Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Nagyon fáj a gátsebem, nem...

Nagyon fáj a gátsebem, nem tudok állni! Mivel enyhíthetném a fájdalmamat?

Figyelt kérdés
Két hete szültem,amióta hazajöttünk a kórházból iszonyatosan fáj a sebem,nem tudok állni,a babát is nehezen tudom egyedül tisztába tenni,annyira fáj ha állok.Szúr,ég és húz!Segítsetek!!
2008. júl. 10. 17:34
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Hívd fel az orvosod,hogy mit javasol.Én még aznap ültem.3 nap múlva szinte nem is éreztem.
2008. júl. 10. 17:42
 2/15 anonim ***** válasza:
Szia! Én is ugyanígy voltam, 3 hétig iszonyatosan szenvedtem. Hiába kérdeztem az orvost, védőnőt, nem tudtak mit tanácsolni. Azt mondták ez ezzel jár. :(( Talán annyi, hogy ha leülsz, inkább 2 párnára, vagy úszógumira ülj. Arra nincs tippem, mit csinálj, ha állsz, nekem nem jött be semmi :(
2008. júl. 10. 17:46
 3/15 anonim ***** válasza:
Én 10 hete szültem, és öt hétig a falat kapartam a kínoktól. A fájdalomtól még a tejem is elapadt. Három hétig felkelni sem tudtam, csak tisztálkodni és wc-re kimenni. A gyermekemet fölemelni sem bírtam mert úgy éreztem kiszakad mindenem. Én Octenisept-el fújkáltam, előtte hypermangános vízzel öblögettem, és mivel a belső varrataim felszívódóak voltak, a külsők viszont nem, a dokim csak három hét múlva akarta kiszedni a varratokat mert félt, hogy szétnyílnak a sebeim. De én két hét után kiszedettem remélve hogy jobb lesz. Hát tévedtem. Csak annyival volt jobb, hogy nem szúrtak a varratok. De öt hét pokol volt az életem. A hüvelyem a mai napig iszonyatosan fáj, max. egy órát tudok sétálni a gyerekkel. Nálam csak az úszógumi vált be és az is csak a negyedik héttől. Én addig se ülni, se állni de még feküdni is alig tudtam. Bár nekem a farokcsontom is megrepedt elmozdult és begyulladt.(Ezért még a mai napig is csak úszógumin tudok ülni), valamint ödémás lett a húgyhólyagom amitől három hétig csak hasizomból tudtam pisilni, kijött az aranyerem ami már 27 éve megven, a hasfalam is ödémás lett az is csak nyolc hét múlva szívódott föl, és a bordám is meg volt repedve. Sajnos nem tudok mást javasolni, csak azt hogy pihenjél nagyon nagyon sokat! Ágynyugalom!!!! A család minden tagja segítsen ha lehet. Nálunk csak én és a férjem vagyunk, senki sem segített, így magunkara voltunk és vagyunk utalva. Tehát tudom nagyon nehéz és fájdalmas napokon vagy túl, de azért írtam le az én esetemet, hogy tudd, nem vagy egyedül (sajnos), veled érzek és kívánok neked sok erőt, türelmet, kitartást és mielőbbi gyógyulást! A kisbabám mindenért kárpótolt és nem bánom, hogy megszenvedtem érte mert megérte! Amíg szoptatsz addig max. Panalgorint vehetsz be egy nap 3x1-et. Legalábbis én azt kaptam a kórházban és itthon is. De csak akkor vettem be amikor már nagyon nem bírtam. Amúgy négy hétig végig sírtam a nap 24 óráját. És most tíz hete szültem és kilenc hete vérzek. A gyermekágyi vérzés és a menzesz között volt öt nap "szünetem". Tehát ne legyél elkeseredve. Kitartás. Vigyázz magadra, minden jót és sok boldogságot kívánok a babucikádhoz! T.
2008. júl. 10. 18:27
 4/15 anonim ***** válasza:

Az utolso válaszolótól kérdezném,--nem rosszból--mi történt veled szülés közben??borda repedés,farcsont elmozdulás,repedés,hasfal,és holyag ödémásodás??Ezek inkább balesetre utalnak.

Mekkora volta babád??

Tényleg nem rosszindulatból.

2008. júl. 10. 18:59
 5/15 anonim ***** válasza:

Én túl szűk voltam, a babám pedig túl nagy legalábbis hozzám képest. (3540 kg, és 56 cm) ezért az orvosom császározni akart, de ahhoz a főorvos engedélye kell. A főorvos meg mire odaért nagy kegyesen addigra az én babám jött.... Mivel csak négy újjnyira tágultam ki, ezért oxitocint kötöttek be, de egy óra múlva észrevették, hogy mivel megtört a cső ezért nem folyt le egy csepp sem. Addigra már a főorvos is odaért, és fota rámugrott a két könyökével míg az én dokim alulról tágított. A bordám ekkor repedt meg. A farokcsontom a baba nagysága miatt mozdult el, ahogy nyomtam a tolófájások alatt. És az ödémák is ettől keletkeztek. Mindent együtt véve, csodálatos dolog volt hogy sikerült megszülnöm a kislányomat és büszke is vagyok magamra. Még a dokim is mondta, hogy nem hitte, hogy sikerülni fog. A fogózás lett volna a másik megoldás vagy az életmentő császár, mert félt a doki, hogy oxigénhiány lép fel a babómnál, de én mindent beleadtam, mert el akartam kerülni a fogózást. A császárban benne lettem volna, de nem a "kapkodósban". Ezért mindent megtettem ami tőlem telett és az élet engem igazolt. Nehéz volt, de legalább átéltem a szülés minden fájdalmát és boldogságát. Amúgy eleve sem terveztünk több babát, de ezek tuán azért hozzá teszem, hogy akkor sem szülnék még egyszer ha fizetnének.... T.

Ui: Ezt nem elrettentésnek szántam. Az én szülésem nem szokványos. Amúgy 12 órát vajúdtam. Ha újra tehetném akkor is ugyan így szülném meg a babámat.

2008. júl. 10. 19:14
 6/15 anonim ***** válasza:
A második válaszoló vagyok. Nekem az első babám lett császáros, téraránytalanság miatt ( a baba nagy volt a medencémhez, pont amit az előttem szóló írt) Rá másfél évre szültem simán (!) a kicsit. Pedig csak 10 dekával volt könnyebb (és hosszabb 1 centivel) Este 10-től vajúdtam, délelőtt 10:45-re lett meg. Tehát a 12 óra nekem is megvolt. Nekem is a belső varrataim felszívódóak voltak. Addig húzódtam, amíg tényleg fel nem szívódott. A hypermagnolos víz tényleg jó, de csak a külső sebre, varratra. A belső fájdalmon mit sem segít.
2008. júl. 11. 09:50
 7/15 anonim ***** válasza:

tejóságos ééééég... Ez nem semmi, hát gartulálok anyuka!!! Kérdezőnek pedig: én hallottam az aloe first spray-t. Gátsebre. Meg lehetne próbálni és a kamillás borogatást. Most már múlnia kellene a sebnek, tényleg. Jobbulást kívánok!!!!!!!

Á.

2008. júl. 11. 09:52
 8/15 anonim ***** válasza:
Én is úgy tudom vannak rá valamilyen hűsítő krémek,vagy sprayk,nézz utána a gyszertárban,segítenek.Jobbulást!
2008. júl. 11. 09:56
 9/15 anonim ***** válasza:
Én vagyok a 2. és 5. válaszoló. Azt a spray amit írtak utánam, azt én is hallottam, de állítólag a körömvirág kenőcs is nagyon jó rá. De a belső fájdalommal valóban nem tudsz mit tenni, az csak az idő múlásával lesz jobb. Látom nem csak én szültem nehezen, ezért is írtam, hogy ne riadjon meg senki! Gyógyulást kívánok: T.
2008. júl. 11. 10:49
 10/15 anonim ***** válasza:
bocsi a 3. és 5. válaszoló voltam csak elszámoltam magam. Sorry:)
2008. júl. 11. 10:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!