Császármetszés után, vagy miatt lett már valakinek, vagy babájának valamilyen baja? Akár maradandó, akár átmeneti.
Kedves 9-es!Lett valami maradandó baja a babádnak?Vagy átment rajta a betegség,kikezelték antibiotikummal,és felépült?Amúgy ha jól tudom,császárosok császár előtt kapnak antibiotikumot infúzióban,lehet,hogy te nem kaptál?A 42. hétig már nem tudom amúgy mire várnak,sok doki nem várja meg ezt az időpontot,mert több a komplikáció,ha jól hallottam.Elképzelhető,hogy neked sem maga a császármetszés okozta a fertőzést,hanem más?Mondjuk nem kaptál antibiotikumot előtte?
Amúgy ez sem szervi gond,amit leírtál,se te,se a baba nem szenvedett sérülést,így még várom a válaszokat,és köszönöm,hogy írtál,írtatok.
Szóval a hüvelyi úton szültek,miért lázonganak,meg szólogatnak be mindig a császárosoknak?Nem értem...talán féltékenyek,hogy több baj érte őket,a császárosokat meg nem?Tipikus párhuzam ugye,azzal a szomszéd tehenével...
Betöltött 38. héten volt programcsászárom, saját kérésre. Sem a babának, sem nekem semmi problémánk nem volt. Az itteni kórházban kötelező 8 óra fekvés után a saját lábamon mentem a szobámba és még aznap sétálgattam a folyosón. Egyáltalán nem éreztem erősnek a fájdalmat, másnap, amikor hozták a kisfiamat gond nélkül el tudtam látni. Délutánra már tejem is lett bőven.
Rajtam kívül vagy 7 császáros volt még ott akkor, de senki sem panaszkodott. (na jó amiatt azért panaszkodtunk, hogy pár napig nem kaptunk rendesen enni - ennél nagyobb bajom sose legyen)
Érdekes ez a császár dolog. A szomszéd csajnál szokott lenni baba-mama találkozó. Amikor megtudták, hogy császárom lesz akkor kórusban harsogták, hogy ne hagyjam, meg hogy nagy hasi műtét és utána borzasztó fájdalom. Miután hazajöttem a kórházból, akkor meg azt mondták, hogy mennyit fizettem, hogy a könnyebb utat választhattam.
Most akkor borzasztó fájdalom, vagy könnyebb út?
Egyébként meg az ilyenekről az a véleményem, hogy induljanak csak el nyugodtan a gerincem mentén lefelé, aztán a kanyarban találnak egy lukat, na oda bebújhatnak.
Ne haragudj, kérdező, nem pont a kérdésedre válaszolok.
Én mindkét szülési módot megtapasztaltam. Az első kisfiam simán született, a második programozott császárral (a baba érdekében).
Én nem szóltam be soha egy császárosnak sem, soha nem gondoltam úgy a hüvelyi szülésemnél, hogy a császárosok kevesebbek azért, mert úgy szültek, ahogy, sőt, azt sem gondoltam, hogy a könnyebb utat járják. Viszont a hüvelyi szülésből könnyen és gyorsan felépültem, semmi gondom nem volt.
A császárt nagyon nehezen viseltem, lassan épültem fel belőle. A babámnak volt baja, de nem a császár miatt, valójában a császár mentette meg az életét, mert a hüvelyi szülésbe viszonylag gyorsan belehalt volna.
Most hamarosan előttem áll egy újabb szülés. Nekifutok simán, ha nem jön össze, marad a császár, és egyik esetben sem fog összedőlni a világ.
Aki ezen példálózik, egyik vagy másik szülési módot előtérbe helyezi, mert ő úgy szült, hát tegye. Mindenki döntse el maga, neki mi a jobb. Én a sima szülésre szavazok, de megértem azt is, aki a császárra. Mindkettőnek megvannak az előnyei - és a hátrányai is bőségesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!