Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Közvetlen szülés előtt (akár...

Közvetlen szülés előtt (akár szülőszobán) csinálnak még 1x utoljára UH-ot?

Figyelt kérdés

Azt szeretném tudni, ha a szülés időpontjára esetleg a baba nyaka köré tekeredik a köldökzsinór, akkor azt honnan fogják tudni? ..mert ez császárt jelent, nehogy megfulladjon a baba, nem? Jövő héten lesz a 36. heti UH-om, eddig minden rendben volt, de ettől egy kicsit félek.

Bocsi, ha nagy hülyeséget kérdeztem!

2008. júl. 11. 21:08
 1/6 anonim ***** válasza:
Szia. Én úgy tudom, hogy ott már csak nst (ctg) van. Azon pedig a baba szívritmusából látják, hogyha baj van.
2008. júl. 11. 21:16
 2/6 anonim ***** válasza:

Nem nemcsinálnak. Nekem csak azért volt aznap Uh-m mert pont úgy esett a 38 hetes. De has látták is,hogy rá van tekeredve a nyakára a köldökzsinór nem szóltak. Ugyan is dé volttam ott du megszültem és úgy szültem,hogy a nyakán volt. De nem volt semmi gond. Sőt az elsőt is így szültem. Egyébként pedig szülés alatt felteszik a fájásregisztert és figyleik a baba szívhangját. Ha gyengül a szívhang vagy bár mi más bajra utaló jel van viaznek a műtöbe. Nincs kec-mec.

Egyébként pedig nem kérdeztél hülyeséget. Mivel felteszem ő az első sok minden izgat. Erre azt szoktam mondani nincs hülye kérdés, az butaság ha ne mered megkérdezni.

2008. júl. 11. 21:18
 3/6 anonim ***** válasza:
A szülőszobán már nem uh-nak.Gyakori az hogy a baba nyakán van a köldökzsinór,ha kibujt a fej egyszerűen áthúzzák rajta a zsinórt.Remélem érthetően írtam le.Filmen láttam én is,nem volt gond emiatt.A zsinór elég hosszú és rugalmas is .
2008. júl. 11. 21:18
 4/6 anonim ***** válasza:

Csatlakozom az utolso hazza szolohoz .En is olvastam tobb helyen errol ha a babak szinte mindegyikenek a nyakara van tekeredve a kodokzsinor ,de miutan kibujik a feje gond nelkul le lehet szedni a kis nyakarol.ugynis eleg rugalmas es az sem neki sem neked nem faj.(tv-be is lattam)

Amugy nyugodj meg vegig megfigyeles alatt leszel,baj biztos nem tortenhet...ha valami kis bibit is eszlelnek,biztos legyel benne h akkor inkabb csaszaroznak.

Csak nyugi!

Konnyu szulest es boldog babazast!

2008. júl. 11. 21:28
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Igen, ő az első babám, és így a vége fele annyi minden eszembe jut, kicsit (nem kicsit) félek. És az a pláne, mikor ott vagyok az orvosnál, ilyen vagy ehhez hasonló kérdés még véletlenül se ugrik be, kihagy az agyam... csak már azután, miután eljöttem tőle.
2008. júl. 11. 21:47
 6/6 anonim ***** válasza:
Szia!36 héttől NST van és figyelik a baba szívhangját is.Ha gond lenne akkor gyengülne a szívhang és azonnal cselekedne az orvosod.Nekem minden NST után csinált UH-ot,hogy megnézze a méhlepényt,hogy milyen stádiumban van és mennyi a magzatvíz.Sok sikert!
2008. júl. 12. 11:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!