Mennyire jók, a bababarát kórházak?
Elég rosszat hallottam róluk.
Ha az anyának nincs teje pl.

Szerintem nagyon jók!Én az első gyerkőcömmel ő most 16 éves még nem lehettem ilyen szobába(mert nem volt)6.napon jöttünk haza,és gyakorlatilag eddig a napig csak három óránként volt velem fél órát.Egy előnye volt,hogy be volt "állítva"a gyerkőc a 3 óránkénti szopira!Olyan volt mint a svájci óra:)
A picit bababarát kórházba szültem és csodálatos érzés volt,hogy már szinte az első pillanattól velem volt,éjjel-nappal.Szerintem,hogy jó-e az attól függ,hogy az áppen bent lévő csecsemős nővér mennyire segítőkész!De nálunk nagyon segítőkészek voltak talán egy volt csak mufurc!Akinek nem volt elég teje,annak segítettek fejni,illetve szoptatni!Elmagyarázták a csecsemő mérését,hogy mennyit eszik stb...
Szerintem szuper volt!

Nekem épp", hogy nem tűnt bababarátnak. Nem volt tejem, de tápszert nem adtak. Cumit, cumisüveget nem lehetett (?) bevinni, dugdosni kellett, mert különben durván leosztottak :( A baba viszont velem lehetett- így ezt utólag már jónak tartom, bár akkor 5 napig végig ordított, mert nem jutott táplálékhoz!! Én meg tapasztalatlan voltam.
Ettől függetlenül azt mondom, hogy a 2. babámat is ott szülöm,mert már nem leszek ideges, tapasztalatlan, kétségbeesett és kiszolgáltatott!! És tudni fogom, mi a dolgom!! És remélem tejem is lesz, ami éppen lehet azért ment el, mert szörnyen kétségbe voltam esve, és rengeteet idegeskedtem.

Amikor az első babámat szültem, bababarát kórházban voltam. Nem tudtam, milyen a nem bababarát, szóval nem volt viszonyítási alap, de elégedett voltam.
A második terhességem elején kórházba kerültem vérzés miatt. Egy nem bababarát kórházba. Helyhiány miatt együtt feküdtem a gyrmekágyas anyukákkal.
Na, akkor, ott elhatároztam, hogy bár visszajöhetnék ide is szülni (jóval közelebb van, mint a másik kórház), de maradok a bababarátnál.
Nálm nagyon fontos szempont volt, hogy a baba velem maradjon egész nap. A nem bababarátban begyűjtötték őket egy szobába, ott ordítottak szerencsétlenek a kis vájújukban, aztán, mikor kiosztották őket 3 óránként az anyukájuknak, 3-4 babát is vittek egyszerre a nővérkék, hónuk alatt, itt-ott, kapták-fogták-forgatták....rossz volt nézni is.
A mellettem fekvő anyuka nem tudot jól szoptatni, mert nem tudta jól mellretenni a babát. Amikor kiosztották neki a gyerekét, akkor nagyjából odatették cicire, aztán kimentek. Negyed óra múlva begyűjtötték a babákat, a kutya se kérdezte, tudta-e szoptatni, nyelt-e tejet, mi a pálya. Ha sírt a baba, odakint jól megteáztatták.
A bababarát kórházban végig velem van a baba (bár lehet kérni, hogy kivigyék, de miért is kérném??!!Itthon se fogom átvitetni a szomszédba, hogy nekem kényelmesebb legyen), akkor szoptatod, amikor akarod, ha nem boldogulsz, hívhatod a nővérkéket. Készségesen segítenek (többnyire). Ha sehogysem boldogulsz, a baba meg csak ordít, adnak pótlást, de nyilván az a cél, hogy minél hamarabb belejöjjetek a szoptatásba. A legtöbb anyukának azért "nincs teje", mert nem jól rakja mellre a babát, és csak a mellbimbót cumizza a baba, úgy pedig alig jut valami tejcihez, főleg az első napokban, mikor még csak előtej termelődik.
Ha melletted van a baba, és akkor szoptatod, amikor akarod (és amikor a baba akarja), akár óránként, félóránként....akkor tejtermelésre serkented a melled. Ha csak három óránként osztják le őket negyed órára, és ráadásul nem is nagyon boldogulsz a szoptatással, akkor apadni fog a tejed, nem termelődni.
Azalatt a 3-4 nap alatt, míg bent vagy a kórházban, kiválóan meg lehet tanulni szoptatni, semmi más dolgod nincs, mint hogy gyakoroljatok. De ezt csak úgy lehet, ha egymás mellett vagytok egész nap.

Mindkét gyermekemet "bababarát" kórházban szültem.
Ami azt jelentette,ogy anyatej és semmi más!
Nos első gyermekemnél,nem jött tej,hiába kértem a csecsemősőket,nővéreket segítsenek,nem tették,közölték,h tegyem mellre és kész. Semmit meg se mutattak. Gyerek annyira besárgult,h egész nap csak aludt. Felkerültünk a PIC-re 1 hétre. Infuziot is kapnia kellett...
Másodiknál már rutinosabb voltam,vittem be magammak tápszert,cumisüveget stb..már harmadik nap haza is jöhettünk,gyerek se sárgult be.

Én az Istvánban szültem. Én nem voltam elragadtatva tőlük!!!
A babám megszületett, 1 percre behozták, puszi neki és elvitték!! Mondták elviszik melegedni, 2-3 óra mulva megkapom (éjjel fél 11-kor született), egyszer jött egy nővér 3 körül, hogy rögtön hozza,reggel fél 7-kor kaptam meg, addig vártam rá...
A másik pedig, annyit tudtam, hogy azért nem adták oda szopizni, mert bradycard volt születéskor, de mást nem mondtak, miután elvitték, csak annyit, hogy nyugi jól van ( én meg ettől nem voltam jól, hogy 10-szer elmondták ezt). 2 nap mulva az épp ügyeletes gyermekorvos magyarázta el nekem, hogy mi is volt akkor éjjel a gond a kisfiammal (ez a doktornő volt a legkedvesebb és segítőkészebb)
A pelenkázást, köldökápolást is mondta a nővérke, hogy jön 5 perc mulva és megmutatja. 2 órát vártam rá, míg egy kedves anyuka mondta, hogy hagyjam a fenébe őket, majd ő megmutatja, mindent ő mutatott meg! Este jött ua. a nővérke, és vigyorogva kérdezte, hogy na sikerült azért elintézni a pelenkázást??
De a legjobb, hogy éjjel-nappal veled lehet a baba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!