Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » A ferjed /parod mit szolna ha...

A ferjed /parod mit szolna ha te kernel a dokival elore megbeszelt csaszart?

Figyelt kérdés
2013. nov. 27. 15:36
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%

Őszintén szólva, én még életemben nem láttam pasit, aki felháborodottan ecsetelte volna, hogy a császár nem is szülés, és nem anya a felesége, amiért "nem tudott szülni". Ez csak nekünk nőknek ilyen eget rengető téma, csak mi tudunk ebből a dologból akkora feneket keríteni. A pasik pont leejtik, hogy milyen úton-módon születik meg az a gyerek. Sőt, a nagy részüknek fogalma sincs, hogy pontosan hogyan zajlik egy természetes és egy császáros szülés. Max. akkor néznek utána, ha már szülni készül a feleségük.

A férjem benn volt az első szülésemnél. Sürgősségi császár lett belőle, végignézte a vajúdást, ott volt, amikor közölte a doki, hogy gond van, irány a műtő...végignézte kis ablakon keresztül, hogyan zajlik a műtét. Neki csak az volt a fontos, hogy én és a kisfia is élve, egészségesen kerüljünk ki a dologból.

Most vagyok 32 hetes terhes, a szülés módjáról a doki fog dönteni, mert ha a szülés nem úgy zajlik, ahogy a nagykönyvben meg van írva, azonnal császározni fog. Ezt a férjem is hallotta, laikusként ezt a döntést a hozzáértő szülészre bízza, de ilyen marhaságot, hogy ítélkezzen... Számára még mindig az a fontos, hogy maradandó sérülések nélkül kerüljünk ki a helyzetből.

2013. nov. 27. 16:14
 12/21 anonim ***** válasza:
46%

Nem örülne. Ő a természetesség híve, hisz benne hogy nem véletlenül vannak úgy a dolgok, ahogy vannak. Azért sem szeretné (amivel teljesen egyetértek), mert akkor a baba nem tud felkészülni a születésre, akkor kell megszületnie amikor az orvos idejébe belefér a császár.

Az orvosilag indokolt császárral semmi baja, tudja hogy egy nagyon fontos és életmentő beavatkozás. Nem csalódott volna bennem, ha "nem tudok" hüvelyi úton szülni.

2013. nov. 27. 16:22
 13/21 anonim ***** válasza:
27%
én úgy tudtam törvény az, hogy csak és kizárólag orvosilag indokolt esetben császároznak
2013. nov. 27. 16:59
 14/21 anonim ***** válasza:
62%
13-as még ha van is ilyen törvény azért sok orvos van akivel ezt meg lehet beszélni. egyébként szerintem minden nönek joga van hozzá hogy erröl döntsön.
2013. nov. 27. 18:23
 15/21 anonim ***** válasza:
33%
nálunk pontosan ez történt.Én császárt szerettem volna,együtt megbeszéltük az orvossal az előnyeit és a hátrányait,aztán a férjemmel ketten döntöttünk a császár mellett,és nem bántuk meg.A gyerek számára ez a biztonságosabb,az anya számára pedig a hüvelyi szülés.
2013. nov. 27. 18:25
 16/21 anonim ***** válasza:
87%
Nálunk 9 hét van a szülésig, a férjem teljesen rám bízta az orvos, kórház, szülésznő stb. kiválasztását, egyszerűen azért, mert nekem kell megszülnöm nem neki :)
2013. nov. 27. 18:25
 17/21 anonim ***** válasza:
70%

Szia!

Le leszek pontozva,de a Kérdezőnek hátha segít.

Elfogadta a döntésemet.Nem volt kérdés,mivel másképp én nem tudtam volna vállalni pszichológiai okból(anyukám közel 20 évig "pelenkázta" magát,mire hajlandóak voltak műteni,tornázott is,de nem segített..inkább hagyjuk,tudom,hogy ez nem fordulna elő velem,de nem mertem volna vállalni)

2 évig kerestem orvost,mire találtam.Boldogan,idegesség mentesen várjuk a babánkat :-)

2013. nov. 28. 09:01
 18/21 anonim ***** válasza:
64%
Semmit nem szolna, tamogatna a dontesemben.
2013. nov. 28. 09:53
 19/21 anonim ***** válasza:

Támogatna ha így döntenék, de nem örülne neki:)

Szerintem ha egy nő ennyire fél a szüléstől, először próbálja meg pszichológus segítségével kideríteni/feldogozni az okot, és ha ő is azt javasolja, csak akkor kérje a császárt. Persze ez csak az én véleményem.

2013. nov. 28. 12:27
 20/21 anonim ***** válasza:
74%
Nekem kérésre volt programcsászárom. Természetesen elmondtam a páromnak, hogy azt szeretnék. Nem volt ellenvetése, tiszteletben tartotta a döntésemet.
2013. nov. 28. 13:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!