol nem mehetnek be, vagy lehet hogy bemehetnének az anyák de inkább nem szólnak erről nekik, hogy ne álljanak ott tömegestül.
és valóban futószalag, mintha csak egy hentes üzletben rakodnák a húst ide-oda, láttam véletlenül, bár ne láttam volna, és mérges is voltam, mert az én babámnak valahogy véletlenül soha nem kenték be a popsiját, jól ki is marta a magzatszurkós kaki, még hetekig sudocremmel kentem otthon mire elmúlott a felmaródás
Én aztán mindent maximálisan megértek,de azért azt sosem fogom megérteni,hogy miért kell a babákat olyasmivel sokkolni,hogy kapkodás,meg futószalag fürdetés,hiszen még csak 1-2-3 napja vannak idekint a nagyvilágban...ezek elég fontos napok lennének.
Mindegy.
Köszönöm a válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!